Știri

Cele 30 de filme SF ale anului 2021, cu trailere (partea 3/3)

Cum eram curios ce filme și seriale SF au apărut sau o să apară în 2021, mi-au ieșit vreo 30 la o ”documentare” (nu foarte profundă) pe net – și m-am gândit că poate și voi căutați, ca și mine, ce ați mai putea viziona. Așa că urmează o listă care nu este un top (nu garantez că sunt și bune – o să vedem și voi, si eu, pe încercate) și nici neapărat exhaustivă (posibil să existe scăpări și este, evident, cam anglo-centrică) dar sunt convins că multora o să vă fie utilă. Pentru că nimeni nu se uită la mai mult de 10 trailere fără să se plictisească, o împart în 3, una pe zi, și o ordonez cronologic (adică dinspre ianuarie spre decembrie). Vizionare plăcută!

celelalte 2 părți aici și aici

Mayday

Ana (Grace Van Patten) se trezește transportată pe o coastă superbă, dar periculoasă. Ajunsă acolo, se alătură unei armate feminine angajate într-un război fără sfârșit în care femeile atrag bărbații spre moarte cu semnale radio, asemenea sirenelor. Deși Ana își găsește forța în această lume antrenantă, ajunge să realizeze că nu este ucigașa pe care ele vor să o facă.

Needle in a Timestack

Nick și Janine (Leslie Odom Jr. și Cynthia Erivo, nominalizați la Oscar) trăiesc într-o adevărată fericire conjugală, până când fostul soț al lui Janine (Orlando Bloom) modifică timpul pentru a încerca să îi despartă, folosindu-se de prietena din facultate a lui Nick (Frieda Pinto). Pe măsură ce amintirile și realitatea lui Nick dispar, acesta trebuie să decidă ce este dispus să sacrifice pentru a păstra – sau a renunța – la tot ceea ce iubește. Poate iubirea să reziste într-un viitor în care timpul este fluid, iar toată viața poate fi doar o iluzie?

Implanted

Sarah, o tânără cu probleme care trăiește în Brooklyn, este de acord să se ofere voluntară pentru experimentele unei companii farmaceutice numită Dynamic Health Cure, pentru a i se implanta nanocipul LEXX. Sarah speră că banii primiți pentru participarea sa îi vor rezolva problemele financiare și o vor ajuta să aibă grijă de mama ei care suferă de Alzheimer. Un nanocip îi este implantat în cortexul cerebral. Acesta este conceput cu ajutorul tehnologiei de inteligență artificială pentru a prelua controlul asupra organismului la începutul oricărei boli sau afecțiuni. Când implantul se transformă în ceva sinistru și îi ordonă să comită crime, Sarah este aruncată într-o spirală criminală cu o singură alegere: să trăiască sau să moară.

Blush

„Blush” urmărește călătoria unui horticultor-astronaut naufragiat și șansele de supraviețuire ale acestuia după ce aterizează forțat pe o planetă pitică dezolantă. Când sosește un vizitator eteric, călătorul odată singur descoperă bucuria de a-și construi o nouă viață și își dă seama că universul i-a oferit o salvare uimitoare.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

O unitate militară specială se luptă cu un supercomputer puternic, scăpat de sub control, și cu sute de oameni de știință care s-au transformat în creaturi carnivore în urma unui accident de laborator.

Ghostbusters: Afterlife

O mamă singură și cei doi copii ai ei ajung într-un orășel și încep să descopere legătura lor cu vânătorii de fantome originali și cu moștenirea secretă pe care bunicul lor a lăsat-o în urmă.

Multiverse

Colegii Loretta, Danny, Amy și Gerry sunt pe punctul de a face o descoperire uimitoare în domeniul fizicii cuantice, când are loc o tragedie. Grăbindu-se să finalizeze experimentul, Loretta moare într-un accident de mașină. Cinci luni mai târziu, în timp ce trioul se străduiește să își continue viața și munca începută, Loretta revine. Este plină de energie și entuziasm, părând să nu știe că a fost plecată de luni de zile. Își pierd prietenii mințile colective sau s-a întâmplat ceva remarcabil? Rivalitățile profesionale și relațiile personale ies la suprafață, iar prietenii își dau seama că doar o singură versiune a lor poate exista în realitatea noastră. O corecție violentă este necesară pentru a menține ordinea.

Finch

Tom Hanks joacă rolul lui Finch, un inginer în robotică și unul dintre puținii supraviețuitori ai unui eveniment solar cataclismic care a lăsat lumea pustie. Dar Finch, care trăiește de un deceniu într-un buncăr subteran, și-a construit o lume proprie pe care o împarte cu câinele său, Goodyear. Acum, însă, Finch este bolnav în fază terminală. Cum timpul se scurge, el creează un robot care să aibă grijă de Goodyear atunci când el nu va mai putea. În timp ce trioul pornește într-o călătorie periculoasă într-un Vest american dezolant, Finch se străduiește să îi arate creației sale, care se numește Jeff, bucuria și minunea de a fi în viață și să îl învețe să devină suficient de uman pentru a avea grijă de Goodyear. Iar Goodyear însuși trebuie să învețe să accepte și să aibă încredere în noul său stăpân.

Eternals

Eternii au apărut cu milioane de ani în urmă, când ființele cosmice cunoscute sub numele de Celestiali fac experimente genetice pe oameni, creând ființe cu superputeri și aproape nemuritoare și o ramură mai monstruoasă cunoscută sub numele de Devianți. Cele două rase se mișcă în spatele scenei de-a lungul istoriei umane, în timp ce se implică în jocuri de putere la nivel cosmic. Printre Eterni se numără Ikaris, alimentat de energie cosmică; Sersi, care se bucură să se miște printre oameni; și Thena, adesea confundată cu zeița greacă Atena.

Encounter

Un pușcaș marin decorat pleacă într-o misiune pentru a-și salva cei doi fii mici de o amenințare inumană. Pe măsură ce călătoria lor îi poartă în direcții din ce în ce mai periculoase, băieții vor trebui să își lase copilăria în urmă.


acest articol oferă doar link-uri spre Youtube – toate drepturile pentru trailere sunt deținute de entitățile precizate acolo

sursă descrieri: movieinsider.com

%d blogeri au apreciat: