Știri

Barbarella se întoarce!

În perioada SF-ului „decadent” din anii ’60, puține filme s-au aventurat într-un exces asumat la fel de puternic precum Barbarella din 1968, cu Jane Fonda în rolul răpitoarei agente spațiale din secolul al 41-lea. Produs de legendarul Dino De Laurentiis (King Kong, Flash Gordon, Dune) și regizat cu pasiune psihedelică de Roger Vadim, soțul actriței, filmul încărcat de senzualitate a fost o adaptare după benzile desenate franceze publicate de Jean-Claude Forest, în perioada 1962-1964.

Acum (mai exact în vara 2021), Dynamite Entertainment o va readuce la viață pe sirena spațiului, cu o serie intitulată pur și simplu Barbarella.

Deși per total seria ne va duce de pe o planetă pe alta, intriga noilor aventuri cu Barbarella va începe pe Camelot, o lume pe care locuiesc ultra-bogații care caută să scape de un imperiu galactic aglomerat și în dezintegrare. Barbarella interceptează un mesaj frenetic și pleacă pentru a investiga SOS-ul îngrozitor, astfel că descoperă cum trăiesc săracii și o mulțime de alte secrete ascunse privilegiaților de pe Camelot.

Scrisă de Sarah Hoyt, seria color de BD science-fiction este ilustrată de Madibek Musabekov (Vampirella vs. Purgatori) și colorată de Ivan Nunes.

Scriitoarea Sarah Hoyt este o romancieră câștigătoare a Premiului Prometheus și a Premiului Dragon, cunoscută pentru seria de cărți SF Darkship și pentru că a scris împreună cu Kevin J. Anderson romanul Arcane America intitulat Uncharted. Acesta este primul ei scenariu de benzi desenate.

sursa: syfy.com/syfywire

%d blogeri au apreciat: