Știri

Noul joc open-world de la Bethesda, un SF: Starfield (trailer)

Celebrul publisher american de jocuri Bethesda (bine-cunoscut sefefiștilor pentru seriile Elder Scrolls pe fantasy și Fallout pe SF și preluat anul trecut de Microsoft) tocmai a dezvăluit noul lor CRPG, un SF de explorare, Starfield.

La fel ca și jocurile lor anterioare single-player, Fallout 4 (2015) și Elder Scrolls V: Skyrim (2011), Starfield pare (din trailer) a fi un open-world, care îi oferă jucătorului posibilitatea de a alege unde să meargă și ce să facă, de a urma o narațiune centrală sau de a o ignora după cum crede de cuviință, în favoarea misiunilor secundare și a explorării.

Jucătorul va prelua rolul unui explorator, membru al unui grup numit Constelația, cu o navă spațială complet personalizabilă și capabilă să zboare între diferite planete. Videoclipul de mai jos ne-a prezentat doar un singur mediu planetar, sălbatic și arid, dar imaginile concept art sugerează că vor fi mai multe planete, inclusiv o junglă luxuriantă, peșteri subterane, fabrici, un avanpost low-tech, o așezare situată în ocean și un oraș uriaș, cu aspect tehnologizat.

Jocul are o abordare oarecum low-tech, fiindcă Bethesda dorește de data aceasta să prezinte o viziune mai optimistă a viitorului, înrădăcinată în umanitatea noastră comună, în comparație cu viziunea distopică prezentată în post-apocalipticul Fallout.

Jocul folosește Creation Engine 2, o revizuire semnificativă a tehnologiei folosite pentru Skyrim, Fallout 4 și Fallout 76. Trailerul a fost renderizat cu motorul grafic, sugerând o îmbunătățire considerabilă a calității vizuale față de jocurile anterioare.

Starfield va fi disponibil pentru consolele Xbox Seria X/S și pe PC, prin Steam și Xbox Game Pass.

Este programat să fie lansat pe 11 noiembrie 2022.


surse: washingtonpost.com, thewertzone.blogspot.com

imaginea reprezentativă: Bethesda

%d blogeri au apreciat: