Știri

Revine seria BD „Saga”

O veste bună pentru fanii seriei BD Saga, care de altfel apare și în română, la editura Grafic (link aici): seria, care s-a întrerupt (în engleză) încă din 2018, revine în 2022!

Saga, scrisă de Brian Vaughn și ilustrată de Fiona Staples, a început în 2012 și a a fost rapid apreciată de critici, dar și un succes comercial, devenind una dintre cele mai bine vândute serii de benzi desenate ale deceniului – atât în versiunea lunară, cât și în colecțiile ulterioare (cum apar la noi). După ce a totalizat peste 7 milioane de exemplare vândute, Saga a intrat însă într-o lungă pauză după numărul lunar 54, adică exact în punctul planificat să reprezinte jumătatea întregii povești – și un punct masiv de suspans, așa că vă imaginați ce fericiți au fost fanii când nu au mai primit urmarea…

Seria începe cu doi soldați din tabere diferite într-un război interstelar, Marko și Alana, care se întâlnesc și se îndrăgostesc. Au un copil, Hazel, care ar putea fi un simbol al speranței și al păcii, dar din acest motiv lideri din ambele tabere i-ar prefera morți. Diverși vânători de recompense primesc această sarcină, împiedicată atât de abilitățile formidabile ale celor doi, cât și de galeria de aliați unii mai ciudați ca alții pe care și-i fac în timp ce fug.

Everyone here should know about the comic book Saga. [mild spoilers]:  asianamerican

Numărul lunar Saga #55 va fi o ediție specială de 44 de pagini (dublă) și va ajunge pe rafturi pe 26 ianuarie 2022.

Descrierea volumelor apărute în română la Grafic:

Saga #1

Saga #1

Războiul intergalactic pare să nu se mai sfârșească. Într-un univers din ce în ce mai primejdios și mai haotic, Alana și Marko, doi soldați din tabere opuse, se îndrăgostesc și riscă totul ca să aducă pe lume o nouă viață.

Saga este povestea dramatică a unei tinere familii care se zbate să-i ofere fiicei lor un viitor, departe de conflictul și ura care au pus stăpânire pe lumile din jur.

Fantezia și science-fictionul se împletesc cu măiestrie în această poveste impresionantă pentru publicul adult.

Saga #2

Saga #2

În cel de-al doilea volum din Saga, bătălia pentru supraviețuire a lui Marko și a Alanei continuă, prioritatea fiind s-o protejeze pe Hazel, fetița lor nou-născută. În încercarea de a-și găsi un loc sigur în Univers, tânăra familie înfruntă asasini, armate distrugătoare și monstruozități extraterestre. Dar în întinderea vastă și rece a Spațiului îi așteaptă cea mai bizară aventură de până acum: întâlnirea cu bunicii paterni a lui Hazel.


sursa: thewertzone.blogspot.com

%d blogeri au apreciat: