Știri

Blade Runner revine la prima dragoste cinematografică: Ridley Scott

Azi, la BBC, celebrul regizor Ridley Scott, cel care a întunecat pentru totdeauna cinematografia SF cu filme ca Alien (primul, din 1979, și sequelurile începând cu Prometheus), Blade Runner (primul, din 1982) sau Marțianul, a „scăpat” faptul că lucrează nu la unul, ci la două (!) seriale live-action (cu actori) din „portofoliul” său: un serial Alien și un serial Blade Runner.

Ambele cu serii inițiale de câte 10 episoade, fiecare de câte o oră.

La Blade Runner a precizat că deja e scris scenariul episodului pilot – deși nu e clar dacă evenimentele se desfășoară după continuarea Blade Runner 2049 a lui Denis Villeneuve sau cândva între cele din primul film și acesta. Adică simultan (poate) cu serialul de animație Blade Runner: Black Lotus lansat luna aceasta pe Adult Swim. Serialul japonez (mai multe vă spuneam aici) este clar plasat între filmul original din 1982 al lui Ridley Scott și continuarea din 2017 a lui Villeneuve.

Acolo, animația o urmărește pe Elle, o tânără care se trezește cu abilități de asasin mortal, dar fără nicio amintire a trecutului ei, cu excepția unui tatuaj cu lotus negru pe corp. Misiunea lui Elle de a-și descoperi identitatea fuzionează elemente atât din filmele lui Scott, cât și din cele ale lui Villeneuve.

Zvonurile privind noi ecranizări Blade Runner au apărut încă din septembrie, după ce cofondatorul și co-CEO de la Alcon Entertainment, Andrew Kosove, a dezvăluit că angajații companiei au primit sarcina de a găsi modalități de a dezvolta universul respectiv (bazat pe Visează androizii oi electrice? de Philip K. Dick). Alcon deține proprietatea intelectuală a francizei Blade Runner, iar Kosove personal a fost producător și la Blade Runner 2049 al lui Villeneuve – și e destul de evident că intenționează să extindă franciza semnificativ.

Blade Runner de Ridley Scott (1982) - analyse du film culte

Pe de altă parte, veștile bune continuă: și cealaltă franciză a lui Scott, Alien, va ajunge la televiziune (pe Hulu). Acest proiect este pregătit la FX, cu Noah Hawley, producătorul din Legion și Fargo, la cârmă.

Și aici se scrie deja la episodul pilot, dar tot ce știm este că ”It’s not a Ripley story” și se petrece pe Pământ, conform lui Hawley: „Nu este o poveste cu Ripley. Ea este unul dintre cele mai bune personaje din toate timpurile și cred că povestea sa a fost spusă deja în mod perfect, așa că nu vreau să o modific. Acum avem o intrigă care se petrece și pe Pământ. În poveștile cu extratereștri este întotdeauna vorba de personaje într-o capcană. Personajele sunt captive într-o închisoare, într-o navă spațială… M-am gândit că ar fi interesant să scot povestea în exterior, astfel încât miza „Ce se întâmplă dacă nu o poți stăpâni?” să fie mai imediată.”


surse: bleedingcool.com, indiewire.com, hollywoodreporter.com

%d blogeri au apreciat: