Știri

William Shatner va fi primul nemuritor digital

William Shatner, care are deja 90 de ani, a anunțat că a acceptat să participe la un proiect al companiei StoryFile, prin care i se va uploada personalitatea într-un sistem digital gestionat de IA-uri. Ulterior, acesta o să le permită și fanilor viitori să interacționeze cu el (când, evident, persoana fizică nu va mai fi… disponibilă).

CEO-ul companiei, Heather Maio-Smith, a precizat că simularea nu va fi un avatar și nici un deep fake, ci o reconstrucție a adevăratului William Shatner, capabilă să răspundă corect la întrebări despre viața și cariera sa. Tehnologia va fi dezvoltată pentru a fi accesibilă prin VR/AR și 3D, astfel că interacțiunile vor fi și mai realiste (da, ca în simulările holografice din ST – holodeck).

Mai concret, o IA foarte puternică, din cloud, va organiza toate interviurile cu persoana reconstituită, după care va folosi tehnologia Conversa pentru a crea o reproducere digitală 3D, care va „gândi” bazat pe „memoria” conturată de ele.

Pe măsură ce vor fi dezvoltate noi tehnologii, la acest schelet vor fi constant adăugate toate informațiile existente digital, până când o discuție cu simularea va deveni imposibil de distins de cea cu persoana reală.

Evident, compania vizează ca tehnologia să devină cândva disponibilă tuturor, nu doar vedetelor. Dar, deocamdată, căpitanul Kirk este cert un început foarte bine (și la timp) ales.


sursa: mandatory.com

imagine de gazomg @ deviantart

%d blogeri au apreciat: