Știri

În ”The Next Batman”, Cavalerul Negru va fi… ei bine, negru – planșe în articol

Timp de peste 80 de ani, Batman a însemnat Bruce Wayne. În general, pentru că de fapt au mai existat excepții: în 1993, în “Knightfall,” rolul a fost preluat de Jean-Paul Valley, în timp ce la începutul anilor 2000, când scenariul a fost preluat de Grant Morrison, Bruce Wayne a fost urmat în cariera de justițiar de Dick Grayson, căruia îi fusese practic mentor. În desenele animate Batman Beyond, era rândul tânărului Terry McGinnis – și între timp capa neagră a mai fost probată și de Damian Wayne, Tim Drake și Jim Gordon.

Așa că nu e neapărat o supriză un Batman non-Wayne, anunțat anul acesta pentru miniseria Future State: The Next Batman: adică Tim Fox, fiul lui Lucius Fox, un aliat al lui Batman. Mai suprinzător este că de data aceasta Cavalerul Negru de la DC Comics va fi… chiar negru. Sub „pana” laureatului premiilor Oscar, scenaristul John Ridley (12 Years a Slave, The Other History of the DC Universe) și desenat de artistul grafic Nick Derington (Batman Universe), The Next Batman îl face pe Tim protectorul unui Gotham futurist, dintr-un stat polițienesc terorizat de autoritățile militarizate și de găști de infractori care-l divinizează pe Bane.

imagine © DC Comics, preluată de pe denofgeek.com

Totuși, Ridley ne asigură că, dincolo de noutatea culorii personajului, Tim nu va fi contrariul lui Bruce Wayne, diferit de el sau o formă de a-l nega, ci pur și simplu un urmaș cu aceleași caracteristici. Mai exact, nu un anti-Batman, ci doar pasul logic următor. Iar ca motivație pentru selectarea unui personaj obscur în universul narativ Batman (apărut ultima oară în 1979), a precizat că tocmai acest aspect le va permite libertatea creativă să îi dea o formă cât mai modernă. (de altfel, din câte se vede în imagini, eroul e tot mascat așa că… Batman e Batman).

 The Next Batman are rolul să fie doar începutul unei noi Batman saga despre Tim, în mai multe romane grafice anul acesta. După miniseria în 4 părți, Tim Fox o să apară și în Batman: Black and White #3, cu același scenarist și alt artist grafic (Olivier Copiel), unde va primi și propriul său Robin. Mai exact, se pare că va fi o „Robină”, dar nu s-au oferit mai multe detalii.

imagine © DC Comics, preluată de pe denofgeek.com

sursa: denofgeek.com

%d blogeri au apreciat: