Știri

9 lucruri pe care le știm acum despre serialul „Fundația”

Povestea se desfășoară pe parcursul a 1000 de ani
Conform teaserului, intriga serialului adaptat după seria de 7 cărți a lui Asimov (în română integrala tocmai s-a lansat ca pachet la Paladin, aici) se va desfășura pe parcursul a 1000 de ani – așa că putem concluziona fie că va adapta mai multe cărți din serie, fie niciuna (adică ar fi doar inspirat de temă în general).

Ar putea avea 80 de episoade, dacă va fi un succes
Producătorul David S. Goyer a declarat oficial că are în vedere ca serialul să continue mult timp. Într-un interviu, a zis cam așa: „Publicul se schimbă. Modul în care consumăm poveștile se schimbă. Game of Thrones a fost cu adevărat primul dintre aceste adevărate spectacole gigantice, cu un caracter romanesc. Iar acum, cu Fundația, putem spune povestea în (sperăm noi) 80 de episoade, 80 de ore, spre deosebire de încercarea de a condensa totul în 2-3 ore pentru un singur film de cinema.”

Cool sun image from Foundation teaser

Primul sezon va avea 10 episoade
Dacă primul sezon, unde sunt clar anunțate 10 episoade, este un indiciu pentru sezoanele viitoare și totalul va fi de 80 de episoade, atunci rezultă că David Goyer dorește să facă opt sezoane. Există șapte cărți în serie, așa că rămâne de văzut cum se va proceda: va fi fiecare carte adaptată într-un sezon diferit, plus unul în plus? „80 de episoade” este un număr foarte specific, iar povestea din majoritatea cărților din serie sare prin secole.

On a boat

Jared Harris îl va interpreta pe Hari Seldon
Jared Harris (Chernobyl, Fringe, Mad Men, The Expanse, The Crown), va juca rolul lui Hari Seldon, ceea ce sugerează că serialul va sări înainte și înapoi în linia temporală, deoarece Jared Harris nu este chiar așa de bătrân. La începutul primei cărți, Hari Seldon chiar este bătrân, pe moarte aproape, și nu apucă să își vadă planurile puse în aplicare. Există însă un Hari Seldon mai tânăr în prequelurile Preludiul Fundației și Zorii Fundației. Așadar, dacă avem parte de un Hari Seldon ne-bătrân, rezultă că și aceste romane sunt folosite la scenariu.

Jared Harris

Din distribuție mai fac parte și Lee Pace, Lou Llobel și Leah Harvey
Lee Pace, Terrence Mann și Cassian Bilton, interpretează personajele numite Brother Day, Brother Dusk și Brother Dawn, în timp ce Lou Llobell, Leah Harvey și Laura Bim îi vor interpreta pe Gaal Dornick, Salvor Hardin și Demerzel. Primele trei personaje nu există în seria de cărți, dar ultimele trei da. Salvor Hardin este primarul orașului Terminus, iar Demerzel este pseudonimul unui robot numit R. Daneel Olivaw, ceea ce ar putea sugera că și seria Roboților, tot a lui Asimov (în română integrala la Paladin, aici) va juca un rol important în scenariul serialului.

Lee Pace

Rupert Sanders va regiza episodul pilot
Nu e clar dacă va regiza și celelalte 9 episoade din prima serie, dar e sigur că Rupert Sanders, el însuși fan declarat al seriei lui Asimov, va regiza episodul pilot. Sanders are deja experiență în SF și fantasy, din moment ce a regizat Ghost in the Shell și Snow White and the Huntsman.

Soldiers

Două planete vor fi… Malta

David S. Goyer a zis, în același interviu: „Malta are multe rezervoare de apă. Nu sunt prea multe locuri similare în lume. Așadar, întotdeauna am intenționat să venim în Malta. După pandemie, am decis să ne extindem filmările din Malta, iar acum unele dintre locațiile de aici sunt reprezentative și pentru o altă lume din serial.”

Dark scene

Fiica a lui Asimov, Robyn, va fi producător executiv

O veste bună, din moment ce sigur știe exact care era „viziunea autorului” despre viitorul imaginat de Isaac Asimov.

Leah Harvey up front

Este programat pentru 2021, dar tot nu știm data lansării
Apple a cumpărat drepturile în 2018, dar din cauza pandemiei etapele producției au fost întârziate. În prezent nu există o dată concretă anunțată pentru serial, dar pe site-ul serviciului de streaming Apple TV+ scrie 2021, așa că măcar ne putem baza că iese în acest an.


surse: cinemablend.com, tv.apple.com, Lovin Malta Videos, deadline.com


%d blogeri au apreciat: