Știri

9 cărți horror care vor fi ecranizate

No One Gets Out Alive

No One Gets Out Alive
Bazat pe cartea lui Adam Nevill – difuzat pe Netflix din 29 septembrie

Rămasă fără bani și trăind în comun în chirie, Stephanie Booth simte că nu poate cădea mai jos de atât. Așa că, atunci când își găsește o cameră nouă la un preț bun, crede că norocul i s-a întors în sfârșit. Dar 82 Edgware Road nu este ceea ce pare a fi. Nu doar atmosfera stranie a casei vaste și neglijate sau atitudinea tulburătoare a noului ei proprietar, Knacker McGuire, o neliniștește – ci și șoaptele din spatele șemineului, zgârieturile de sub podele, pașii în întuneric și tinerele femei care plâng în camerele vecine. Iar când sosește Fergal, vărul lui Knacker, pericolul devine real. Dar acesta este doar un început, o poartă către orori dincolo de cele mai negre coșmaruri ale lui Stephanie. Și într-o casă în care nimeni nu mai ascultă țipetele, va mai reuși ea să iasă vreodată vie?

There's Someone Inside Your House

There’s Someone Inside Your House

Bazat pe cartea lui Stephanie Perkins – difuzat pe Netflix din 6 octombrie

Makani Young credea că și-a lăsat trecutul întunecat în Hawaii, stabilindu-se cu bunica ei în Nebraska. Și-a găsit noi prieteni și chiar a început să se îndrăgostească de misteriosul străin Ollie Larsson. Dar trecutul ei nu este departe. Unul câte unul, elevii de la Osborne High încep să moară într-o serie de crime oribile, fiecare din ce în ce mai grotesc. Pe măsură ce teroarea se apropie și sentimentele ei pentru Ollie se intensifică, Makani este forțată să se confrunte cu propriile secrete întunecate.

Fever Dream

Fever Dream
Bazat pe cartea lui Samanta Schweblin – difuzat pe Netflix din 13 octombrie

O tânără pe nume Amanda zace pe moarte într-o clinică dintr-un spital rural. Un băiat pe nume David stă lângă ea. Ea nu este mama lui. El nu este fiul ei. Împreună, spun o poveste obsedantă despre suflete frânte, otravă și despre puterea și disperarea unei familii.

Firestarter

Firestarter
Bazat pe cartea lui Stephen King – dată de lansare încă nedeclarată

Departamentul de Inteligență Științifică (cunoscut și ca „Atelierul”) nu a anticipat niciodată că doi participanți la programul lor de cercetare se vor căsători și vor avea un copil. Charlie McGee a moștenit puterile piro-cinetice de la părinții ei, cărora le fusese administrat un halucinogen numit „Lotul Șase” în timp ce se aflau la facultate. Acum, guvernul încearcă să o captureze pe tânăra Charlie și să-i valorifice ca armă abilitățile puternice.

'Salem's Lot

Salem’s Lot
Bazat pe cartea lui Stephen King – va fi lansat în 2022

Salem’s Lot este un orășel pitoresc din New England, cu case albe, străzi cu copaci și clopotnițe de biserică. La sfârșitul verii, Ben Mears s-a întors în acasă în speranța de a-și alunga propriii demoni… și a găsit în schimb o nouă oroare de nedescris.

În localitate mai venise și altcineva, un străin cu un secret la fel de vechi precum Răul, un secret care avea să-i rănească iremediabil pe toți cei atinși de el, dar și pe cei care îi iubeau pe aceștia.

My Best Friend's Exorcism

My Best Friend’s Exorcism

Bazat pe cartea lui Grady Hendrix – dată de lansare încă nedeclarată

Charleston, Carolina de Sud, 1988. Abby și Gretchen, eleve în clasa a X-a, sunt cele mai bune prietene încă din clasa a patra. Dar, după ce o seară de înot în pielea goală se termină cu un dezastru, Gretchen începe să se comporte… diferit. E capricioasă. Iritabilă. Incidente bizare continuă să se întâmple în preajma ei. Investigația lui Abby o duce la niște descoperiri surprinzătoare – și până când povestea lor ajunge la o concluzie terifiantă, soarta lui Abby și a lui Gretchen va fi stabilită de o singură întrebare: este prietenia lor suficient de puternică pentru a-l învinge pe Diavol?

Foe

Foe
Bazat pe cartea lui Iain Reid – dată de lansare încă nedeclarată

Crezi că știi totul despre viața ta. Până când tot ceea ce crezi că știi se prăbușește.

Junior și Henrietta, un cuplu căsătorit de mult timp, duc o viață liniștită și solitară la ferma lor, unde lucrează la fabrica locală de furaje și cresc găini. Viața lor este simplă, fără complicații.Până în ziua în care un străin sosește la ușa lor cu vești alarmante: Junior a fost ales să facă o călătorie extraordinară, o călătorie în timp și distanță, în timp ce Hen va rămâne acasă. Junior va fi plecat pentru ani de zile, dar Hen nu va rămâne singură. În cine poți avea încredere dacă nu poți avea încredere nici măcar în tine însuți?

Dark Harvest

Dark Harvest

Bazat pe cartea lui Norman Partridge – va fi lansat în 2022

Halloween, 1963. I se spune Băiatul din Octombrie, sau Jack Dinți de Fierăstrău. Oricare i-ar fi numele, toată lumea din acest mic oraș din Midwest știe cine este. Cum se ridică din lanurile de porumb în fiecare an, cu un cuțit de măcelar în mână, și se îndreaptă spre oraș, unde bandele de adolescenți așteaptă cu nerăbdare șansa de a se confrunta cu legendarul coșmar. Vânător și vânat deopotrivă, Băiatul din Octombrie este premiul unui ritual anual al vieții și al morții.

Pete McCormick știe că uciderea Băiatului din Octombrie este singura lui șansă de a scăpa de un viitor fără ieșire în acest oraș minuscul. Este dispus să riște totul, inclusiv viața, pentru a fi măcar o dată învingător. Dar, înainte ca noaptea să se termine, Pete va înfrunta dinții de fierăstrău ai groazei – și va descoperi secretul terifiant al adevăratului Băiat din Octombrie…

Devolution: A Firsthand Account of the Rainier Sasquatch Massacre

Devolution

Bazat pe cartea lui Max Brooks – dată de lansare încă nedeclarată

În timp ce cenușa și haosul provocat de erupția Muntelui Rainier se învârtea și, în cele din urmă, se așeza, povestea masacrului de la Greenloop a trecut neobservată, neexaminată… până acum. Jurnalele localnicei Kate Holland, recuperate din rămășițele orașului, surprind o poveste prea dureroasă – și prea cutremurătoare în implicațiile sale – pentru a fi uitată. În aceste pagini, Max Brooks scoate la lumină pentru prima dată relatarea extraordinară a lui Kate, reproducând fidel cuvintele ei alături de propriile sale investigații ample despre masacru și despre bestiile legendare din spatele acestuia. Povestea lui Kate este una despre puterea și rezistența neașteptată, despre sfidarea umanității în fața unui prădător teribil și, inevitabil, despre cruzime și moarte. Cu toate acestea, este, de asemenea, mult mai mult decât atât…


surse: readbydusk.com (o parte din listă), goodreads.com (descrierile cărților)

Imaginea reprezentativă de Peter Pang de la Pixabay 

%d blogeri au apreciat: