Știri

Va mai exista partea a doua din Dune?

Dacă ați răspuns „Da, evident, doar așa au zis deja!”… s-ar putea să vă înșelați. Doar de zis au zis și că-l lansează simultan, pe 1 octombrie 2021 (trailer aveți aici), în cinema și HBO Max… dar revenim și la aceasta.

Scenaristul Dune, Eric Roth (cunoscut pentru filme ca Forrest Gump și A Star Is Born), tocmai a dat un interviu în Collider, în care a nuanțat ideea destul de puternic.

Întrebat de cei de la revistă cum se lucrează la partea secundă, Roth a zis că până acum el a pregătit doar… un plan de scenariu. Mai exact, i-a scăpat că „But I’ve got to tell you that I think I’ve done as much as I can do. I’m 76 years old, and these things obviously take a long time to do.” („Dar trebuie să vă spun că eu am făcut tot ce am putut. Am 76 de ani, iar aceste lucruri durează, evident, foarte mult”. ) În traducere, nu s-a început nimic, iar el nu e sigur că-l mai apucă – deci prea curând să nu așteptați filmul.

A mai adăugat că ”Hopefully, people love Dune so much that they do want to have a second part” („Să sperăm că le va place oamenilor atât de mult încât o să ceară o a doua parte”) – deci suntem deocamdată la nivel de speranțe (și se cam înțelege că producătorii mai trebuie convinși).

O afirmație cam stranie din moment ce Denis Villeneuve a zis clar, în 2020, că nu poate adapta întregul roman, cu nivelul meritat de detalii, într-o singură peliculă…

Mai puțin stranie dacă aflăm că, de fapt, Warner Bros nici nu a aprobat încă proiectul Dune 2, d-apoi să înceapă ceva. Ce au aprobat ei deocamdată este doar un serial spin-off pentru HBO Max, denumit Dune: The Sisterhood (deci probabil despre Bene Gesserit).

De fapt, Roth a adăugat destul de clar că totul depinde de succesul de public al primei părți. Altfel spus, dacă nu-și scot banii, nu continuă saga Atreides. Ne mai revine speranța când vedem că au băgat doar 165 de milioane de dolari în el, ceea ce pentru Hollywood nu e tocmai o mare investiție (de exemplu, serialul Lord of the Rings va depăși un miliard ca buget, după cum vă spuneam aici). Așa că probabil și-i vor recupera (deși să sperăm că bugetul cam mic vine doar din lipsa de vedete, nu și de reduceri de cost la efecte și decoruri).

Iar că ziceam de cât de fermi sunt Warner Bros în afirmații: au zis de un an întreg că filmul se va lansa simultan în cinematografe și pe HBO Max. De fapt, acum 7 zile au cam dat înapoi, pentru că au văzut că Godzilla vs. Kong a mers foarte bine în săli, în pofida pandemiei – așa că „vor analiza” dacă mai rămâne valabil pentru streaming. Oricum, Villeneuve nu a fost niciodată de acord cu ideea (a și făcut scandal, le-a trimis inclusiv o scrisoare deschisă). Deci va mai fi lansat în 2021 și pe HBO Max? Nu prea mai știm.


surse: techradar.com, collider.com

%d blogeri au apreciat: