Știri

Cyberpunk african, într-o antologie de animație de la Disney

Se pare că celor de la Disney nu le-a scăpat succesul serialului de animație SF Love, Death+Robots de la Netflix și s-au gândit să facă ceva asemănător – și dacă tot nu e nouă ideea, s-au gândit să fie nouă măcar perspectiva. Așa că a reunit scenariști și artiști grafici din Zimbabwe, Uganda, Africa de Sud, Nigeria, Kenya și Egipt, pentru o antologie de 10 scurtmetraje de animație, Kizazi Moto: Generation Fire, care vor fi difuzate pe Disney+, la sfârșitul anului 2022.

„Filmele din această antologie acoperă o gamă variată de idei SF. Avem povești care abordează alte lumi, călătorii în timp și ființe extraterestre, dar toate aceste convenții ale genului sunt privite dintr-o perspectivă africană, care duce la abordări cu totul noi”, a zis  Peter Ramsey, producătorul executiv al seriei. Din alte declarații a rezultat că se vor inspira din legendele, dar și monștrii și spiritele din poveștile africane – ceea ce nu sună rău deloc.

Titlul Kizazi Moto provine din expresia swahili „kizazi cha moto”, care se traduce literal drept „generația de foc”, iar „Moto” înseamnă „foc” în mai multe limbi africane, de la kinyarwanda din Rwanda la shona din Zimbabwe – așa că a fost un cuvânt bun pentru a sugera un spirit pan-african, consideră Tendayi Nyeke (producător din partea studioului de animație Triggerfish, care coordonează proiectul).

Peste 70 de regizori și creatori de animație de pe întreg continent au fost invitați să își prezinte ideile – pe baza cercetărilor bloggerului de benzi desenate din Ghana Kadi Tay și ale producătorului de animație congolez multi-premiat Sidney Kimbo-Kintombo (Avengers: Endgame), ca și ale producătorului sud-african din Namibia Bridget Pickering (Hotel Rwanda).

Cele 10 filme din selecția finală sunt realizate de Ahmed Teilab (Egipt), Simangaliso „Panda” Sibaya și Malcolm Wope (Africa de Sud), Terence Maluleke și Isaac Mogajane (Africa de Sud), Ng’endo Mukii (Kenya), Shofela Coker (Nigeria), Nthato Mokgata și Terence Neale (Africa de Sud), Pious Nyenyewa și Tafadzwa Hove (Zimbabwe), Tshepo Moche (Africa de Sud), Raymond Malinga (Uganda) și Lesego Vorster (Africa de Sud).

Fiecare episod din antologie va fi independent (ca la Love, Death+Robots) și va avea o durată de aproximativ zece minute.

Cât despre cyberpunk, nu au precizat ei nimic, dar așa pare cam din toate ilustrațiile:

imagine © Disney

sursa: tvtonight.com.au

%d blogeri au apreciat: