Știri

Martin promite că ”(Winds of) Winter” is coming!

George R.R. Martin tocmai a scris pe blogul personal (georgerrmartin.com/notablog) că în 2020 a fost foarte spornic la a șasea carte din ASOIAF, mult-așteptata Winds of Winter.

Mai exact, „Am scris sute și sute de pagini din Winds Of Winter în 2020”, scrie Martin. „Cel mai bun an pe care l-am avut cu WOW de când am început-o. De ce? Nu știu. Poate izolarea. Sau poate tocmai am intrat eu într-o fază mai productivă. Mai am și astfel de faze.

Totuși, să nu ne facem speranțe exagerate: în 2019, susținea că cititorii pot „să-l închidă într-ocabană cu vedere la un lac de acid sulfuric” dacă romanul nu e gata până în vara anului 2020. Și… nu a fost gata. Ca să nu mai spunem că volumul anterior, Dansul dragonilor, a apărut în vara anului 2011 – pe când HBO de-abia lucra la primul sezon din adaptarea TV, Game of Thrones. Între timp ei au terminat 8 sezoane și întregul serial, în timp ce Winds of Winter… se lasă așteptată.

Aspecte de care pare conștient și autorul, care mai precizează: „Totuși, mai am de lucru. Încă mai am de scris sute de pagini pentru a conduce romanul spre un final satisfăcător. Poate în 2021, sper. Nu voi mai face predicții cu privire la momentul când voi termina.


surse: denofgeek.com, georgerrmartin.com/notablog

imagine: HBO

%d blogeri au apreciat: