Știri

Trailer, postere și noutăți pentru serialul Sandman

Pe măsură ce romanele grafice și literatura fantasy au devenit din ce în ce mai populare și mai prolifice, Neil Gaiman a devenit una dintre cele mai importante surse de scenarii: romanele sale „Stardust”/ „Praf de stele” (în română la ed. Paladin, aici), „Coraline” (în română la ed. Athur, aici) , „American Gods”/ „Zei americani” (în română la ed. Paladin, aici), și „Good Omens” / „Semne bune” (în română apare anul acesta la Paladin, din câte știu) au fost toate adaptate în proiecte cinematografice și de televiziune de succes.

Acum, în sfârșit, va prinde viață pe Netflix și o adaptare pentru Sandman (în română la ed. Grafic, aici și aici):

Primul sezon va urmări un personaj metafizic numit Vis (Morfeu) în timp ce se luptă să restabilească ordinea în regatul său din tărâmul Visare după ce a fost prizonier timp de peste un secol.

Au mai fost și înainte planificate versiuni de lungmetraj, cu regizori precum Roger Avary și Joseph Gordon-Levitt, dar niciuna dintre ele nu s-a concretizat. În cele din urmă, Warner Bros. a licențiat drepturile pentru a transforma povestea într-un serial de televiziune, ceea ce a dus la actuala versiune Netflix (după ce a fost refuzată de HBO).

Echipa de producție e compusă din producătorul și co-scenaristul Neil Gaiman însuși (așa cum a mai lucrat și la ecranizările Good Omens, Coraline); producătorul, co-scenaristul și producătorul executiv Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy); și producătorul și co-scenaristul David S. Goyer (The Dark Knight, Foundation).

Distribuția este compusă din: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Boyd Holbrook, Charles Dance, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar, Kirby Howell-Baptiste, Mason Alexander Park, Donna Preston, Jenna Coleman, Niamh Walsh, Joely Richardson, David Thewlis, Kyo Ra, Stephen Fry, Razane Jammal, Sandra James Young,  Patton Oswalt, dintre care Tom Sturridge este Morfeu, Kirby Howell-Baptiste Moartea, iar Mason Alexander Park Dorința (Desire).

Serialul urmează să apară pe Netflix cândva în 2022, iar posterele arată cam așa:


surse: tor.com, bleedingcool.com, theplaylist.net

%d blogeri au apreciat: