Știri

Se ecranizează și Silozul de Howey

Apple a anunțat astăzi că a cumpărat drepturile pentru romanul SF Silozul (Wool) a lui Hugh Howey, pentru a o transforma în serial, produs de Rebecca Ferguson (Doctor Sleep, Dune, Men in Black: international – ca actriță).

Silozul este primul roman dintr-o trilogie, publicată la noi de Nemira – aici, pe care Howey a început să o serializeze online ca ebook în 2011, în programul Kindle Direct Publishing al Amazon. Povestea post-apocaliptică îi urmărește pe locuitorii unui siloz subteran (care se întinde la peste 100 de etaje sub pământ), unde rămășițele umanității supraviețuiesc într-o societate structurată rigid – ieșirea la suprafață este interzisă.

Cartea lui Howey a avut mare succes chiar și în formatul exclusiv electronic, iar la sfârșitul anului 2012, Simon & Schuster au preluat drepturile de tipărire a romanului. De atunci, a publicat și două continuări: Silozul. Începuturile (Dust) și Silozul. Generațiile (Shift).

La fel de repede, a fost observat și de Hollywood: compania de producție a lui Ridley Scott a preluat drepturile pentru un film la 20th Century Fox, în mai 2012. Fox a adus-o pe scenarista de la Guardians of the Galaxy, Nicole Perlman, pentru a scrie scenariul, dar, în cele din urmă, proiectul nu a dus nicăieri.

Silozul a trecut apoi la AMC- LaToya Morgan (Into the Badlands) urma să scrie episodul pilot și să fie producător. Între timp Morgan nu mai este implicată, dar AMC Studios va produce totuși proiectul, pentru Apple (pentru serviciul său de streaming, Apple TV+).

Compania l-a adus pe Graham Yost (Band of Brothers, Justified) pentru a scrie scenariul, în timp ce Morten Tyldum (Passengers, The Imitation Game) va fi regizor. Howey însuși va fi producător executiv. Rebecca Ferguson o va interpreta pe Juliette în serial – dar alți membri ai distribuției nu au fost anunțați încă.

Wool
Rebecca Ferguson

Proiectul se va adăuga la catalogul tot mai bogat de conținut original SF&F de la Apple: aceștia și-au construit în mod constant o listă de seriale de gen, precum For All Mankind și Amazing Stories, și are în lucru proiecte precum Invasion, o adaptare a Fundației lui Isaac Asimov și acum Silozul.


surse: deadline.com, variety.com, tor.com

imaginea principală din romanul grafic Wool

%d blogeri au apreciat: