Știri

Un Alien scris de… William Gibson și Pat Cadigan

După ce a fost deja lansat sub formă de benzi desenate, scenariul nefilmat pentru Alien 3, scris de William Gibson, celebrul părinte al cyberpunkului (cu Neuromantul, apărut la editura Paladin, aici) va fi lansat în această vară și sub formă de roman, pe 31 august.

Având în vedere cât de iubite au fost primele două filme din franciza Alien, așteptările au fost imens de ridicate pentru cel de-al treilea episod, dar, din cauza unor conflicte creative din spatele scenei, regizorul David Fincher s-a distanțat de proiect, iar scenariul gibsonian nu a mai fost adaptat.

Cartea a fost rescrisă acum în format roman de Pat Cadigan, câștigătoare a premiului Hugo și celebră autoare de cyberpunk și ea, pe baza primului proiect de scenariu (al lui Gibson). Editura Titan Books își descrie noua lansare astfel:

Atunci când nava Sulaco a pușcașilor marini coloniali andochează la stația spațială Anchorpoint, descoperă o nouă formă de xenomorfi. Sulaco – în călătoria de întoarcere de pe LV-426 – intră într-un sector controlat de „Uniunea Popoarelor Progresiste”, un stat-națiune cu care sunt într-un Război Rece și cursă a înarmării. Personalul U.P.P. urcă la bordul lui Sulaco și găsește tuburile de hipersomn cu Ripley, Newt și Hicks. Un xenomorf îl atacă pe comandantul lor, iar ceilalți scapă cu greu, luând cu ei ceea ce a mai rămas din Bishop.

Sulaco își continuă apoi drumul spre Pământ și ajunge pe o stație spațială de mărimea unei mici luni, sub controlul Diviziei de Cercetare în Armament a armatei. La bordul lui Sulaco, o echipă de pușcași marini coloniali și oameni de știință este atacată de o pereche de xenomorfi. În timpul luptei, crio-tubul lui Ripley este grav avariat. Acesta este dus pe Anchorpoint, unde Ripley este menținută în comă. Newt și caporal Hicks sunt treziți, iar Nwet pleacă spre pe stația Gateway.

Între timp, U.P.P.U. îl trimite pe Bishop la Anchorpoint, unde Hicks începe să audă zvonuri despre experimente secrete – clonarea și modificarea genetică a xenomorfilor.”

alien 3 book novel cover
(Photo: Titan Books)

sursa: comicbook.com

%d blogeri au apreciat: