Știri

Primele imagini oficiale din House of the Dragon

După ce un număr mare de fotografii neoficiale au apărut online, HBO a publicat și primele imagini oficiale din House of the Dragon, serialul prequel al Game of Thrones (mai multe detalii aici).

imagine HBO (click pentru mărire)

Prima imagine o înfățișează pe Emma D’Arcy în rolul prințesei Rhaenyra Targaryen și pe Matt Smith în rolul unchiului ei, prințul Daemon Targaryen. Povestea începe cu moartea mamei Rhaenyrei, Aemma, lăsându-l pe tatăl ei, Regele Viserys I Targaryen (jucat de Paddy Considine, care nu apare în imagine), într-o situație dificilă, deoarece regatul ar prefera ca Tronul de Fier să fie moștenit de un bărbat. Cu toate acestea, fratele mai mic al lui Viserys, Daemon, este nestatornic și iute la mânie, iar Viserys se teme că el va implica regatul în conflicte costisitoare și inutile, pe când ce Rhaenyra este studioasă, serioasă și, în ochii tatălui ei, mai capabilă să conducă.

imagine HBO (click pentru mărire)

Cea de-a doua imagine o înfățișează pe Olivia Cooke în rolul de Lady Alicent Hightower și pe Rhys Ifans în rolul tatălui ei, Otto Hightower, Lord de Oldtown și Mână a Regelui. Alicent ar putea fi cea mai eligibilă mireasă din cele Șapte Regate și, în condițiile în care regina a decedat, lordul Otto pune la cale un plan pentru a-și căsători fiica cu regele îndurerat – pentru a-și consolida puterea casei sale. Alicent și Rhaenyra sunt prietene, dar perspectiva ca Alicent să aibă copii a căror legitimitate ar putea amenința atât pretențiile la tron ale Rhaenyrei, cât și ale lui Daemon, distrug această relație.

imagine HBO (click pentru mărire)

Cea de-a treia imagine îl înfățișează pe Corlys Velaryon, Lord de Driftmark și Mare Amiral. Un marinar, explorator și războinic formidabil, descendent din străvechea Valyria, Corlys a navigat până la marginile lumii cunoscute: până la îndepărtatele Ib și Nefer de pe Marea Tremurătoare, până în Golful Canibalilor, la marginile bătute de vânturi reci ale ghețarilor nordici și până în îndepărtata Asshai, de cealaltă parte a Mării de Jad. Deși zilele sale de explorare au rămas în trecut, Corlys și-a folosit averea imensă pentru a-și face familia cea mai bogată și mai puternică din Westeros, eclipsându-i chiar și pe Lannisterii din Casterly Rock. Prieten și aliat al Prințului Daemon, precum și viitor socru al Prințesei Rhaenyra, este pe cale să devină cel mai puternic om din cele Șapte Regate, după rege – iar oricine îl va avea alături în lupta pentru putere își va găsi un aliat esențial.


sursa: thewertzone.blogspot.com

imaginea principală: ilustrație de Jordi Gonzalez Escamilla, în volumul Lumea de gheață și foc (în română la Nemira, aici)

%d blogeri au apreciat: