Știri

”Mortal Kombat” revine – dar revin și personajele familiare? Să vedem ce ne spune trailerul

După o așteptare de 24 de ani, avem din nou parte de un film Mortal Kombat – și încă unul de categorie R (peste 17 ani), nu diluat pentru public general. Chiar foarte curând: se lansează pe 16 aprilie, pe HBO Max!

Din trailer, se pare că regizorul Simon McQuoid a fost foarte fidel jocurilor; dar oare cu ce personaje familiare ne vom reîntâlni?

COLE YOUNG (?)

Cole Young from Mortal Kombat

Lewis Tan îl joacă pe Cole Young, care pare a fi protagonistul filmului și este „marcat” cu un semn din naștere în forma logo-ului Mortal Kombat. Dar cine este el?

Cea mai populară teorie este că ar fi Johnny Cage din jocuri – singurul personaj din primul joc netransferat în acest film. Semnul sugerează că ar fi „Alesul”, o sugestie pe care jocurile mai noi o fac despre Cage. În cazul acestuia, el provine dintr-o linie ereditară de războinici mediteraneeni, crescuți și antrenați pentru a ucide zei.

Cole's Mortal Kombat tattoo

SUB-ZERO

The Bi-Han version of Sub-Zero in Mortal Kombat

Joe Taslim îl joacă pe Bi-Han, primul Sub-Zero. Trailerul îi acordă multă atenție, deși Sub-Zero este de obicei un antagonist secundar sau cel mult un anti-erou. Aici pare însă modernizat ca personaj, din moment ce nu lovește cu bulgări de zăpadă, ci este capabil să creeze un zid de gheață sau să își facă un pumnal din sângele înghețat al Scorpionului.


SCORPION

Scorpion in Mortal Kombat

Hiroyuki Sanada îl joacă pe Hanzo Hasashi, războinicul ninja întors după moarte drept Scorpion. Se pare că în sfârșit o să avem parte de o confruntare cinematică între Scorpion și Sub-Zero!


LIU KANG

Liu Kang in Mortal Kombat

Ludi Lin îl joacă pe Liu Kang, eroul din Mortal Kombat, despre care Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge ne spune că ar fi „Alesul”, fără însă a-l dezvolta ca personaj. Dacă protagonist va fi Cole, cam ce va face Liu? Nu e prea clar dacă va mai salva și el lumea, dar este evident că încă stăpânește focul, din moment ce poate invoca un dragon uriaș, din flăcări.

Fire Dragon Liu Kang

KANO

Kano in Mortal Kombat

Josh Lawson îl joacă pe Kano; tot cu un ochi cibernetic din care emite laser, dar mai discret și ascuns. Trailerul sugerează că ar schimba taberele în film și i-ar trăda pe „băieții buni” – dar nu înainte de a se confrunta cu Reptile!


JAX

Jax in Mortal Kombat

Mehcad Brooks îl joacă pe Jackson “Jax” Briggs, care în trecut s-a confruntat cu Sub-Zero și și-a pierdut brațele, dar le-a înlocuit cu membre metalice – deci orice rău spre bine! Mai multe despre ce va face în film… nu știm.


SONYA BLADE

Sonya Blade in Mortal Kombat trailer

Jessica McNamee apare drept Sonya Blade, dar nu face mare lucru în trailer, în afară de a-l acompania pe protagonistul Cole. Mai apare foarte scurt și în luptă cu Mileena, unde o lovește cu lasere… și în rest o să mai vedem.


KUNG LAO

Kung Lao in Mortal Kombat

 Kung Lao apare prima oară în filme, jucat aici de Max Huang. Tot ce face în trailer e să se prezinte și să respingă atacul laser al lui Kano cu metalul coifului, dar cam atât. În jocuri, Kung Lao este descendantul și reîncarnarea lui Kung Lao cel Mare, care a apărat lumea, până a fost ucis de Goro. E cel mai bun prieten al lui Liu Kang, dar și gelos pe acesta că se alege cu toată gloria, în loc să o împartă cu urmașul unui erou faimos.


MILEENA

Mileena from Mortal Kombat

Sisi Stringer apare drept Mileena, fiica lui Shao Kahn, asasina pe care o trimite el la „treburile murdare” și clona nebună a Kitanei (care nu pare să fie prezentă în film). Deocamdată, tot ce se remarcă e faptul că nu mai e dotată cu o gură uriașă de piranha, ca de obicei.


RAIDEN

Raiden from Mortal Kombat

Tadanobu Asano este Raiden, care în trailer are rolul major de a sta țeapăn și a părea cool. Îl fixează cu privirea pe Shang Tsung, așa că pare a fi nu combatant în turneu, ci mentor al eroilor principali și factor de echilibru pentru Shang.


SHANG TSUNG

Shang Tsung in Mortal Kombat

Chin Han îl joacă pe Shang Tsung, despre care deocamdată rezultă doar că îi stăpânește pe Sub-Zero și Mileena. Deci, probabil, va fi antagonistul principal.


SHAO KAHN

Shao Kahn statue

La fel ca în primul joc Mortal Kombat, Shao Kahn, împăratul Lumii de Afară (Outworld), pare să fie absent din film și doar inclus ca referință (în trailer îi apare o statuie).


REPTILE

Reptile in Mortal Kombat

În vreo 2 scene apare un personaj care pare a fi Reptile. Nu în forma sa de ninja, ci ca o șopârlă bipedă, precum în Mortal Kombat: Deadly Alliance. Vedem încă din trailer că o să îi fie smulsă inima de către Kano, așa că mai slab cu suspansul în privința sa…


surse: denofgeek.com, ign.com, theclick.gg

%d blogeri au apreciat: