Știri

Încep filmările la ”House of the Dragon” (imagini, cronologie și detalii)

Se zvonea că spinoff-ul House of the Dragon se va lansa în 2022 și se pare că este adevărat, pentru că o publicație locală din Cornwall tocmai a descoperit că o armie de camioane Warner Bros a invadat plajele liniștitului orășel Holywell, cu decoruri și echipamente de filmare.

Mai exact, ținta pare a fi insula St. Michael’s Mount, dominată de un castel din secolul al XII-lea. În zona căruia deja se construiesc niște decoruri ce par arce de piatră cât se poate de… stil GOT. Dovada supremă a fost că pe un decor a fost observat un simbol din GOT: sigiliul Casei Velaryon din Driftmark.

Deloc întâmplător, harta regiunii Cornwall, unde se filmează, seamănă leit cu… Dorne (unde se petrece o parte a acțiunii), doar că întors pe dos.

Pe de altă parte, cei de la theilluminerdi.com au aflat că un cunoscut coordonator pentru scene acvatice în cinematografie, Daren Bailey, a fost angajat de serial pentru episoadele 3,4,5,7 și 10 – deci clar House of the Dragon va include foarte multe scene marine. De acolo, s-a speculat că va fi abordată cam următoare cronologie:

  • ep. 1~2: 105AC, Rhaenyra devine moștenitoare și Cole gardian regal. Daemon se duce la Dragonstone.
  • ep. 3~5: 106AC, Viserys se căsătorește. Prințesa și regina se ceartă. Daemon luptă în Stepstones (scene marine).
  • ep. 6: 111 AC Turneu. Daemon se întoarce și o cunoaște pe Rhaenyra.
  • ep. 7: 112 AC, Daemon pleacă iar la Stepstones (scene marine). Cole devine Lord Comandant.
  • ep. 8~9: 113 AC, Rhaenrya se mărită. Flashback spre Marele Conciliu din 101 AC. Rhaenrya se desparte de Cole.
  • ep. 10: 115 AC, Daemon Zboară spre Vale și Driftmark și se însoară (scene marine).
Prințesa Rhaenyra și regina Alicent, ilustrație de Doug Wheatley în volumul Foc și Sânge (în română la Nemira)

Dacă vreți să știți mai pe larg cronologia care va fi adaptată în serial, aceasta rezultă din faptul că serialul Casa Dragonului se bazează pe Foc și sânge, un volum de George RR Martin (în română la Nemira, aici) care acoperă ridicarea și căderea dinastiei Targaryen, așa cum a fost scrisă de un maester dinainte de perioada descrisă în romanul Jocul Tronurilor.

Cartea începe odată cu invazia lui Aegon, care a schimbat întreaga ordine feudală, a fondat King’s Landing și a construit Tronul de Fier.

Cu ajutorul surorilor sale gemene, Rhaenys și Visenya (ca să nu mai vorbim de cei trei dragoni ai lor), Aegon Targaryen Întâiul a cucerit cu succes șase dintre cele șapte regate din Westeros, fie prin cucerire, fie prin supunere de bunăvoie. Singurul regat care i-a rezistat neînvins a fost Dorne, pe care Rhaenys l-a lăsat nevătămat după ce i-a găsit castelele abandonate și doar femei și copii în capitală.

De la acel moment, începe o înșiruire turbulentă de regi și regine Targaryen – unii buni, alții răi, câțiva undeva la mijloc; până la marele război civil dintre Aegon al Doilea și sora lui vitregă, prințesa Rhaenyra, pentru tronul tatălui lor, Viserys Întâiul. Ei s-au luptat doi ani, în mai multe bătălii epice, până când au murit amândoi (unul misterios, altul groaznic). Tânărul Aegon al Treilea s-a văzut obligat să gestioneze vidul de putere rămas, context care duce la moartea „ultimului dragon”.

Sfârșitul volumului nu conduce direct la evenimentele din ASOIAF, ci se oprește cu aproximativ 150 de ani înainte de ziua fatidică în care Robert Baratheon sosește la King’s Landing și-i cere lui Ned Stark să-i fie Mână a Regelui.


surse: CornwallLive.com, theilluminerdi.com, gamesradar.com, awoiaf.westeros.org

imaginea principală: ilustrație de Jordi Gonzalez Escamilla, în volumul Lumea de gheață și foc (în română la Nemira, aici)

%d blogeri au apreciat: