Știri

Postere, imagini și trailer pentru Green Knight

Pe 30 iulie 2021 se lansează în cinematografe dark fantasy-ul The Green Knight, scris și regizat de David Lowery. Îi are în distribuție pe Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sarita Choudhury, Sean Harris, Kate Dickie, Barry Keoghan și Ralph Ineson și adaptează poemul medieval Sir Gawain și Cavalerul Verde (Sir Gawain and the Green Knight, în engleza de pe atunci Sir Gawayn and þe Grene Knyȝt), manuscris din secolul XIV.

Dev Patel riding a horse in the Green Knight

The Green Knight este o reinterpretare a poveștii arturiene (parte din legenda Regelui Arthur) despre Sir Gawain și Cavalerul Verde, un mit destul de întunecat. Sir Gawain (jucat de Dev Patel), nepotul regelui Arthur, acceptă o provocare din partea misteriosului și terifiantului Cavaler Verde. Acesta declară că acceptă ca orice cavaler să îl lovească cu un topor, dacă și acesta va primi la schimb o lovitură într-un an și o zi. Gawain e singurul care acceptă provocarea și îi taie capul dintr-o lovitură, pentru a-i evita răzbunarea… dar Cavalerul se ridică în picioare, își ia capul sub braț și-l anunță calm: „Ne vedem peste un an și o zi”.

Dev Patel as Gawain

Ca urmare, Gawain, unul dintre cei mai nobili și respectați cavaleri ai Mesei Rotunde, trebuie să-și trăiască următoarele 366 de zile sub spectrul înfiorător al inexplicabilului Cavaler Verde. Mai mult, onoarea lui Gawain, de care era atât de mândru, riscă să fie compromisă. Ar trebui oare să se țină de cuvânt sau să încerce să fugă de destin? Ca să nu mai spunem că apar niște complicații cu o domniță din castelul în care este oaspete… ceea ce i-ar putea afecta reputația și mai tare.

Dev Patel carrying an axe in The Green Knight

David Lowery nu este străin de fantasy sau de filmele sumbre. Filmul său Ain’t Them Bodies Saints a fost o poveste de dragoste deosebit de sumbră între doi infractori (ăăă, de sexe opuse); apoi a regizat un remake la Pete’s Dragon, într-o cheie mai realistă. Următorul film al lui Lowery, A Ghost Story, a abordat subiecte precum pierderea și suferința, sub deghizarea unei povești de groază. Cel mai recent a scris și regizat filmul The Old Man and the Gun, cu Robert Redford, și apoi va lucra la un film Disney cu Peter Pan (film cu actori, nu animație).

Iar astăzi a lansat un pachet de postere pentru The Green Knight , care ne sugerează o parte din personaje:

Sir Gawain
A silhouette of Dev Patel as Sir Gawain in The Green Knight.

Cavalerul Verde

The Green Knight character poster
Domnița Castelului și Lordul (soțul ei)
The Green Knight character poster for The Lady
The Green Knight character poster for the Lord
„Mama” (nu e clar ce rol are personajul în poveste, nefiind parte din legenda medievală)
The Mother character poster for The Green Knight
Vulpea (da, Gawain are ca însoțitor loial o vulpe pufoasă și cert nu avem nimic împotrivă)
Green Knight character poster featuring a fox

Dacă tot am văzut imagini și postere, să vedem și trailerul (lansat încă de anul trecut):


sursa: nerdist.com

%d blogeri au apreciat: