Știri

R.F. Kuang („Războiul Macului”) anunță un titlu nou, iar Martha Wells ia topurile cu asalt cu noua nuvelă din „Jurnalele Asasint”

Rebecca Kuang a avut mare succes de vânzări încă de la romanul său de debut, Războiul Macului, un fantasy YA care a câștigat Premiul Compton Crook în 2019, iar de atunci nominalizări la Hugo, Nebula, World Fantasy și BFA. (în română a apărut la editura Paladin, aici)

Kuang a câștigat anul trecut Premiul Astounding pentru cel mai bun scriitor debutant pentru trilogia Războiul Macului, un fantasy care tratează genocidul și rasismul, pe fundalul unui război brutal.

Autoarea tocmai a anunțat că următorul ei roman YA urmează să apară în 2022: Babel, or The Necessity of Violence: An Arcane History of the Oxford Translators’ Revolution, pe care îl descrie ca fiind undeva la confluența dintre The Secret History și Jonathan Strange & Mr. Norrell. Descrierea sună cam așa:

1828. Robin Swift, orfan de holeră în Canton, este adus la Londra de misteriosul profesor Lovell. Acolo, studiază ani de zile latină, greacă veche și chineză, în pregătire pentru ziua în care se va înscrie la prestigiosul Institut Regal de Traduceri al Universității Oxford – cunoscut și sub numele de Babel. Babel este centrul mondial al traducerilor și, mai ales, al prelucrării argintului: arta de a manifesta sensul pierdut în traducere, prin lingouri de argint fermecate, cu efect magic. Lucrarea argintului a făcut ca Imperiul Britanic să aibă o putere fără egal, iar cercetarea în limbi străine din Babel servește Imperiului în încercarea de a coloniza tot ceea ce întâlnește.

Oxford, orașul cu turle visătoare, este un adevărat basm pentru Robin; o utopie dedicată căutării cunoașterii. Dar cunoașterea este pusă în slujba puterii, iar pentru Robin, un chinez crescut în Marea Britanie, a servi Babelul înseamnă în mod inevitabil să-și trădeze patria. Pe măsură ce studiile sale avansează, Robin se trezește prins între Babel și Societatea Hermes, o organizație din umbră dedicată sabotării prelucrării argintului care susține expansiunea imperială.

Când Marea Britanie poartă un război nedrept cu China din cauza argintului și a opiului, Robin trebuie să decidă: Instituțiile puternice pot fi schimbate din interior sau revoluția necesită întotdeauna violență? Ce este dispus să sacrifice pentru a doborî Babel?

Image
ilustrație de @cosmikbread

Pe de altă parte, editura Tor (cei care o publică și pe Kuang) au anunțat că AsaSint s-a întors în forță, direct pe lista bestsellerurilor. Fugitive Telemetry, cea mai recentă nuvelă din Jurnalele AsaSint de Martha Wells (în română la editura Paladin, aici), a debutat pe locul 4 pe lista New York Times combinată (a cărților tipărite + electronice). Cartea este, de asemenea, un bestseller la USA Today (#7) și Indie Bestseller (#12).

Cea mai recentă apariție a AsaSint-ului este provocată de o crimă misterioasă: Când AsaSint găsește un cadavru în Stația Preservation, apar o serie întreagă de întrebări la care va trebui – cu reticență – să îi ajute pe oameni să răspundă. Cine a fost mortul? Ce s-a întâmplat cu el? Și de ce?

Jurnalele AsaSint au început în 2017 cu cel mai bine vândut din serie, Toate sistemele în alertă, care l-a introdus pe AsaSint, un bot de securitate care se uită în secret la seriale de televiziune și nu prea se omoară după compania oamenilor. Această nuvelă a câștigat premiile Hugo, Nebula și Locus și a dat startul unei serii de mare succes, care include deja cinci nuvele și un roman.

Și mai urmează. Luna trecută, Tordotcom Publishing a semnat cu Wells un nou contract de șase cărți, care include trei volume din Jurnalele AsaSint.


sursa: tor.com

%d blogeri au apreciat: