Știri

Ce știm la acest moment despre jocul Witcher 4

Va exista, dar nu se va numi Witcher 4

Șeful (CEO) de la CD Projekt Red, Adam Kiciński, a spus într-un interviu cu ziarul polonez Bankier că „Primele trei Witcher au fost prin definiție o trilogie, așa că pur și simplu nu putem numi următorul joc Witcher 4”.

Partea bună: tot Kiciński a mai spus și că echipa intenționează în continuare să exploreze universul Witcher în proiecte viitoare, dacă este posibil. Doar că franciza va arăta diferit.

Nu va mai fi cu Geralt

Cei de la CD Projekt Red au precizat că văd primele trei jocuri Witcher au fost o trilogie completă și încheiată despre Geralt, așa că orice potențial proiect viitor va merge într-o altă direcție.

Deși au menținut afirmațiile cam generale, cel mai probabil vedeta oricărui viitor joc Witcher va fi Ciri. Nu numai că povestea ei nu a fost închisă la finalul Witcher 3, dar mai mulți membri ai echipei CD Projekt Red au declarat că Ciri este personajul lor preferat.

Desigur, s-ar putea decide ca jocul să se concentreze pe un vânător de monștri complet nou sau pe altă eră, dar este mult prea devreme pentru altceva decât speculații.

Problemele cu Cyberpunk 2077 nu vor întârzia semnificativ Witcher 4

Lansarea din 2020 a jocului SF mult-așteptat nu a decurs tocmai conform planului, așa că, la momentul de față, CD Projekt Red lucrează din greu la repararea Cyberpunk 2077. Va întârzia toată această muncă post-lansare progresul următorului joc Witcher?

Ei bine, un raport al CD Projekt Red împărtășit prin Twitter la începutul acestui an dezvăluia că studioul are ca strategie „dezvoltarea paralelă la nivel triplu A” pentru două francize majore, începând cu 2022. După cum rezultă din imaginile pe care le-au folosit, este evident că aceste francize sunt Witcher și Cyberpunk.

Așadar, se pare că CD Projeckt Red intenționează să mențină echipa Witcher separată de echipa Cyberpunk în viitorul apropiat, ceea ce-i foarte bine, din moment ce a doua va fi extrem de ocupată.

Image

S-ar putea (sau nu) să fie și multiplayer

Adam Kiciński a subliniat că CD Projekt Red „face RPG-uri triplu A single-player, bazate pe poveste (story driven single player RPG)”, dar și că „abordarea companiei pe termen lung față de online se schimbă”. Mai exact, a precizat că ei „construiesc o tehnologie online care poate fi integrată fără probleme în dezvoltarea jocurilor viitoare”.

Pentru cei mai puțin încântați de perspectivă (ca mine, de exemplu), partea bună este că această declarație a fost publicată înainte ca rapoartele mai recente să sugereze că multiplayer-ul Cyberpunk 2077 ar putea fi amânat pe termen nelimitat. În timp ce unii încă mai cred că ar putea fi lansat în cele din urmă, nu este clar în ce stadiu se află, când îl vom vedea și cum va afecta potențiala întârziere/anulare a sa planurile online pe care CD Projekt Red le-ar fi avut pentru Witcher 4.

Prea curând nu-l vedem…

Chiar dacă Witcher 4 va începe să fie dezvoltat în 2022, așa cum a sugerat CD Projeckt Red, va trece probabil muuult timp până când vom ajunge să îl jucăm.

Witcher 4 va fi foarte probabil tot un RPG triplu A, pe deasupra cu cel puțin câteva elemente online. La astfel de jocuri dezvoltarea durează ani de zile, iar dacă ne luăm și după programele de producție anterioare ale CDPR, socoteala duce, în cel mai fericit caz, prin 2025 😦

Chiar și așa, probabil mai repede decât următorul Elder Scrolls (așteptat în 2026, tot ca speculații)…


surse: denofgeek.com, bankier.pl, @CDPROJEKTRED_IR (pe twitter)

imagine reprezentativă: Netflix/ CD Projekt Red / WitcherCon

%d blogeri au apreciat: