Știri

Keira Knightley va juca în ”Răzbunare ancilară”

Într-un interviu acordat revistei Harper’s Bazaar, actrița Keira Knightly tocmai a confirmat că va juca într-o adaptare a romanului SF space opera Răzbunare ancilară, scris de Ann Leckie în 2013 (și publicat în română în 2017 și 2020 – deocamdată primele 2 cărți din serie, la Paladin – aici).

Seria se concentrează asupra lui Breq, inteligența artificială a unei nave spațiale care a fost distrusă. Breq supraviețuiește într-unul dintre membrii echipajului, un cadavru uman reanimat, și devine un jucător important în soarta masivului imperiu interstelar. Romanul a fost bine primit la lansare, generând și două continuări, Trădare Ancilară și Ancillary Mercy (încă netradus) și câștigând Premiul Hugo pentru cel mai bun roman.

Ancillary Justice (Imperial Radch, #1) by Ann Leckie

Knightly a povestit că, în pregătirea pentru rol, citește cărți despre dictatori și războaie, sugerând că rolul i-ar fi Anaander Mianaai, nu Breq însăși – dar presupunerea este deocamdată neconfirmată. Se pare că filmările vor începe la sfârșitul acestui an.

Descrierile romanelor (preluate de pe site Paladin):

Răzbunare ancilară

Breq este aproape de a-și îndeplini obiectivul care a obsedat-o fără încetare vreme îndelungată – acela de a răzbuna distrugerea unei nave spațiale. Dar ultimul pas pe care trebuie să-l facă se dovedește cea mai grea încercare a misiunii ei, în joc fiind propria-i viață. De ce ar fi o navă spațială dispărută demult atât de importantă pentru o locuitoare anonimă din galaxie. Secretul lui Breq ar putea zdruncina temeliile Imperiului Galactic.

Cu patru ore înainte de ivirea zorilor, lucrurile au luat-o razna. Sau, mai precis, eu am luat-o razna. Datele furnizate de monitoare s-au întrerupt și, brusc, toate cele douăzeci de corpuri ale mele au rămas fără ochi și fără urechi, neștiind încotro s-o apuce.

Trădare ancilară

La început, Breq era o navă care controla o mulțime de corpuri. Apoi a devenit soldat. Iar acum se află ea însăși la comanda unei nave, însă nu pentru că și-ar fi dorit-o, ci fiindcă Stăpâna imperiului i-a ordonat să plece în misiune la Stația Athoek. În mijlocul unei societăți aparent civilizate și liniștite, dar în esență viciată și favorabilă doar celor puternici, Breq descoperă că, pentru a-și îndeplini misiunea, trebuie să înfrâneze rebeliuni și să găsească adevărata trădătoare.

Ești atât de civilizată. Atât de politicoasă. Atât de curajoasă ca să vii aici singură, știind că niciuna dintre noi nu va îndrăzni să te atingă. E atât de ușor să fii astfel când toată puterea e de partea ta.


surse: harpersbazaar.com, thewertzone.blogspot.com

%d blogeri au apreciat: