Știri

„Interviu cu un vampir” devine serial

Conform revistei The Hollywood Reporter, în 2022 va fi lansat, pe AMC și AMC+, un serial care adaptează pentru televiziune romanul „Interviu cu un vampir” de Anne Rice.

Producătorul de la Perry Mason, Rolin Jones, va fi producător coordonator și pentru această adaptare, în timp ce Mark Johnson (care a lucrat la Breaking Bad și Halt and Catch Fire) va fi producător executiv. AMC intenționează să inițieze cu acest serial un univers Vampire Chronicles extins, cum au făcut cu serialul The Walking Dead. Anne Rice și fiul ei, Christopher, vor fi, de asemenea, producători executivi.

Romanul Interviu cu un vampir a fost lansat cu mare succes încă din 1976 și urmărește povestea „vieții” unui vampir pe nume Louis de Pointe du Lac (narată unui reporter), începând cu 1791, când întâlnește un alt vampir, Lestat de Lioncourt. Cartea detaliază relația lor complicată (împreună cu cea a unei vampiroaice blocată în corpul unei fetițe de cinci ani, pe nume Claudia). Cartea a mai fost adaptată în 1994, într-un film celebru de cinema, cu Tom Cruise și Brad Pitt. Rice a continuat seria de-a lungul a treisprezece romane, ceea ce îi poate oferi rețelei AMC mai mult decât suficient material cu care să lucreze.

O adaptare pentru televiziune a serialului lui Rice nu este neapărat o idee nouă. În 2017, autoarea a precizat că i-au revenit drepturile asupra serialului, după care Paramount și-a manifestat interesul pentru un serial de televiziune, cu Bryan Fuller drept consultant pentru proiect. Hulu a preluat apoi proiectul serialului în 2018, dar, în cele din urmă, a renunțat la el un an mai târziu.

Din acel moment, ideea s-a mutat la AMC, unde se va potrivi destul de bine alături de alte seriale de gen, precum franciza The Walking Dead, NOS4A2 (bazat pe romanul lui Joe Hill), The Terror (bazat pe romanul lui Dan Simmons) și viitorul Pantheon (bazat pe câteva povestiri de Ken Liu).


sursa: tor.com

imaginea reprezentativă: ”INTERVIEW WITH THE VAMPIRE: THE VAMPIRE CHRONICLES” (1996), ©GEFFEN PICTURES

%d blogeri au apreciat: