Știri

Babylon 5 revine

Nu ca o continuare însă, ci… de la capăt. Mai pe romgleză spus, nu ca sequel, ci ca reboot.

Creatorul serialului original, J. Michael Straczynski, tocmai a anunțat că s-a înțeles cu Warner Bros. Television și CW pentru un „reboot de la zero” al clasicului său serial SF din anii 1990, Babylon 5. El a explicat pe Twitter de ce această opțiune: „ar fi mai bine să mergem pe calea serialelor Westworld sau Battlestar Galactica, unde au luat elementele originale, dar încă actuale, și le-au pus într-un blender cu o tonă de idei noi, provocatoare, pentru a crea ceva proaspăt, dar familiar.”

Cu un scenariu scris tot de Straczynski, reboot-ul ne va spune povestea lui John Sheridan, un ofițer al Forțelor Terestre cu un trecut misterios, care este repartizat pe Babylon 5. Acesta este o stație spațială lungă de 8 km, aflată în spațiul neutru, un port de escală pentru călători, contrabandiști, exploratori și diplomați extratereștri, într-o perioadă de pace instabilă și pericol de război. Sosirea sa pune în mișcare aventuri dincolo de tot ceea ce și-ar fi putut imagina, deoarece o companie de explorare de pe Pământ declanșează accidental un conflict cu o civilizație mai avansată cu un milion de ani, punându-i pe Sheridan și restul echipajului B5 în linia întâi, drept ultima și cea mai bună speranță pentru supraviețuirea rasei umane.

Creat tot de Straczynski, serialul original a debutat în 1993 cu episodul pilot The Gathering. O poveste din viitor, care acoperă anii 2257-2262, fiecare an corespunzând unui sezon, Babylon 5 a fost primul serial care a renunțat la modelul episodic (un episod, o poveste) și a prezentat telespectatorilor conceptul unui arc narativ complet, cu un început, un mijloc și un sfârșit bine definite. Serialul a fost lansat în 1994, a fost printre primele care a folosit extensiv CGI și a fost difuzat timp de cinci sezoane și 110 episoade. Din distribuție au făcut parte Bruce Boxleitner, Michael O’Hare, Claudia Christian, Jerry Doyle, Mira Furlan, Richard Biggs, Andrea Thompson, Bill Mumy, Jason Carter, Tracy Scoggins, Stephen Furst, Patricia Tallman, Peter Jurasik, Andreas Katsulas, Jeff Conaway și Robert Rusler.

Babylon 5

Straczynski a câștigat peste o duzină de premii pentru această serie, inclusiv două Hugo, câte un Saturn, Space Frontier Foundation și Ray Bradbury. După serialul original, Straczynski a continuat să dezvolte universul Babylon 5, cu serialul Crusade pe TNT, șapte filme de lung metraj și o serie de romane, povestiri și benzi desenate (DC).

Mai recent, Straczynski a produs, scris și regizat (împreună cu Wachowski) serialul Netflix Sense8, iar în cinema Underworld: Awakening, World War Z, Thor și Ninja Assassin.

Pe lângă munca sa în domeniul filmului și televiziunii, Straczynski este și un apreciat scriitor de benzi desenate pentru DC și Marvel, primind premiile Eisner, Icon și Inkpot pentru cărțile sale, care s-au vândut în peste 13 milioane de exemplare în întreaga lume.


surse: flickeringmyth.com, deadline.com.

%d blogeri au apreciat: