Știri

Când se lansează Roata Timpului?

Nu, Amazon tot nu au anunțat decât „2021”, dar editura Orbit a precizat că se pregătește să lanseze pe 4 noiembrie ediția tie-in (cu serialul) a romanului Ochiul Lumii, primul din seria Wheel of Time / Roata Timpului. Așa că, din moment ce evident nu poate ieși tie-in înainte de a avea la ce să fie tie-in, presa din SUA a concluzionat că serialul va debuta vineri 26 noiembrie – adică de Black Friday (cel american).

Versiunea TV a logo-ului Roții Timpului începe cu un disc rotitor – care se dezvăluie rapid ca fiind sigiliul Aes Sedai din Epoca Legendelor (ceea ce noi cunoaștem ca fiind simbolul yin-yang al echilibrului și al dualismului), iar apoi se transformă în versiunea inelară a simbolului Ouroboros (șarpe care își mănâncă propria coadă, un simbol care în cărți reprezintă eternitatea).

Roata Timpului este una dintre cele mai de succes serii fantasy epice din toate timpurile, vândută în vreo 100 de milioane de exemplare de la publicarea primului roman în 1990. Robert Jordan a scris unsprezece romane înainte de a se stinge din viață în 2007; Brandon Sanderson a completat ultimele trei cărți din serie, după notițele și schițele lui Jordan. Plasate atât într-un viitor îndepărtat, cât și într-un trecut îndepărtat (deoarece timpul este ciclic în cărți), romanele spun povestea ascensiunii Dragonului Renăscut, primul bărbat din ultimele trei milenii și jumătate capabil să mânuiască Puterea unică. Doar femeile au putut folosi Puterea Unică în siguranță, deoarece fiecare bărbat capabil să o folosească a fost blestemat să înnebunească și să moară. Profeția afirmă că numai Dragonul renăscut poate salva din nou lumea, dar multe Aes Sedai – principala organizație de femei care dețin Puterea Unică – cred că Dragonul renăscut ar trebui distrus ori întemnițat atunci când este identificat.

Romanele și serialul TV încep atunci când o Aes Sedai pe nume Moiraine sosește într-un sat izolat, crezând că a identificat trei posibili candidați pentru Dragonul Renăscut. Dar ea descoperă și secrete neașteptate în sat și grupul care pornește spre fortăreața Aes Sedai, Tar Valon, ajunge mult mai mare.

Serialul TV Wheel of Time îi are în rolurile principale pe Rosamund Pike în rolul lui Moiraine, Daniel Henney în rolul lui Lan, Madeleine Madden în rolul lui Egwene, Zoe Robbins în rolul lui Nynaeve, Josha Stradowski în rolul lui Rand, Marcus Rutherford în rolul lui Perrin și Barney Harris în rolul lui Mat, Michael McElhatton în rolul lui Tam, Alvaro Morte în rolul lui Logain, Hammed Animashaun în rolul lui Loial, Alexandre Willaume în rolul lui Thom, Johann Myers în rolul lui Padan Fain, Maria Doyle Kennedy în rolul lui Illa, Kate Fleetwood în rolul lui Liandrin, Abdul Salis în rolul lui Eamon Valda, Stuart Graham în rolul lui Geofram Bornhald, Kae Alexander în rolul lui Min și Sophie Okonedo în rolul lui Siuan.

câteva detalii suplimentare despre serial aici – link

iar despre seria de cărți aici – link


surse: tor.com, thewertzone.blogspot.com

%d blogeri au apreciat: