Știri

Un misterios nou film Star Trek

Paramount tocmai a anunțat că, pe  9 iunie 2023, va lansa în cinematografe următorul  Star Trek de lung metraj, deși nu au clarificat despre ce este vorba exact – doar că va fi produs de J.J. Abrams.

De când a lansat Star Trek Beyond acum 5 ani, Paramount a mai avut și alte proiecte în universul ST, dar nu s-au și concretizat. În primul rând, voiau să facă o urmare directă la Star Trek Beyond, în care căpitanul Kirk jucat de Chris Pine ar fi făcut echipă cu tatăl său, jucat de Chris Hemsworth, pe care l-ar fi întâlnit printr-un salt în timp. Proiectul a fost în lucru o perioadă, apoi s-a înterupt din cauza unor neînțelegeri cu privire la salarii. După o vreme s-a reluat producția, dar până la urmă s-a întrerupt iar. Probabil definitiv.

Imagine: Paramount – Star Trek Beyond.

Mai interesant, în 2017 Quentin Tarantino a vrut să facă el un lung-metraj Star Trek, un remake după episodul A Piece of the Action al serialului – episod în care Enterprise ajunge pe o planetă care pare o parodie a filmelor cu mafioți americani din anii 20. Inițial Tarantino a fost foarte entuziasmat de idee, dar apoi a renunțat la regie, pentru a rămâne doar co-scenarist și producător. Numai că, în acest condiții, Paramount nu au mai fost interesați…

Producătorul serialelor TV Fargo și Legion, Noah Hawley, a anunțat și el în 2019 că face un film Star Trek, despre un echipaj nou, pe un fir narativ complet nou. Inițial studioul a fost interesat, dar până la urmă au ajuns la concluzia că publicul nu ar da la cinema banii pentru ceva complet lipsit de legătură cu universul ST de până acum.

Iar acum doar vreo câteva săptămâni, scenarista Kalinda Vazquez, de la  Star Trek: Discovery, a fost angajată să scrie un scenariu nou. Nu știm despre ce. Și se pare că filmul lui J.J. Abrams nu este acest proiect, ci altul.

Vom reveni cu mai multe date, când le vom avea…


surse: gizmodo.com, variety.com, deadline.com

Imagine: Paramount – Star Trek Beyond.

%d blogeri au apreciat: