Știri

Cele 30 de filme SF ale anului 2021, cu trailere (partea 2/3)

Cum eram curios ce filme și seriale SF au apărut sau o să apară în 2021, mi-au ieșit vreo 30 la o ”documentare” (nu foarte profundă) pe net – și m-am gândit că poate și voi căutați, ca și mine, ce ați mai putea viziona. Așa că urmează o listă care nu este un top (nu garantez că sunt și bune – o să vedem și voi, si eu, pe încercate) și nici neapărat exhaustivă (posibil să existe scăpări și este, evident, cam anglo-centrică) dar sunt convins că multora o să vă fie utilă. Pentru că nimeni nu se uită la mai mult de 10 trailere fără să se plictisească, o împart în 3, una pe zi, și o ordonez cronologic (adică dinspre ianuarie spre decembrie). Vizionare plăcută!

celelalte 2 părți aici și aici

Let Us In

O fetiță de 12 ani și prietenul ei cel mai bun încearcă să cerceteze disparițiile bruște ale mai multor adolescenți din micul lor oraș. Dându-și seama că probabil se întâmplă ceva mai complicat, Emily și Christopher s-ar putea confrunta cu forțe pe care nici măcar nu și le pot imagina.

The Tomorrow War

Lumea este uimită când un grup de călători prin timp sosește din 2051 pentru a transmite un mesaj urgent: cu treizeci de ani în viitor, omenirea pierde un război global împotriva unei specii extraterestre. Singura speranță de supraviețuire este ca soldații și civilii din prezent să fie transportați în viitor și să se alăture luptei. Printre cei recrutați se numără profesorul de liceu și familistul Dan Forester (Chris Pratt). Hotărât să salveze lumea pentru tânăra sa fiică, Dan face echipă cu un strălucit om de știință (Yvonne Strahovski) și cu tatăl său înstrăinat (J.K. Simmons) într-o încercare disperată de a rescrie soarta planetei.

The Colony

Condițiile cataclismice de pe Pământ au forțat un exod în masă către o planetă îndepărtată. Generații mai târziu, o misiune cu echipaj uman se întoarce pentru a evalua condițiile de viață pe această lume dezolantă, în mare parte scufundată sub ape. Singura supraviețuitoare a expediției este atacată de o bandă violentă, ei înșiși prinși în luptă cu un dușman mult mai sinistru. Acum, însăși supraviețuirea omenirii depinde de curajul și ingeniozitatea astronautei singuratice.

Reminiscence

Nick Bannister (Jackman), un detectiv particular al minților, navighează în lumea întunecată și seducătoare a trecutului, ajutându-și clienții să acceseze amintiri pierdute. Trăind la marginea coastei scufundate a Miami-ului, viața lui se schimbă pentru totdeauna atunci când primește un nou client, Mae (Ferguson). În timp ce Bannister luptă pentru a afla adevărul despre dispariția lui Mae, el descoperă o conspirație violentă și trebuie să răspundă în cele din urmă la întrebarea: cât de departe ai merge pentru cei pe care îi iubești?

Free Guy

Un casier de bancă blocat în rutina sa cotidiană descoperă că este un personaj secundar în jocul video de acțiune și aventură de tip open-world Free City, iar el este singurul capabil să-și salveze lumea.

Infinitum: Subject Unknown

Jane se trezește într-o lume ciudată și goală. Fără să știe, face parte dintr-un experiment misterios. Cu puține indicii și fără ajutor, trebuie să descopere o cale de ieșire pentru a evita să repete aceeași zi la nesfârșit, iar și iar.

Solitary

Când Issac se trezește într-o cameră fără să-și aducă aminte cum a ajuns acolo, descoperă că este un prizonier trimis în spațiu pentru a forma prima colonie a Pământului pe o altă planetă. Singurul lucru mai rău decât soarta sa este imprevizibila sa colegă de celulă, Alana, hotărâtă să distrugă totul – inclusiv pe Issac.

Zone 414

Un thriller științifico-fantastic a cărui acțiune se petrece în Zona 414, o colonie periculoasă de umanoizi cunoscută sub numele de „orașul roboților”. Creatorul coloniei (Fimmel) îl angajează pe detectivul particular David Carmichael (Pearce) pentru a-i găsi fiica dispărută. David face echipă cu Jane (Lutz), o inteligență artificială foarte avansată, dotată cu aceeași tehnologie ca și colegii ei umanoizi, dar cu toate emoțiile, sentimentele și visele unei ființe umane. Ei călătoresc prin oraș descoperind indicii și o crimă care pune sub semnul întrebării originile și adevăratul scop din spatele orașului de oameni artificiali.

Warning

Plasat într-un viitor nu foarte îndepărtat, acest thriller SF intens explorează repercusiunile cu care se confruntă omenirea atunci când tehnologia omniscientă devine un substitut al contactului uman. Dar viața începe să se destrame atunci când o furtună globală face ca electronicele să o ia razna, ducând la consecințe terifiante și mortale.

Dune

„Dune” spune povestea lui Paul Atreides, un nobil strălucit și talentat, născut cu un destin măreț dincolo de înțelegerea sa. În timp ce forțe malefice provoacă un conflict pentru aprovizionarea exclusivă cu cea mai prețioasă resursă a planetei – Mirodenia, o substanță capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității – doar cei care își pot învinge teama le vor supraviețui.


acest articol oferă doar link-uri spre Youtube – toate drepturile pentru trailere sunt deținute de entitățile precizate acolo

sursă descrieri: movieinsider.com

%d blogeri au apreciat: