Știri

Coppola o să regizeze… un SF!

Genialul autor al capodoperelor Nașul (toată seria) și Apocalypse Now, Francis Ford Coppola, a hotărât că în sfârșit a venit timpul să-și concretizeze un proiect pe care stă în standby de decenii: o utopie SF, Megalopolis.

În revista Deadline, regizorul a anunțat că speră să realizeze în sfârșit „filmul viselor sale” în toamna anului 2022, chiar și pe banii săi proprii: „Nu am toată distribuția aprobată, dar am destui dintre ei pentru a avea încredere că va fi o distribuție foarte interesantă. Filmul va costa între 100 și 120 de milioane de dolari. Sunt pregătit să egalez unele finanțări externe, aproape dolar pentru dolar.”

De altfel, nu ar fi la prima aventură de auto-finanțare: a mărturisit că și pentru Apocalypse Now și-a riscat celebrele sale podgorii, pentru că… nu-l voia nimeni. Iar acum aduce venituri aproape egale cu Nașul.

Coppola a început să filmeze primele imagini cu zgârie-nori din New York în 2001… până când au avut loc atentatele de la 11 septembrie 2001, așa că ideea unui film doar despre respectiva metropolă a devenit puțin mai puțin viabilă. Ca urmare… o reinterpretează într-un SF despre New Rome, un echivalent fictiv viitor și al New York-ului actual, și translatat în timp al Romei antice.

imagine @ canalblog, preluată de pe slashfilm.com

Mai exact, Megalopolis va spune povestea unui arhitect care vrea să reconstruiască orașul New York după un dezastru devastator, dar în forma unoi utopii. Coppola a spus despre intrigă: „Această poveste are loc într-o nouă Romă, o epopee romană adusă în timpurile moderne. Momentul stabilit nu este un anumit an din New York-ul modern, ci o alternativă a New York-ului modern, pe care eu o numesc Noua Romă. Conceptul filmului este inspirat dintr-o epopee romană, ca la Cecile B. DeMille sau Ben-Hur, dar povestită modern, axată pe America. Se bazează pe conspirația catilină din Roma antică. Acesta a fost o confruntare celebră între un patrician, Catilina, iar acest rol va fi jucat de Oscar Isaac, și celebrul Cicero, care va fi jucat de Forest Whitaker.”

Și că tot veni vorba de distribuție: e cert deja că participă Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett și James Caan (Sonny Corleone), dar Coppola vrea să le atragă și pe Zendaya, Michelle Pfeiffer și Jessica Lange. 


surse: deadline, flickeringmyth.com, avclub.com

imaginea principală @ canalblog, preluată de pe slashfilm.com

%d blogeri au apreciat: