Știri

Cele mai așteptate cărți horror (în engleză) pentru următoarele 6 luni

În caz că nu vă era deja evident: Blogul de Sefe apreciază în egală măsură și partea de H din SFFH – și cum era curios ce mai apare anul acesta în engleză (în următoarele 6 luni), s-a gândit să împărtășească lista personală scurtă și cu voi (poate sunteți și voi curioși ce horror mai apare prin SUA).

Lista (mult mai) lungă, din care au fost extrase aici doar câte 3 pe lună, o găsiți pe tornightfire.com, aici (Nightfire este imprintul de horror de la celebra editură de SFF Tor, dar lista nu se limitează doar la ce publică ei).

Iulie

She Was Found in a Guitar Case, Dave Keaton: Concediat recent, Dave pornește într-o căutare maniacă de răspunsuri, urmărind lanțul trofic al corupției din cadrul forțelor de ordine și călătorind pe coasta tot mai bizară a Floridei. În luptă cu polițiști, bande de motocicliști, vânători de Bigfoot și capcane pentru turiști (atât la figurat, cât și la propriu), descoperă în cele din urmă o conspirație care implică un mare experiment psihologic, ce ar putea nărui toate zidurile invizibile ale sistemului penitenciar din SUA.

Rovers, Richard Lange: Vara anului 1976. Jesse și fratele său, Edgar, bat drumurile în căutare de victime. Ei sunt Rătăcitori, ființe nocturne aproape nemuritoare, care trebuie să consume sânge uman pentru a supraviețui. Timp de șaptezeci de ani au stat la marginea societății, umblând din oraș în oraș, din motel mizerabil în motel mizerabil, urmărindu-i pe cei aflați în tranzit, pe dependenții de droguri și pe prostituatele cu care se hrănesc. O înfruntare supranaturală dură și infernală începe atunci când frații întâlnesc o tânără femeie care le perturbă rutina sumbră, obligându-l pe Jesse să-și confrunte trecutul și scufundându-și prezentul într-un haos mortal, în timp ce se vede nevoit să se lupte pentru a-i salva viața.

Rovers

Immortelle, Catherine McCarthy: Când fiica lui Elinor, Rowena, este găsită otrăvită și moartă într-un adăpost pentru animale, Elinor este sigură că preotul parohiei locale este de vină. Artistă în ceramică și influențată de interesul bunicii pentru magia supranaturală, Elinor confecționează o immortelle pentru mormântul Rowenei și încearcă să captureze sufletul fetei în modelul de lut al unui graur. În curând, este inundată de cereri pentru tot mai multe immortelles și, cu cât se practică mai mult, cu atât mai mari îi cresc puterile. Pe măsură ce morții își împărtășesc secretele cu îndurerata Elinor, aceasta află adevărul despre ce s-a întâmplat cu fiica ei iubită și pune la cale o răzbunare atât de cruntă, încât trebuie să rămână secretă pentru totdeauna.

August

Billy Summers, Stephen King: Cel mai nou roman al lui King urmărește un ucigaș plătit, care îi omoară doar pe cei mai răi dintre cei mai răi și care este foarte, foarte bun în ceea ce face. Totuși, când este angajat pentru cea mai mare misiune a sa, totul începe să meargă groaznic de prost. (apare simultan și în română, la Nemira – Armada)

Billy Summers

Red X, David Demchuk: O comunitate persecutată. Un scriitor bântuit. O oroare care se întinde pe parcursul secolelor. Bărbații dispar din comunitatea gay din Toronto. Unul câte unul, lasă în urmă cercuri mici de prieteni nedumeriți și speriați. Pe fundalul schimbător al homofobiei, de la criza HIV/SIDA și revoltele împotriva raidurilor până la brutalitatea poliției, supraviețuitorii se confruntă cu inacțiunea legii și dezinteresul societății. Dar, pe măsură ce numărul celor dispăruți crește, cei rămași în urmă încep să realizeze că, oricine sau orice îi răpește pe acești bărbați, o face de mai mult timp decât este posibil din punct de vedere uman.

Red X by David Demchuk

Tidepool, Nicole Willson: Dark fantasy-ul lovecraftian primește o formă modernă în acest terifiant roman de debut. Când fratele lui Sorrow, Henry, dispare în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri, ea călătorește la Tidepool, ultimul loc pe care știe că l-a vizitat Henry. Locuitorii micului și sărăcăciosului orășel de pe malul oceanului nu au răspunsuri pentru Sorrow, atunci când aceasta întreabă de fratele ei. Iar când descoperă secretul întunecat al orașului, unii locuitori din Tidepool – oameni și nu numai – sunt hotărâți să se asigure că Sorrow nu va părăsi niciodată orașul lor uitat de lume.

Septembrie

Certain Dark Things, Silvia Moreno-Garcia: De la Silvia Moreno-Garcia, autoarea bestsellerului Mexican Gothic (în română la Nemira – Armada, aici), vine un neo-noir palpitant, care reimaginează legendele vampirilor.

Bine ați venit în Mexico City, o oază într-o mare de vampiri. Domingo, un puști singuratic care colectează gunoaie, încearcă doar să supraviețuiască pe străzile puternic supravegheate de poliție, când un vampir obosit, aflat pe fugă, se năpustește în viața lui. Atl, descendentă a unor băutori de sânge azteci, este inteligentă, frumoasă și periculoasă. Domingo este hipnotizat. Atl trebuie să scape rapid din oraș, departe de clanul rival de narco-vampiri care o urmărește neîncetat. Pe măsură ce urma cadavrelor se întinde în spatele ei, polițiștii locali și boșii mafioți încep să se apropie.

The Liar of Red Valley, Walter Goodwater: Nu vă încredeți în Mincinos. Nu intrați în Râu. Nu-l contraziceți pe Rege. În Red Valley, California, trebuie să respecți regulile dacă vrei să rămâi în viață. Dar nici măcar acestea nu sunt suficiente pentru a o proteja pe Sadie, acum că a devenit, pe neașteptate, Mincinoasa: păstrătoarea și făuritoarea numeroaselor secrete din Red Valley.

The  Liar of Red Valley

The Kindly Ones, Cliff James: În urma unui dezastru, două familii extinse se întâlnesc într-un sat pustiu dintr-o pădure imensă. La început, încercarea lor de a conviețui împreună în acest mediu izolat pare a fi un succes, un contract social este convenit în mod colectiv și, în timp, se dezvoltă relații între cele două comunități. Diferențele de credință dintre cele două grupuri se intensifică în curând, iar când acordul este anulat și înlocuit cu o teocrație, comunitatea se prăbușește în haos.

To Break a Covenant, Alison Ames: New Basin, un fost oraș minier, se bazează pe reputația sa de loc bântuit pentru a atrage turiști, dar zvonurile sunt mai adevărate decât sunt dispuși să recunoască majoritatea localnicilor, iar dezastrul din mină încă îi afectează pe toți. Locuitorii din New Basin încep să experimenteze fenomene ciudate – somnambulism, terori nocturne, voci pe care numai ei le pot auzi. Și indiferent câte echipe de vânători de fantome vin în zonă, nimeni nu poate afla ce se întâmplă cu adevărat. Atunci, patru fete decid să intre ele însele în mină.

54860452

Octombrie

Pearl, Josh Malerman: De la autorul bestsellerului Bird Box (în română a apărut la ed. Corint) vine legenda unui nou monstru ciudat, diferit de orice altă poveste de groază. Mergi la ferma de la marginea orașului și îl vei auzi. O voce. În capul tău. Vino la mine… O voce care te face să vrei să iei toporul din colțul hambarului. Și să ucizi. Să ne hrănești. Hrănește-ne acum. Este vocea lui Pearl. Cântă pentru mine. Cântă pentru draga ta Pearl…

Pearl by Josh Malerman

Boys in the Valley, Philip Fracassi: Orfelinatul pentru băieți St. Vincent. La începutul secolului XX, într-o vale îndepărtată din Pennsylvania. Aici, sub ochii vigilenți ai mai multor preoți, 30 de băieți lucrează, învață și se roagă. Peter Barlow și-a găsit o nouă viață aici. Târziu, într-o noapte furtunoasă, la ușa lor sosește un grup de bărbați, dintre care unul este grav rănit, cu trupul acoperit de simboluri oculte sculptate în carne. La moartea acestuia, un rău străvechi este eliberat și infestează St. Vincent’s și pe copiii dinăuntru. Acum, Peter și cei dragi lui trebuie să aleagă o tabără, fiecare dintre ei știind că viețile lor – și poate sufletele lor veșnice – sunt în pericol.

The Death of Jane Lawrence, Caitlin Starling: Un roman gotic de groază despre o tânără femeie care intră într-o căsnicie aranjată și se trezește captivă în conacul decrepit și probabil bântuit al noului ei soț; așa că o ia pe o cale periculoasă, a ritualurilor magice, în încercarea de a-i salva pe amândoi.

Noiembrie

The Night, Rodrigo Blanco Calderon: Pene repetate de curent învăluie Caracasul într-un întuneric de nepătruns, care face coșmarurile să devină realitate. Personaje reale și fictive, cele mai multe dintre ele scriitori, își schimbă rolul de narator în acest roman polifonic. Povestesc versiuni contradictorii ale intrigii, despre o serie de crime cu victime femei, care a început odată cu criza energetică din Venezuela. Naratorul central este un psihiatru care manipulează relatările prietenului său, un autor care scrie o carte intitulată Noaptea, și ale pacientului său, un director de publicitate obsedat de înțelegerea lumii prin intermediul rebusurilor.

9781644210406-f_feature

The Hidden, Melanie Golding: După aclamatul său debut, Little Darlings, cel mai nou suspans folcloric al lui Melanie Golding este o reinterpretare înfricoșătoare a mitologiei celtice.

The Hidden by Melanie Golding

Within These Wicked Walls, Lauren Blackwood: O reimaginare de inspirație etiopiană a romanului clasic Jane Eyre, plină de spirite și manifestări paranormale.

Decembrie

The Valancourt Book of World Horror Stories, Volume Two, ed. James D. Jenkins & Ryan Cagle: Cu o mare varietate de povești din Brazilia, Malta, Nigeria, Japonia și multe alte țări, această antologie este o carte indispensabilă pentru orice fan al horror-ului contemporan, pentru că include unii dintre cei mai buni scriitori de horror din lume, necunoscuți în lumea anglofonă. (din ce văd, inclusiv bulgari, estoni și polonezi, dar români… încă nu)

Picture

%d blogeri au apreciat: