Știri

Filmul „Regii Nisipurilor”, după George RR Martin, va fi regizat de Gore Verbinski

Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean, The Ring, Rango, A Cure for Wellness) va fi regizor și Dennis Kelly (Utopia) scenarist pentru adaptarea nuveletei Regii Nisipurilor, scrisă de George R.R. Martin în 1979. Producătorul filmului, comandat de Netflix, va fi John Baldecchi (Children of the Corn, Conan the Barbarian, Deep Rising), prin studioul său Digital Riot Media.

Publicată în numărul de august 1979 al revistei OmniRegii Nisipurilor este, până în ziua de azi, singura proză scurtă a lui Martin care a câștigat și Hugo și Nebula. Intenționa să fie doar prima dintr-o serie, ceea ce nu s-a mai întâmplat, deși este în același univers narativ cu Zburătorii Nopții (în română la Nemira).

Nuveleta este despre Simon Kress, un burlac bogat și plictisit, care dă peste un magazin ciudat pentru animale de companie, numit Wo & Shade, unde se vând niște creaturi exotice și ciudate, numite regi ai nisipurilor. Creaturile trăiesc în colonii conduse de o regină, care își controlează supușii telepatic, și construiesc niște castele elaborate, iar la nevoie se luptă cu vecinii. Kress cumpără patru colonii și le aduce acasă, în vila sa izolată.

The PorPor Books Blog: SF and Fantasy Books 1968 - 1988: Sandkings graphic  novel
DC Comics

Lui Kress i se spune că vor crește ca dimensiuni conform cu spațiul pe care îl au la dispoziție, dar se plictisește să le aștepte războaiele naturale; așa că începe să-i instige, să-i înfometeze și să le ofere resurse inegale. Începe să-și invite prieteni cu propriile animale, pentru lupte, dar lucrurile scapă de sub control…

Povestirea a mai fost adaptată și anterior: în 1987 a fost roman grafic la DC Comics, iar în 1995 primul episod al serialului The Outer Limits, unde Kress a fost jucat de Beau Bridges (de data aceasta încă nu știm actorul ales).

Sandkings castle The Outer limits adaption of Sandkings Sandkings |  Фантастика
The Outer Limits

surse: collider.com, tor.com

imagine reprezentativă © Pocket Books

%d blogeri au apreciat: