Știri

Cele 30 de filme SF ale anului 2021, cu trailere (partea 1/3)

Cum eram curios ce filme SF au apărut sau o să apară în 2021, mi-au ieșit vreo 30 la o ”documentare” (nu foarte profundă) pe net – și m-am gândit că poate și voi căutați, ca și mine, ce ați mai putea viziona. Așa că urmează o listă care nu este un top (nu garantez că sunt și bune – o să vedem și voi, si eu, pe încercate) și nici neapărat exhaustivă (posibil să existe scăpări și este, evident, cam anglo-centrică) dar sunt convins că multora o să vă fie utilă. Pentru că nimeni nu se uită la mai mult de 10 trailere fără să se plictisească, o împart în 3, una pe zi, și o ordonez cronologic (adică dinspre ianuarie spre decembrie). Vizionare plăcută!

celelalte 2 părți aici și aici

Outside the Wire

În viitor, Harp (Damson Idris), un pilot de drone, este trimis într-o zonă militarizată periculoasă, unde se trezește lucrând pentru Leo (Anthony Mackie), un android, și însărcinat să localizeze un dispozitiv apocaliptic înaintea insurgenților.

Little Fish

Acțiunea are loc în urma unei pandemii în care victimele încep să își piardă memoria și afectează un cuplu de tineri căsătoriți, la scurt timp după ce s-au cunoscut și s-au îndrăgostit pentru prima dată.

Bliss

Se concentrează asupra unui bărbat recent divorțat (Owen Wilson) care întâlnește o femeie (Salma Hayek) care trăiește pe străzi și care este convins că lumea poluată și distrusă din jurul lor nu este reală.

Exodus

Într-o lume viitoare, un polițist, care previne dezertările din realitate ale populației aflate în dificultate, descoperă o casetă video care-i dovedește existența unui portal către paradis.

Chaos Walking

Într-un viitor nu prea îndepărtat, Todd Hewitt (Tom Holland) o descoperă pe Viola (Daisy Ridley), o fată misterioasă care aterizează de urgență pe planeta sa, unde toate femeile au dispărut, iar bărbații sunt afectați de „Zgomot” – o forță care le „emite” toate gândurile. În acest peisaj periculos, viața Violei este amenințată – și, în timp ce Todd jură să o protejeze, va trebui să își descopere propria putere interioară și să dezlege secretele întunecate ale planetei.

Stowaway

În timpul unei misiuni care se îndreaptă spre Marte, un pasager clandestin cauzează din greșeală avarii grave la sistemele de susținere a vieții navei spațiale. Confruntându-se cu resurse tot mai puține și cu un rezultat potențial fatal, echipajul este forțat să ia o decizie imposibilă.

Voyagers

Cu viitorul rasei umane în joc, un grup de tineri, bărbați și femei, crescuți pentru inteligență și supunere, se îmbarcă într-o expediție pentru a coloniza o planetă îndepărtată. Dar când descoperă secrete tulburătoare despre misiune, își sfidează antrenamentul și încep să își exploreze cele mai primitive instincte. Pe măsură ce viața de pe navă degenerează în haos, sunt mistuiți de frică și de foamea insațiabilă de putere.

The Unthinkable

Este mijlocul verii, dar Suedia se trezește în stare de urgență. Rețelele de televiziune, internet și telefonie au căzut și, înainte ca cineva să realizeze ce se află în spatele colapsului, o serie de atacuri inexplicabile au loc în întreaga țară. Alex, un pianist de succes a cărui existență liniștită este bulversată atunci când mama sa moare într-un presupus atac terorist, se întoarce în satul copilăriei sale pentru a organiza înmormântarea. Acolo, trebuie să se împace atât cu tatăl său, cât și cu vechea lui iubire, Anna, pe care a încercat cu disperare să o uite. Pe măsură ce vechile sentimente revin la suprafață, alte atacuri misterioase aruncă Suedia în haos și confuzie.

Infinite

Pentru Evan McCauley (Mark Wahlberg), abilitățile pe care nu le-a învățat niciodată și amintirile unor locuri pe care nu le-a vizitat niciodată îi bântuie viața zi cu zi. În pragul unei crize mentale, un grup secret care se autointitulează „Infiniții” îi vine în ajutor, dezvăluindu-i că amintirile sale sunt reale – dar provin din mai multe vieți anterioare. Infiniții îl aduc pe Evan în lumea lor extraordinară, unde câtorva persoane talentate li se oferă posibilitatea de a renaște cu amintirile și cunoștințele acumulate de-a lungul secolelor. Cu secrete critice îngropate în trecutul său, Evan trebuie să lucreze cu Infiniții pentru a debloca răspunsurile din amintirile sale, într-o cursă contra cronometru pentru a salva omenirea de unul dintre ei (Chiwetel Ejiofor) care încearcă să o distrugă.

Meander

După ce a urcat în mașina unui necunoscut, Lisa se trezește într-un tub. Pe brațul ei este legată o brățară cu o numărătoare inversă. Înțelege rapid că, la fiecare 10 minute, arde o secțiune a tubului. Nu are de ales decât să se târască în secțiunile sigure pentru a supraviețui. Pentru a afla de ce se află acolo și cum să iasă, Lisa va trebui să se confrunte cu amintirile fiicei sale moarte…


acest articol oferă doar link-uri spre Youtube – toate drepturile pentru trailere sunt deținute de entitățile precizate acolo

sursă descrieri: movieinsider.com

%d blogeri au apreciat: