Știri

Sosește ultimul sezon din Expanse! (trailer)

Primul teaser pentru cel de-al șaselea și ultimul sezon din The Expanse (romanele de James Corey sunt publicate în română la ed. Paladin, aici) a avut premiera la New York Comic Con vineri (8 octombrie).

Producătorii executivi au confirmat că sezonul 6, format din 6 episoade, va avea primul episod pe Amazon Prime pe 10 decembrie, cu noi episoade în premieră săptămânală în fiecare vineri, înainte de a se încheia pe 14 ianuarie 2022.

Sezonul 6 îi are în distribuție pe Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cara Gee, Frankie Adams, Keon Alexander, Nadine Nicole și Jasai Chase Owens.

Sezonul începe cu sistemul solar în război, în timp ce Marco Inaros (interpretat de Keon Alexander) și Flota Liberă continuă să lanseze atacuri devastatoare cu asteroizi asupra Pământului și a planetei Marte. În timp ce tensiunile războiului și pierderile comune amenință să distrugă coeziunea echipajului de pe Rocinante, Chrisjen Avasarala (interpretată de Shohreh Aghdashloo) face o mișcare îndrăzneață și o trimite pe Bobbie Draper într-o misiune secretă care ar putea schimba cursul conflictului. Între timp, în Centură, Drummer (interpretată de Cara Gee) și ceea ce a mai rămas din familia ei sunt pe fugă după ce l-au trădat pe Marco. Iar pe o planetă îndepărtată, dincolo de Inele, începe să se ridice o nouă putere…

Descrierea primelor 3 volume, apărute în română (pachet aici – la editura Paladin tocmai se află în pregătire cel de-al patrulea volum):

Trezirea Leviatanului

Cu milioane de ani în urmă, fiinţe necunoscute din Univers au lansat asupra Pământului un virus cu o inteligenţă superioară, menit să reconfigureze planeta şi pe locuitorii ei. Dar protomolecula îşi ratează ţinta şi călătorește prin spaţiu aşteptând să fie trezită la viaţă.

Când virusul cade în mâinile unor sociopaţi, sute de mii de oameni îşi pierd viața, iar sistemul solar este ameninţat de izbucnirea războiului civil. În haosul care se stârneşte, două personaje cu principii antagoniste – James Holden, ofiţer pe un transportor de gheaţă, şi detectivul Miller – vor porni împreună într-o cursă pentru salvarea omenirii. 

Războiul lui Caliban

Sistemul solar este la un pas de izbucnirea unui război interplanetar. Supraputerile Marte și Pământ se află într-o permanentă dispută și conflictul amenință să ia amploare odată cu apariție protomoleculei care face ravagii pe Venus. Un tată își caută cu disperare fetița dispărută chiar înainte de dezlănțuirea haosului provocat de virusul extraterestru, iar în ajutor îi vin căpitanul Holden și echipajul său, care pornesc într-o călătorie spațială cu miză dublă: găsirea lui Mei și restabilirea ordinii în sistemul solar.

Poarta lui Abaddon

De peste două miliarde de ani, protomolecula lasă în drumul ei haos și moarte. După ce a pustiit Venus, ea a construit în apropierea lui Uranus o poartă imensă, deschisă spre necunoscut. James Holden și echipajul Rosinantei trebuie să descopere scopul construcției înainte ca ignoranța să ucidă omenirea. Holden însă nu bănuiește că, în timp ce se află pe urmele pericolului care se ascunde dincolo de poartă, va fi ajuns din urmă de un plan minuțios pregătit ce-i amenință viața.


surse: space.com, scifimoviepage.com

%d blogeri au apreciat: