Știri

Adaptare TV a seriei Wild Cards, „păstorită” de George R.R. Martin

Cum ar fi lumea dacă supereroii ar exista cu adevărat?

Autorii antologiei ne propun o istorie alternativă înspăimântătoare: în 1946, deasupra New Yorkului este eliberat un virus care poate rescrie ADN-ul uman, o armă biologică trimisă de pe altă planetă. Virusul afectează fiecare individ în alt fel și are simptome complet imprevizibile. Pe 90% dintre cei afectati îi ucide, iar celorlalți le provoaca mutații. 1% ramân aproape umani, dar capătă puteri supranaturale: așii dezvoltă puteri utile, doiarii, puteri minore, mai degrabă comice, iar jokerii sunt mutilați si sfârșesc în ghetouri. George R.R. Martin și Melinda Snodgrass compun în seria WILD CARDS, un mozaic din aventurile mai multor personaje scrise de autori diferiți, toate din aceeași lume ficțională și în aceeași poveste-cadru.

Așa sună descrierea de la ed. Nemira a seriei de antologii SF WILD CARDS, din care primul volum îl găsiți în română aici – iar în curând o să avem parte și de un serial, mai exact în rețeaua americană Peacock.

Who created the cover art from the newer Wild Cards Book I with Jetboy on  it? - Science Fiction & Fantasy Stack Exchange

Universul ficțional a fost conturat încă din anii 80 și seria a inclus numeroși scriitori de SF&Fantasy, precum Roger Zelazny și Melinda Snodgrass. Fiind o colecție de proză scurtă, include numeroase personaje și mai multe linii narative, astfel că serialul poate fi extins aproape nedefinit. Dacă are succes, firește.

Proiectul de adaptare a fost anunțat încă din 2016, iar producători sunt Martin, Snodgrass (Star Trek: The Generation) și Vince Gerardis (Game of Thrones). Aceasta în paralel cu celelalte proiecte televizuale în care este implicat Martin, adică adaptările pentru RoadmarksIn the Lost Lands și Regii Nisipurilor (despre care v-am oferit detalii aici, aici și aici). Conform lui Martin (pe blogul lui), unele dintre scenariile pentru episoade sunt deja scrise, dar cu distribuția (deși interviuri de casting au avut loc) …mai vedem.

Ca să nu mai spunem că cică scrie la ultimul roman din Gheață și Foc, Winds of Winter – despre care zice că poate-l termină anul acesta (detalii aici).


sursa: syfy.com

%d blogeri au apreciat: