Știri

Dracula revine pe marile ecrane ca… science fiction! Și… western?!?

Chloé Zhao, recent nominalizată la Globul de Aur (și premiată la Veneția cu Leul de Aur) pentru regia dramei Nomadland, va scrie, regiza și produce un nou film Dracula – dar acesta va fi… un SF!

Casa ei de producție, Highwayman, va colabora cu Universal Pictures, care deține drepturile cinematografice pentru cel mai celebru român fictiv din istorie și urmează să sărbătorească 90 de ani de la bine-cunoscuta peliculă omonimă, cu Bela Lugosi (1931). În noua readaptare, faimosul conte iute sugătoriu de sânge nu numai că va avea parte de un decor futurist, dar se pare că povestea va fi… un western! Și, ținând cont că ehipa insistă că scenariul va fi original, probabil nu va respecta nimic din cutumele deja stabilite.

O fi bine, o fi rău? Vom vedea. Încurajator e faptul că cel mai recent film al lui Zhao, Nomadland, explorează viața și perspectiva celor care trăiesc la periferia societății (în vastele peisaje ale vestului american), astfel că probabil va capta într-un mod credibil (post)viața unui vampir. Faptul că Nomadland a și fost un film serios parcă mai echilibrează oarecum bizareria combinației scifi+western+Dracula. Pe de altă parte, Chloé Zhao nu va fi complet nou-venită în lumea pop-culture, din moment ce în prezent lucrează și la Eternals pentru Marvel Studios, film aflat deja în faza de post-producție.


surse: hollywoodreporter.com, denofgeek.com

%d blogeri au apreciat: