Știri

Fac și chinezii serial după Liu Cixin

Three Body Universe Cultural Development Co., Ltd., filială din Shanghai a grupului Yoozoo, a confirmat azi că a încheiat filmările pentru prima parte dintr-un serial SF chinezesc nou, Trei corpuri / Three-Body /  三体 pentru rețeaua de streaming Tencent Video (o rețea „micuță”, cu doar vreo 989 de milioane de utilizatori prin Asia).

Serialul este bazat pe prima carte (Problema celor trei corpuri – o recenzie aici) a trilogiei hard SF Amintiri din trecutul Terrei de Liu Cixin, câștigătoare a premiului Hugo (apărută în română la Nemira, aici) . Filmările tocmai au fost finalizate și se află acum în post-producție. Serialul îi va avea ca protagoniști pe actorii chinezi (populari pe acolo) Zhang Luyi, Yu Hewei, Wang Ziwen, Chen Jin, Lin Yongjian și Li Xiaoran.

Probabil știți deja că în 2022 va exista și un serial original în limba engleză, Three-Body Problem, pe Netflix (realizat de Alexander Woo – True Blood – și cuplul din spatele GoT, David Benioff și D. B. Weiss), ca și un film de cinema (regizat de Tian Xiaopeng); iar pentru chinezi se lucrează și la un proiect de animație, pentru platforma chineză de streaming Bilibili.

Posterele serialelor originale de SF „Stelele” și „Trei Corpuri”© Tencent Video

Jeff Han, vicepreședintele rețelei de streaming Tencent Video, a anunțat mai multe seriale (de exemplu SF va fi și Stelele de Qi Yue – un hard SF / detective thriller), însă a precizat și că (similar celor de la Netflix, am zice noi) o să se apuce de produs și direct filme originale de lung-metraj. Așa că vom mai auzi cu certitudine de SF-uri chinezești, la ei genul fiind în prezent foarte „pe val” (după decenii în care a fost interzis sau măcar descurajat).

ediția Nemira

surse: china.org.cn, whats-on-netflix.com

%d blogeri au apreciat: