Știri

Primul trailer oficial pentru SF-ul rusesc „Noi” („Мы”)

„Știți povestea aceea veche, despre cum oamenii și-au pierdut paradisul?”

Bolșoe Kino Film a prezentat azi în premieră trailerul oficial al unui nou thriller SF epic intitulat Noi, sau Мы în limba rusă, bazat pe celebrul roman SF omonim din 1921 al lui Evghenii Ivanovici Zamiatin, strămoșul tuturor distopiilor și precursor chiar și al Minunatei lumi noi a lui Huxley (1932).

Acțiunea filmului (și cărții) are loc după un conflict apocaliptic – Marele Război, și ne spune povestea unui inginer pe nume D-503, angajat în echipa de construcție a unei nave spațiale. El trăiește în lumea perfectă a „Statului Unic”, un sistem autoritar cu numere de serie, uniforme, case de sticlă transparentă și sex programat. Acest stat bazat pe supraveghere în masă duce societatea industrială modernă la o concluzie extremă, pornind de la ideea că liberul arbitru este cauza tuturor nefericirilor și deci viețile cetățenilor ar trebui să fie controlate cu precizie matematică, pe baza sistemului de eficiență industrială creat de Frederick Winslow Taylor (teorie pe care apoi sovieticii chiar au încercat s-o implementeze, deci Zamiatin a anticipat foarte bine).

Dar, bineînțeles, acest tip de stat „perfect” nu este niciodată chiar atât de perfect, după cum noi știm acum, din păcate (dar în 1921 Stalin nu preluase încă puterea și Gulagul de-abia lua naștere, iar naziștii nici nu existau)…

Мы

Filmul îi are în rolurile principale pe Iegor Koreșkov, Elena Podkaminskaia, Filip Iankovski, Iuri Kolokolnikov și Dmitri Cebotarev. Este regizat de Hamlet Dulyan, care își face debutul în regia de lungmetraj, provenind din domeniul scurtmetrajelor. Scenariul este scris de Hamlet Dulyan și Alexander Talal, iar producători Armen Ananikyan, Gevond Andreasyan, Sarik Andreasyan și Hamlet Dulyan. 

Pentru Rusia au anunțat că se lansează anul acesta, în toamnă, dar internațional nu s-a precizat.

sursa: firstshowing.net

%d blogeri au apreciat: