Știri

O să avem un serial după „20 de mii de leghe sub mări”

Disney tocmai a aprobat un serial nou, NAUTILUS, pentru serviciul său de streaming – și, da, chiar este o adaptare a romanului care ne-a fermecat tuturor copilăriile încă din 1870: Vingt mille lieues sous les mers de Jules Verne. Serialul va fi live-action (adică nu de animație, ci cu actori), va avea 10 episoade și se va concentra pe povestea căpitanului Nemo, respectiv a originii submarinului său.

01) 20.000 de leghe sub mari (editia Adevarul) - Jules Verne - cumpara  cartea online

După cum probabil știți deja, Nemo este un prinț din India (plus inginer, inventator și poliglot), lipsit de drepturile sale de către Compania Indiilor de Est și hotărât să se răzbune printr-un fel de gherilă submarină împotriva englezilor.

Cu ajutorul unui echipaj de proscriși diverși, la bordul unei nave impresionante prin dimensiuni și concept (submersibilele nu erau încă o clasă navală și existaseră doar câteva încercări cu prototipuri individuale, de mai mult sau mai puțin succes).

Un fel de anticolonialist și promotor al diversității, deci, cu 150 de ani înainte de vreme…

Dezvoltat și coprodus de Xavier Marchand (Eye in the Sky) de la Moonriver TV și Anand Tucker (Girl with a Pearl Earring) de la Seven Stories, NAUTILUS îi va avea ca scenarist și producător executiv pe James Dormer (Beowulf: Return to the Shieldlands) iar producător și pe Johanna Devereaux (Harrow).

Distribuția și data lansării nu au fost anunțate.

Disney a mai ecranizat romanul lui Verne și în 1954, într-un film în care Kirk Douglas a fost Ned Land și James Mason căpitanul Nemo (și au mai existat numeroase alte ecranizări).

20000-lieues-sous-1907-scene.jpg
imagine din 20000 lieues sous les mers, film mut francez din 1907, de Georges Méliès (regizor). sursa: wikipedia

În septembrie mai este anunțat și un alt serial inspirat din carte, de la Realm (fostul outlet de podcasturi Serial Box): o serie numită NEMO, scrisă de Samit Basu, Mimi Mondal, Shiv Ramdas și Achala Upendran, care se va concentra tot pe căpitanul Nautilusului, dar se pare că într-o etapă mai târzie a vieții, când deja este matur (Disney a promis o ”origin story”, deci va descrie mai degrabă începuturile poveștii).


surse: tor.com, hollywoodreporter.com, imdb, wikipedia.

ilustrația principală de Jelle Steenhuisen – copertă pentru single-ul Vingt mille lieues sous les mers al formației Scarlet Stories

%d blogeri au apreciat: