Știri

Spielberg face un film după ”Talismanul” lui Stephen King!

Producătorii serialului Stranger Things,  Matt Duffer și Ross Duffer, vor lucra împreună cu Steven Spielberg pentru a adapta romanul Talismanul, de Stephen King, pentru Netflix. 

(fac o paranteză pentru a vă spune că romanul, scris de King în 1984 împreună cu Peter Straub, apărut în română la Nemira, este foarte bun și complet recomandabil publicului adult, deși de principiu e un fel de YApe care nu l-aș recomanda copiilor; are și o continuare, „Casa Întunericului”).

Conform hollywoodreporter.com, frații Duffer (Monkey Massacre Productions) și studioul lui Spielberg, Amblin Television, vor colabora cu Paramount Television Studios pentru a realiza o adaptare TV comandată de Netflix. Cei trei vor fi producători, Curtis Gwinn (Narcos, The Walking Dead, Stranger Things) va fi scenarist, iar coordonator (alături de  Spielberg) va fi Todd Cohen (American Gothic).

Nu rezultă clar dacă va fi serial sau film și nu s-au stabilit încă distribuția sau data lansării. Indiciile sugerează că mai degrabă film de lung-metraj și anul trecut s-a zvonit că regizor va fi Mike Barker (Povestea Slujitoarei), dar nu e absolut sigur (între timp s-au schimbat producătorii și scenaristul).

El Talismán', nueva novela gráfica de Stephen King Comic Digital
planșă din romanul grafic The Talisman: The Road of Trials (Del Rey Comics, 2009)

Cartea, conexată vag cu universul narativ din Turnul întunecat, ne spune povestea unui băiat, Jack Sawyer, care trebuie să facă o călătorie în timp – și într-un alt tărâm. Tatăl său a dispărut și mama lui e pe moarte, așa că, în căutarea Talismanului, trebuie să se aventureze într-un fost parc de distracții tăcut, dintr-o stațiune muribundă și cenușie de pe malul Atlanticului, denumită Alhambra (da, clar o să vă amintiți de Orașul BîntuIT).

Care ascunde însă mult mai multe decât ruine – și nu toate sunt prietenoase (de fapt cam toate sunt FOARTE neprietenoase, iar Talismanul o carte foarte întunecată, deprimantă și destul de înspăimântoare – dar și extrem de captivantă). Jack Sawyer se trezește prins fără scăpare într-o căutare disperată, printr-un peisaj sumbru și straniu, bântuit de monștri și victimele lor, de pericole incredibile și adevăruri chiar mai incredibile… în timp ce el însuși este căutat. Sau poate că vânat ar fi un cuvânt mult mai potrivit…


sursa: hollywoodreporter.com

%d blogeri au apreciat: