Știri

Serial space opera nou, de la regizorul „The Expanse”

Regizorul serialelor The Expanse și The Last Witch Hunter, Breck Eisner, va prelua un nou proiect SF: un serial space opera, care va adapta romanul Embers of War de Gareth Powell.

Embers of War este un thriller military scifi plin de acțiune, al cărui personaj principal este o navă de război dotată cu conștiință de sine, Trouble Dog. Fostă parte dintr-o flotă militară terestră căreia i s-a ordonat să comită un genocid pe o planetă-pădure și oripilată de ceea ce a făcut, nava devine rebelă și se alătură unei flote umanitare, dedicată ajutorării celor în suferință, peste tot prin cosmos.

În roman, un cargobot civil vizitează un sistem solar cu urme ale unei civilizații extraterestre străvechi și este atacată, determinând-o pe Trouble Dog și echipajul ei de inadaptați să-i sară în ajutor – doar pentru a descoperi un complot mult mai complex, care ar putea schimba echilibrul puterii în galaxie. Așa că, vrea-nu vrea, Trouble Dog va trebui să-și amintească reflexele de luptă…

Cartea are și două urmări, Fleet of Knives (2019) și Light of Impossible Stars (2020), astfel că un eventual succes va avea asigurat suficient material pentru mai multe serii.

Scenarist va fi Gary Graham (care în prezent lucrează cu Warner Bros la continuarea filmului SF I am Legend), iar producător Greg Silverman (casa de producție Stampede Ventures), care a mai fost implicat în SF-urile The One (cu Jet Li) și Edge of Tomorrow (cu Tom Cruise).

Nu se știe încă ce rețea TV va distribui serialul, „suspecții de serviciu” fiind Amazon, CBS ori Netflix.


surse: variety.com, tor.com.

%d blogeri au apreciat: