Știri

Dunk și Egg, într-un prequel HBO la GoT

Conform revistei Variety, HBO va realiza un serial prequel la Game of Thrones, care va adapta poveștile despre Dunk și Egg.

Acesta va cuprinde episoade de câte o oră și se va baza pe nuvelele fantasy ale lui George R.R. Martin despre Ser Duncan Cel Înalt (Dunk) și tânărul Aegon V Targaryen (Egg), cu 90 ani înainte de evenimentele din ASOIAF.

Cele trei nuvele, adică “The Hedge Knight” / „Cavalerul rătăcitor” din 1998, “The Sworn Sword” / „Sabia Jurată” din 2003 și “The Mystery Knight” / „Cavalerul misterios” din 2010, au fost publicate în limba română la Nemira, în volumul „Cavalerul celor șapte regate” din 2015 (link aici).

Deocamdată nu există detalii despre echipă (scenarist, regizor, actori), dar vom reveni pe măsură ce apar.

HBO lucrează deja și la alt serial din același univers narativ, House of the Dragon / Casa Dragonului, care va fi lansat în 2022. Serialul va prezenta evenimentele care au culminat cu războiul civil dintre Targaryenii din Westeros, cunoscut drept „Dansul Dragonilor”.

Un al treilea proiect prequel, cu Naomi Watts în rolul principal, a realizat un episod pilot în 2019, dar nu a mai fost dezvoltat.


surse: variety.com, tor.com, headtopics.com

%d blogeri au apreciat: