Știri

HBO planifică încă 3 seriale în universul GoT al lui George RR Martin

Știm deja că HBO lucrează la House of the Dragon, prequel la GoT, cu evenimente care se întâmplă vreo 200 de ani înainte de cele din Game of Thrones. Acest serial se va baza pe pseudo-istoria Foc și Sânge (în română la Nemira, aici) și ne va prezenta desfășurarea războiului civil al Targaryenilor. Nu e clar când se lansează (se zvonește că în 2022), dar deja se cunosc o parte din actori: Paddy Considine (The Outsider) drept regele Viserys I, Rhys Ifans (Berlin Station, The Amazing Spiderman) va fi Mâna sa și Olivia Cook fiica acestuia, Alicent Hightower, iar Steve Toussaint (Prince of Persia: Sands of Time, Small Ax) va fi Lord Corlys Velaryon, o casă nobilă rivală Targaryenilor.

Nu de mult am aflat că se lucrează și la un serial despre Dunk și Egg, adică Ser Duncan Cel Înalt (Dunk) și tânărul Aegon V Targaryen (Egg), cu acțiunea 90 ani înainte de evenimentele din ASOIAF și inspirată din volumul Cavalerul celor șapte regate din 2015 (în română la Nemira, aici). Mai multe detalii v-am dat în articolul de aici.

Și se pare că Warner Bros. lucrează și la un serial de animație din universul GoT, deși acolo nu e prea clar în ce perioadă are intriga.

Iar de azi am aflat din revista Deadline că HBO nu se satură doar cu acestea, ci mai are în plan… încă 3! Toate pentru HBO Max, platforma lor de streaming.

Primul, Sea Snake va spune pe larg povestea lui Corlys Velaryon, lordul Casei Velaryon și soțul prințesei Rhaenys Targaryen. Acesta a făcut nu mai puțin de nouă expediții de explorare prin toate colțurile Westerosului – după cum știm tot din Foc și Sânge. Având în vedere că personajul apare și în House of the Dragon și perioada este aceeași, foarte probabil cele două seriale vor fi conectate și vor împărți o parte din personaje și actori – dar cu abordări diferite, unul despre război civil (deci un nou GoT), celălalt mai de aventură.

Al doilea serial se va numi Flea Bottom, care este numele unei mahalale din King’s Landing, deja apărută prin  Game of Thrones – dar despre personaje și perioadă nu știm mai multe deocamdată.

 Al treilea proiect, 10,000 Ships, va spune povestea prințesei  Nymeria  și a călătoriei sale alături de rhoynari, după alungarea lor din Valyria și înainte să colonizeze Dorne din Westeros, și se va desfășura cu un mileniu înainte de evenimentele din Game of Thrones.

Princess Nymeria · Moly
Nymeria, imagine de pe moly.hu (artist neprecizat)

Dintre cele trei, se pare că Sea Snake este ceva mai avansat și celelalte 2 nu au gata nici măcar scenariul; oricum, HBO a mai avut un prequel în lucru (The Long Night, cu Naomi Watts), la care a renunțat după un episod pilot, așa că rămâne de văzut care supraviețuiște tuturor etapelor de dezvoltare.

Oricum, noi le așteptăm cu entuziasm; nu neapărat la fel de mare ca noul roman din serie, care poate, poate iese anul acesta (Winds of Winter, detalii aici), dar… pe aproape!


surse: deadline.com, awoiaf.westeros.org, tor.com

%d blogeri au apreciat: