Știri

BD-urile ”Heavy Metal” vor deveni filme și seriale

Editorii celebrei reviste americane de science-fiction și fantasy Heavy Metal au anunțat că tocmai au încheiat un contract major de proprietate intelectuală cu Range Media Partners.

Prin acest parteneriat, cei de la Heavy Metal speră să înceapă să își valorifice „moștenirea” grafică prin proiecte de cinema și televiziune. Se știe, de exemplu, că arta din revistă a fost o sursă directă de inspirație pentru filmele Blade Runner și Al cincilea element, sau că ei au publicat romanele grafice Alien încă din anul 1979.

Range Media Partners este condusă de Matthew Medney și David Erwin.

Medney, care va servi drept CEO, este un scriitor și artist prolific, autorul unor lucrări de succes în SUA, printre care romanul SF Beyond Kuiper: The Galactic Star Alliance și romanul grafic Dark Wing.

Erwin va fi responsabil de strategiile creative pentru valorificarea și popularizarea de francize din proprietatea Heavy Metal. El a fost director de creație pentru marca Transformers la Hasbro, dar și director executiv de creație la DC Comics – timp de 16 ani, vreme în care a dezvoltat portofoliul de branduri, cu accent pe proprietăți de top precum Batman, Superman, Green Lantern și altele.


Pentru cei care nu știți deja, Heavy Metal este o revistă americană de benzi desenate științifico-fantastice și fantasy, publicată începând cu 1977. Revista este cunoscută în primul rând pentru amestecul de dark fantasy/ dark science fiction cu steampunk și conținut erotic.

Spre deosebire de benzile desenate americane tradiționale din acea perioadă, limitate de restrictivul Comics Code Authority, Heavy Metal a publicat de-a dreptul conținut explicit.

Revista a început ca o traducere sub licență a și mai celebrei reviste franceze de science-fantasy Métal hurlant, cu lucrări de Enki Bilal, Philippe Caza, Guido Crepax, Philippe Druillet, Jean-Claude Forest, Jean Giraud (cunoscut și ca Moebius), Chantal Montellier și Milo Manara.

Ulterior, revista a publicat RanXerox, un serial ultra-violent al lui Stefano Tamburini și Tanino Liberatore. Heavy Metal a evoluat treptat spre o publicație cu artiști grafici autohtoni, precum Richard Corben, Matt Howarth, Stephen R. Bissette, Alex Ebel, John Holmstrom, Paul Kirchner, Terrance Lindall, Gray Morrow, Walt Simonson, Dan Steffan, Jim Steranko, John Shirley, Arthur Suydam, Bernie Wrightson și Olivia De Berardinis.


sursa: variety.com

%d blogeri au apreciat: