Știri

Universul Dune se extinde cu noi cărți și BD!

În timp ce toți așteptăm filmul de cinema al lui Denis Villeneuve, care se lansează în 22 octombrie, scriitorii Brian Herbert (fiul autorului seriei originale, Frank Herbert) și Kevin J. Anderson, pe care îi știți din prequelurile publicate la ed. Nemira, aici (anterior și la ed. Millenium), au anunțat ieri la Comic-Con@Home 2021 noi lansări de romane și BD-uri Dune.

Christopher Morgan, editor la Tor Books, a anunțat că editura va lansa o colecție nouă de nuvele Dune, intitulată provizoriu Sands of Dune. Nu există detalii cu privire la momentul în care au loc sau pe ce se concentrează: Morgan a spus doar că seria va fi lansată „cândva anul viitor” (se subînțelege că va fi scrisă de Herbert&Anderson, dar nu e clar dacă nu cumva în proiect nu vor fi implicați și alți scriitori).

Morgan a mai spus că trilogia Caladan – începută anul trecut de Brian Herbert și Anderson cu Dune: Ducele din Caladan, va continua anul acesta cu cel de-al doilea roman, Dune: Doamna Caladanului, care va apărea pe 20 septembrie. Trilogia prequel se concentrează pe Ducele Leto, Doamna Jessica și Paul Atreides copil și adolescent și conduce direct la evenimentele din romanul original Dune. Tot Morgan a precizat și că a treia și ultima carte din trilogie, Dune: Moștenitorul Caladanului, este programată să fie lansată pe 18 octombrie 2022, deși Anderson a simțin nevoia să adauge că de aceasta nici nu s-au apucat.

La aceeași convenție s-au dezvăluit și câteva benzi desenate pe care fanii Dune le pot aștepta în următoarele luni. Charlotte Greenbaum de la Abrams Books a anunțat că echipa de ilustratori din spatele romanului grafic de mare succes Dune: The Graphic Novel, Book 1, Raúl Allén și Patricia Martí, „lucrează din greu” la cartea a doua, care va fi disponibilă anul viitor. Aceasta va fi a doua dintr-o serie de trei romane grafice, bazate pe romanul original și adaptate de Brian Herbert și Kevin J. Anderson.

Jonathan Manning, editor la Boom! Studios, a anunțat și el că vor lansa o adaptare sub formă de roman grafic a povestirii A Whisper of Caladan Seas, prima proză scurtă bazată pe lumea Dune pe care au scris-o împreună Brian Herbert și Anderson. Derulată chiar în timpul evenimentelor din romanul original Dune, A Whisper of Caladan Seas se concentrează pe un grup de soldați ai Ducelui Leto, captivi într-o peșteră de pe Arrakis. Romanul grafic, ilustrat de Jakub Rebulka, va apărea pe 29 decembrie.


sursa: syfy.com

imaginea reprezentativă: planșe din romanul grafic A Whisper of Caladan Seas © 2020 Boom! Studios

%d blogeri au apreciat: