Știri

Ecranizări după Ursula K. Le Guin și Edgar Allan Poe, plus teaser la ”House of the Dragon” după R.R. Martin

1212 Entertainment și Anonymous Content tocmai au anunțat că vor colabora pentru ecranizarea romanului The Dispossessed / Deposedații de Ursula K. Le Guin. Theo Downes-Le Guin, fiul autoarei, participă și el la procesul de dezvoltare.

Romanul din 1974, care a câștigat atât premiile Hugo, cât și Nebula, spune povestea planetelor gemene Anarres și Urras, divizate de secole de frică și neîncredere. Colonia utopică de pe Anarres a fost mult timp izolată de planeta mamă Urras, o civilizație cu națiuni războinice, sărăcie mare și bogății imense. Pe Anarres, un fizician strălucit a dezvoltat o teorie care depășește limitele timpului și ale distanței, modificând înțelegerea spațiului însuși. Această teorie are potențialul de a schimba radical aceste două lumi și locul lor în universul mai larg, dar, pentru a o demonstra, el trebuie să călătorească în Urras și să încerce să reunească cele două civilizații, despărțite de generații întregi.

Mike Flanagan, creatorul antologiei The Haunting și al miniseriei horror lansate recent pe Netflix, Midnight Mass, va realiza o miniserie TV The Fall of the House of Usher / Prăbușirea casei Usher. Proiectul se bazează pe mai multe opere ale lui Edgar Allan Poe, nu doar după povestirea omonimă. Poe a scris Prăbușirea casei Usher (în engleză puteți citi întreaga povestire aici) în 1839, iar textul îl urmărește pe naratorul povestirii în timp ce își vizitează un prieten, Roderick Usher. În timpul vizitei, el află că Roderick și sora sa au fost bolnavi, că sunt singurii membri ai familiei lor care au mai supraviețuit și că de fapt casa însăși ar putea fi cumva… cam vie.

Serialul, unde Flanagan va fi și regizor, este produs de autor împreună cu partenerul său de la Intrepid Pictures, Trevor Macy, precum și cu Emmy Grinwis și Michael Fimognari. Fimognari și Flanagan vor regiza fiecare câte patru episoade. Seria de opt episoade nu are legătură cu producțiile anterioare ale lui Flanagan și este de sine stătătoare.

Și o veste mult-așteptată: HBO a dezvăluit primul teaser pentru House of the Dragon, spin-off-ul lor prequel la Game of Thrones (adaptarea seriei Gheață și Foc a lui George R.R. Martin).

Serialul începe cu aproape 200 de ani înainte de evenimentele din GoT și prezintă o perioadă de timp în care Casa Targaryen stăpânește fără probleme Tronul de Fier, cu regele Viserys I conducând un ținut bogat și pașnic. Viserys și-a crescut fiica Rhaenyra pentru a-i fi moștenitoare, iar lorzii din Westeros au acceptat-o ca atare… până când regele se recăsătorește și are mai mulți copii, ceea ce pune sub semnul întrebării linia de succesiune. Cu diferite facțiuni care se înfruntă pentru tron și cu fratele mai tânăr al regelui, ambițiosul prinț Daemon, de asemenea intrat în jocul tronurilor, scena este pregătită pentru război… un război în care ambele tabere posedă dragoni.


surse: variety.com, deadline.com, tor.com, thewertzone.blogspot.com.

%d blogeri au apreciat: