Știri

(cam) Toate cărțile fantasy apărute în 2021 în România (partea 1/2)

Dacă tot am făcut un grup FB (doar) de fantasy, Tărâmuri Fantasy (unde vă așteptăm cu drag să vă înscrieți și să postați), mi s-a trezit o curiozitate: în percepția mea (care citesc mai mult în engleză), pe română a cam fost excesiv de liniște în 2021 în privința noilor apariții fantasy (noi pentru români). Dar oare așa să fie, sau mi se pare mie? Ca urmare am făcut o rapidă cercetare online și postez rezultatele mai jos, căci probabil o să vă fie utile și vouă ca să găsiți idei noi de citit în română.

Concluzia? Mi-au ieșit peste 60 de apariții (și cert am mai și ratat câteva, mai ales pe partea de micro-edituri + că nu le-am inclus pe cele pentru copii) – deci nu e deloc liniște! Cel puțin la cantitate m-am înșelat!

Deși, dacă le scad pe cele YA, mai rămân… vreo 16. Hmmm…. Dacă scad și Outlander, pe care eu îl consider romance, nu fantasy, mai rămân… ăăă, 10 !?! Da, 10 cărți fantasy propriu-zis și non-YA/ non-romance deghizat, în 11 luni! Deci se pare că nu mă înșelasem, din perspectiva de cititor adult e foarte, foarte liniște…

(în rezumat, cele 10 ar fi așa: 2 x Sapkowski/ Witcher, 3 x Hobb/ Corăbiile însuflețite, 1 Jordan/ Roata Timpului, 1 Lovecraft Country, 1 Ana-Maria Negrilă, 1 Rodica Bretin, +1 Mirela Oprea sau John Boyne – poate, la acestea nu-mi dau seama dacă nu-s YA)

O să existe mâine și partea a doua, cu editurile mai mici (+Corint în continuare) – cu tot cu YA sunt deja prea multe pentru un singur articol, așa că am lăsat aici editurile majore.

Cum am făcut „cercetarea”? Pe librării online – dar la Elefant nu se poa’ fiindcă au căutarea praf (întotdeauna m-a enervat la ei să caut după gen), la Emag se poa’, dar nu mă lasă să copiez imaginile (?!?!), pe Librex nu pot căuta după anul apariției, pe Librărie.net NU EXISTĂ categorie SF&F, d-apoi doar fantasy (pe bune?!? au categorii precum ”Cugetări” – lol – și ”Povești Terapeutice” – auch! – dar nu SF&F??), așa că m-am bazat pe Libris și Cărturești (nu am nicio legătură cu niciuna din librăriile online, așa că acest paragraf – și articol – nu reprezintă publicitate).

Dacă vreuna NU este de fapt apărută în 2021… îmi spuneți și o scot, eu m-am bazat pe ce zic librăriile. Ce am mai și scăpat… nu e nevoie să-mi spuneți, deja-s destule, iar „toate” din titlu e totuși folosit cu aproximație 🙂

Am încercat să le grupez pe edituri, dar NU sunt aranjate cronologic sau alfabetic – ar fi fost o sarcină sisifică și oricum nu văd cât de relevantă, din moment ce probabil o să vă uitați doar la coperți și o să știți de la prima vedere dacă o aveți și, în caz că nu, dacă vă interesează. La seriile pe care nu le cunosc, e posibil să nu fie puse în ordinea corectă – sper că o să mă iertați 🙂


Anotimpul furtunilor

Anotimpul furtunilor
ANDRZEJ SAPKOWSKI

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
416
Traducatori:
Mihaela Fiscutean

Înainte să ajungă protectorul lui Ciri, copila destinului, Geralt din Rivia era deja un spadasin de legendă și unul dintre puținii muritori capabili să vâneze îngrozitorii monștri care chinuiau omenirea. Un mutant care putea omorî ființe supranaturale malefice. Pentru o sumă bună, firește.

În bătălii, Geralt folosea sigilii magice, poțiuni și două săbii, una de argint, cealaltă – de oțel, cu care se mândrea orice vrăjitor. Numai că, la un moment dat, totul a luat-o razna și a rămas fără armele sale.

Iar fără ele nu se poate descurca, mai ales că se apropie anotimpul furtunilor…


Domnita lacului

Domnita lacului
ANDRZEJ SAPKOWSKI

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
592
Traducatori:
Mihaela Fiscutean

După ce trece prin portalul din Turnul Rândunicii, scăpând cu viață ca prin urechile acului, Ciri se trezește într-o lume condusă de elfi. Despărțită de Geralt și pusă în imposibilitatea de a-și împlini destinul, va avea nevoie de toată forța ei de războinică și de vrăjitoare ca să se întoarcă în epoca sa.

Dar Ciri e copila din profeție și nu va fi învinsă. Știe că trebuie să evadeze ca să se alăture din nou vrăjitorului Geralt și prietenilor ei, dar și ca să-și învingă cel mai mare dușman. Leo Bonhart, omul care a urmărit-o, a rănit-o și a torturat-o pe Ciri, e încă pe urmele ei. Iar lumea e încă în război.

Tobele toamnei - Volumul 1

Tobele toamnei – Volumul 1
DIANA GABALDON

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
656
Colectie:
Fantasy
Traducatori:
Gabriel Stoian

După două decenii de frământare, Claire s-a întors iar în timp și s-a reîntâlnit cu Jamie, de data aceasta pe continentul american. Dar prețul pe care l-a plătit e unul imens: a lăsat-o în urmă pe fiica lor, Brianna.

America perioadei coloniale trece prin tulburările de dinainte de război, iar dacă Jamie și Claire vor să-și facă un cămin aici, vor fi nevoiți să navigheze cu mare atenție apele clocotite ale societății divizate între scânteia autonomiei și fidelitatea față de Coroană.

Tobele toamnei - Volumul 2

Tobele toamnei – Volumul 2
DIANA GABALDON

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
608
Colectie:
Fantasy
Traducatori:
Gabriel Stoian

În timp ce Claire și Jamie țin piept tensiunilor tot mai mari de pe continentul american de dinainte de război, Brianna, rămasă în prezent, face o descoperire tulburătoare despre părinții ei, așa că lasă totul în urmă și se duce să-i avertizeze.

Aruncată într-o epocă și într-un ținut necunoscute, în căutarea mamei și a tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată, Brianna își riscă viitorul, încercând să schimbe istoria.

Prietenul ei, istoricul Roger, încearcă din răsputeri să o găsească, deși e posibil să ajungă prea târziu.

Ecouri din trecut

Ecouri din trecut
DIANA GABALDON

Editura:
Nemira
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
704
Traducatori:
Ronald Schenn

Extraordinara poveste a lui Jamie Fraser, scoțianul din secolul al XVIII-lea, și a soției sale, Claire, care călătoreșteîn timp din epoca modernă, continuă. Cei doi se trezescprinși în vâltoarea Revoluției Americane și vor fi silițisă se confrunte cu propriile temeri, credințe și neîmpliniri. Jamie, un fost iacobit și rebel fără voie, știe că americaniivor obține victoria, dar și că a fi de partea celor care vor învinge nu îi garantează supraviețuirea. El ar prefera să moarădecât să lupte împotriva fiului său, William, care este locotenent în armata britanică…

Ecouri din trecut. Vol. II

Ecouri din trecut. Vol. II
Seria Outlander, partea a VII-a
DIANA GABALDON

Editura:
Nemira
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
640
Colectie:
Armada
Traducatori:
Ronald Schenn

James Fraser și sufletul lui pereche, Claire Randall, își continuă aventurile în America, în plin Război de Independență, dar și în Scoția. William, fiul lui James, luptă cu vitejie în tabăra britanică. Ian cel Tânăr, nepotul lui James, se îndrăgostește de o frumoasă americană, iar povestea lor e plină de pasiune. James și Claire se confruntă cu moartea, boala și despărțirea, dar reușesc să facă față tuturor pericolelor și să depășească toate obstacolele, grație iubirii care îi unește.

Crucea de foc - Volumul I

Crucea de foc – Volumul I
DIANA GABALDON

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
704
Traducatori:
Gabriel Stoian

Prinși în tumultul dinaintea Războiului de Independență, în prima rebeliune deschisă împotriva taxelor impuse de englezi americanilor, Claire și Jamie încearcă să-și protejeze familia cu orice preț. Jamie vrea să construiască o comunitate în jurul Fraser’s Ridge, așa că trebuie să joace bine cartea diplomației între rebeli și guvernul instabil, dar încă periculos de puternic.

Mamă, soție și acum chirurg, Claire e singura care știe totul despre revoluția care se apropie, iar asta poate fi lumina care să îi țină la adăpost în anii ce vin sau scânteia care să le transforme viețile în cenușă.

Crucea de foc - Volumul II

Crucea de foc – Volumul II
DIANA GABALDON

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
912
Traducatori:
Gabriel Stoian

O poveste fără rival. Personaje de neuitat. Detalii istorice savuroase.

După ce au traversat oceane și secole ca să-și construiască o viață liniștită în feerica regiune a Carolinei de Nord, Brianna și Roger sunt proaspăt căsătoriți și părinți ai micului Jeremy. Oameni ai secolului al XX-lea, ei își găsesc cu greu locul în lumea „nouă“.

Roger e tot mai neliniștit, fiindcă se teme că nu o să se ridice la înălțimea așteptărilor familiei sale și că nici nu o să-i câștige, cu adevărat, respectul lui Jamie, socrul său.

Corabia nebuna. Inaltarea dragonului

Corabia nebuna. Inaltarea dragonului
ROBIN HOBB

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
700
Traducatori:
Ana-Veronica Mircea

Piratul Kennit a luat-o în stăpânire pe Vivacia, iar singura dorință a Altheei este s-o recâștige. Așa că, ajutată de Brashen și de Amber, pune la cale un plan îndrăzneț în care va fi implicată și corabia vie Paragon. Numeroasele probleme cu care se confruntă familia Maltei o fac pe aceasta să dorească să afle mai multe despre secretele negustorilor din Tărâmul Ploilor Sălbatice. Iar Tintaglia trebuie să descopere dacă mai are pe cine să călăuzească în susul fluviului, pentru a asigura înălțarea dragonilor.

Corabia nebuna. Amintirea aripilor

Corabia nebuna. Amintirea aripilor
ROBIN HOBB

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
488
Traducatori:
Ana-Veronica Mircea

Vivacia, corabia vie a familiei Vestrit, a fost cucerită de Kennit, regele piraților. Prizonier la bordul ei, Wintrow Vestrit se află în ipostaza stranie de a concura cu piratul Kennit pentru afecțiunea Vivaciei, căci nava însuflețită începe să aibă propriile dorințe.

Cei doi rivali vor fi puși la încercare în repetate rânduri și siliți să se înfrunte. Căile întortocheate ale sorții le scot în cale o insulă plină de capcane și de spirite, o profeție care le poate schimba viețile pentru totdeauna și un șarpe misterios.

Corabia destinului. Volumul 1: Cea care isi aminteste

Corabia destinului. Volumul 1: Cea care isi aminteste
ROBIN HOBB

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
520
Traducatori:
Ana-Veronica Mircea

Orașul Bingtown a fost atacat de către chalcedeni și se cufundă în haos. Conducătoarea clanului Vestrit, Ronica, face tot ce-i stă în puteri pentru a-i uni pe toți supraviețuitorii și a-i îndemna să se opună cotropitorilor. Althea, care nu știe nimic despre soarta familiei sale, continuă să o caute pe Vivacia, corabia ei vie, pentru a o scăpa din mâinile piratului Kennit.

Dar totul poate fi în van, căci îndrăgita Vivacia se va confrunta cu cel mai teribil secret al oricărei nave însuflețite. Un adevăr atât de tulburător, încât poate distruge și corabia, și pe toți cei care o iubesc, inclusiv pe nepotul Altheei, Wintrow, a cărui viață atârnă de un fir de păr.

Tradarea tronului

Tradarea tronului
ALWYN HAMILTON

Editura:
Nemira
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
512

Cu doar câteva luni în urmă, Amani fugea din orașul ei natal călare pe un cal mitic, împreună cu misteriosul Jin, în căutarea libertății. Iar acum se luptă să elibereze întreaga națiune a deșertului Miraji de sultanul însetat de sânge care și-a omorât propriul tată ca să ajungă pe tron.

Când Amani ajunge în epicentrul regimului – la palatul sultanului –, încearcă să afle secretele acestuia spionând. Însă uită că Jin a dispărut tocmai când se apropiase mai mult de adevăr… Pe măsură ce trece timpul, Amani începe să se întrebe cine a trădat, de fapt, ținutul ei senin, plin de magie.

Carti in flacari

Carti in flacari
GENEVIEVE COGMAN

Editura:
Armada
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
312
Colectie:
Armada
Traducatori:
Iulia Dromereschi

Pedepsită pentru că s-a amestecat în diverse incidente dintre dragoni și cei din Neamul Frumos, Irene, bibliotecara-spion, nu mai are voie să ducă la îndeplinire decât cele mai simple misiuni de obținere a unor cărți pentru Biblioteca invizibilă.

Însă necazurile se pare că pot da peste ea oriunde ar fi și orice ar face. Peste ea și peste camaradul său, Kai, dragonul de stirpe regală. Și, fiindcă Alberich plănuiește să distrugă întreaga Bibliotecă și pe Irene odată cu aceasta, tânăra încearcă să strângă cât mai mulți aliați în jurul său. Doar pentru a descoperi că viața îi este pusă în primejdie de către o ființă apropiată, pe care nu ar fi crezut-o capabilă de trădare…

Lupta lui Amani

Lupta lui Amani
ALWYN HAMILTON

Editura:
Nemira
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
464
Colectie:
Young Adult
Traducatori:
Florina Galatanu

Al treilea volum din trilogia REBELUL NISIPURILOR

Să înceapă bătălia finală!


Când Amani a scăpat din orașul său natal, nu și-a imaginat că o să intre în rândul revoluționarilor și cu atât mai puțin că o să ajungă lidera lor. Dar, după ce nemilosul sultan din Miraji l-a încarcerat pe prințul rebel Ahmed în orașul mitic Eremot, ea nu mai are de ales.

Înarmată doar cu un revolver, inteligența și puterile ei demdji, Amani trebuie să adune un grup de răzvrătiți și să pornească într-o misiune de salvare prin deșertul neiertător, spre un loc care nu există pe nicio hartă.

Pe măsură ce camarazii ei cad răpuși, Amani începe să se întrebe dacă este, cu adevărat, comandanta de care aceștia au nevoie sau dacă nu cumva îi duce spre o moarte sigură.

Educatie fatala

Educatie fatala
NAOMI NOVIK

Editura:
Nemira
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
376
Colectie:
Armada
Traducatori:
Irina Ornea

La Școala Solomonarilor nu se pot înscrie decât tinerii care pot stăpâni magia. Iar eșecul nu aduce note proaste, ci moartea. Nu există profesori, nu există vacanțe. Singurele prietenii sunt acelea care se leagă din motive strategice. Supraviețuirea e mai importantă decât orice notă, fiindcă din

Școala Solomonarilor nu poți pleca decât dacă ai absolvit. Iar regulile sunt înșelător de simple: SĂ NU MERGI NICIODATĂ SINGUR PE HOLURI. ȘI SĂ FII ATENT LA MONȘTRII CARE PÂNDESC ÎN FIECARE UNGHER.

Galadriel „El“ Higgins este o vrăjitoare aparte, capabilă să înfrunte toate pericolele. Ce-i drept, nu prea știe să-și facă aliați, dar are o forță întunecată îndeajuns de puternică, încât să pună la pământ munți sau să distrugă milioane de oameni. Pentru ea ar fi floare la ureche să înfrângă toate primejdiile. Numai că asta i-ar putea ucide pe ceilalți elevi.

Cele zece mii de usi ale lui January

Cele zece mii de usi ale lui January
ALIX E. HARROW

Editura:
Paladin
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
416
Colectie:
Paladin Young Books
Traducatori:
Oana Cristea

Întotdeauna există un portal. Un punct care desparte aici de acolo, pe noi de ei, mundanul de magic. Poveștile se petrec în momentele în care ușile se deschid, în care întâmplările circulă între lumi.

În inima reședinței Locke, January este o curiozitate printre alte curiozități – o copilă metisă, în grija unui colecționar excentric. Uneori ar vrea să plângă pe umărul tatălui ei, numai că el este aproape tot timpul absent, iar mamă nu are. Așa că, ori de câte ori simte că nu-și găsește locul în lumea ei tristă, evadează într-o carte. Pentru că o carte – nu-i așa? – poate deschide o ușă spre o altă lume. Însă cartea pe care January o găsește în cufărul albastru deschide multe uși, iar în spatele uneia dintre ele își descoperă adevărata ei poveste de viață. 

Renegatul

Renegatul
OLIVER BOWDEN

Editura:
Paladin
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
392
Colectie:
Fantasy Masters
Traducatori:
Mihai-Dan Pavelescu

Din noaptea în care i-a fost ucis tatăl, călătoria prin viață a lui Haytham Kenway a însemnat un lung șir de necunoscute, ură și răzbunare. Sfâșiat între ce ar fi putut să fie și ce este în realitate, i-a mai rămas o singură certitudine: că pur și simplu se pricepe să ucidă. În timp ce cutreieră lumea în căutare de răspunsuri, din Imperiul Otoman până în coloniile americane care luptă să scape de jugul britanic, doar abilitatea de a aduce moartea îi rămâne neschimbată. La fel de neschimbată ca vechiul conflict dintre Templieri și Asasini.

Mormantul hanului

Mormantul hanului
MATHEW J. KIRBY

Editura:
Paladin
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
320
Colectie:
Paladin Young Books
Traducatori:
Ana‑Veronica Mircea

Conflictele dintre Asasini și Templieri continuă. Crezul ghidează acțiunile Asasinilor și îi face să pară mai onorabili, deși încă nu este clar cine are intenții mai bune. Memoria genetică a celor șase tineri oferă ambelor societăți secrete posibilitatea de a localiza mormântul unui han mongol, în care a fost ascuns al doilea vârf al Tridentului. Vor reuși „ultimii descendenți” să găsească arma mult râvnită?
„Ironiile” au fost formulate de unul dintre cei mai înțelepți Asasini din istorie: Altaïr.Frăția noastră se străduiește să instaureze pacea, dar ucidem. Ne dăm silința să deschidem mințile oamenilor, dar cerem supunere față de Crez. Ne străduim să dezvăluim pericolele credinței oarbe, dar o practicăm noi înșine.
Astea sunt „Ironiile”.

Amurg

Amurg
STEPHENIE MEYER

Editura:
Paladin
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
456
Colectie:
Paladin Young Books
Traducatori:
Laura Frunza, Mihaela Alexandrescu

PRIMUL VOLUM DIN SAGA-FENOMEN AMURG

Aceea a fost prima noapte în care l-am visat pe Edward Cullen.

Viața adolescentei Bella Swan capătă o turnură diferită din momentul în care se mută în alt orășel, pentru a locui cu tatăl ei. Inițial totul i se pare deprimant, pentru că trebuie să se acomodeze cu noua locuință și cu noii colegi de școală, însă la scurt timp îl întâlnește pe misteriosul și seducătorul Edward Cullen. Nu va trece mult și ea va afla secretul teribil al lui Edward și al familiei sale…

De trei lucruri eram complet sigură. Primul, Edward era un vampir.

Al doilea, o parte din el era însetată după sângele meu.

Și al treilea, eram necondiționat și irevocabil îndrăgostită de el.

Amurg 2 - Luna noua

Amurg 2 – Luna noua
STEPHENIE MEYER

Editura:
Paladin
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
480
Colectie:
Paladin Young Books
Traducatori:
Mihaela Alexandrescu, Laura Frunza

Dragostea nu poate fi egoistă, iar asta înțelege și Edward, care ia o decizie ce va ruina întreaga existență a Bellei. În încercarea de a se resemna cu noua ei viață, lipsită de orice sens acum, adolescenta găsește alinarea în persoana unui vechi prieten. Și un viitor posibil dușman. Dar când o neînțelegere îl pune în pericol pe Edward, tânăra va face orice pentru a-l salva pe cel iubit. Chiar dacă asta ar însemna să-și piardă propria viață.

Rascruce de drumuri in amurg

Rascruce de drumuri in amurg
ROBERT JORDAN

Editura:
RAO
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
928

Editura Rao continua sa ii incante pe iubitorii de fantasy cu inca un volum tradus in limba romana. Cea de-a zecea cartea este o continuare a povestii epice scrise de Robert Jordan. Personajele stau la o rascruce de drumuri, iar lumea se apropie de amurg, cand Umbra devine mai puternica.

Un calator printre secole

Un calator printre secole
JOHN BOYNE

Editura:
RAO
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
528

Povestea incepe cu o familie. Pentru inceput, aceasta este compusa dintr-un tata, o mama si doi fii. Unul dintre baieti are sangele tatalui, celalalt a mostenit talentul mamei. Unul pleaca, celalalt ramane. Pe parcurs, vor intalni si alte personaje care le vor marca destinul. Acesta este doar inceputul. Povestile lor se vor incrucisa si se vor dezvolta pe parcursul a doua mii de ani. Se vor intalni din nou si din nou, la momente diferite si in locuri diferite. Din Palestina si pana in zorii primului mileniu, calatorind de-a lungul a cincizeci de tari si indreptandu-se catre o viata printre stele. Lumea se va schimba in jurul lor, dar ei vor ramane la fel.

Tronul de clestar

Tronul de clestar
SARAH J. MAAS

Editura:
RAO
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
464
Colectie:
Biblioteca RAO
Traducatori:
Cristina Barbu

In intunecatele si mizerabilele ocne din Endovier o fata de optsprezece ani isi ispaseste o condamnare pe viata. Ea este o asasina, cea mai buna din breasla ei, dar a facut o greseala fatala. S-a lasat prinsa.

Tanarul capitan Westfall ii ofera o iesire: libertatea in schimbul unui urias sacrificiu. Celaena trebuie sa-l reprezinte pe print intr-o competitie pana la moarte – luptand cu cei mai talentati hoti si asasini ai tarii. Indiferent daca ramane in viata sau moare, Celaena va fi libera. Indiferent daca castiga sau pierde, ea isi va descoperi adevaratul destin. Dar va putea sa se inmoaie inima ei de asasin?

Diamantul de la Miezul Noptii

Diamantul de la Miezul Noptii
SARAH J. MAAS

Editura:
RAO
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
480

Diamantul de la miezul noptii este volumul al II-lea din seria Tronul de clestar

Doi barbati o iubesc. O lume intreaga se teme de ea. Dar numai ea poate sa salveze lumea. Celaena Sardothien, asasina, este arma cea mai ucigatoare a Regelui din Adarlan. Ea trebuie sa-si castige libertatea prin sangele dusmanilor ei – dar nu suporta sa ucida pentru rege. Iar cu fiecare moarte pe care Celaena o insceneaza, cu fiecare minciuna pe care o rosteste ii pune in pericol pe cei pe care ii iubeste. Atrasa de cei doi protectori ai ei, un capitan si un print, si luptand impotriva unor forte intunecate mult mai puternice decat regele insusi, Celaena trebuie sa se hotarasca pentru ce sa se zbata: libertatea ei, inima ei ori destinul regatului…

Taramul de cenusa

Taramul de cenusa
SARAH J. MAAS

Editura:
RAO
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
992

Aelin a riscat totul pentru a-si salva poporul, dar costurile au fost uriase. Inchisa intr-un cosciug din fier de catre regina spiridusilor, Aelin trebuie sa dea dovada de foarte multa vointa pentru a indura cele cateva luni nesfarsite de tortura.Sa cedeze in fata lui Maeve ar insemna sa grabeasca sfarsitul celor pe care ii iubeste.

Cat timp Aelin e prizoniera, Aedion si Lysandra sunt ultima linie de aparare, singurii care mai pot lupta impotriva distrugerii Terrasenului. Totusi, isi dau seama destul de repede ca aliatii pe care i-au convins sa lupte impotriva hoardelor lui Erawan s-ar putea sa nu fie suficient de multi si de puternici ca sa ii salveze. Imprastiati pe continent, Chaol, Manon si Dorian trebuie sa-si gaseasca singuri calea catre salvare, pastrand speranta ca vor reusi, in cele din urma, sa creeze o lume mai buna.

In acelasi timp, Rowan traverseaza marile alaturi de tovarasii sai pentru a-si gasi sotia capturata inainte sa o piarda pentru totdeauna. Cand destinul face ca in sfarsit sa se reuneasca, trebuie sa lupte cu totii pentru a avea o sansa la un viitor.

Sange auriu

Sange auriu
NAMINA FORNA

Editura:
Trei
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
464
Colectie:
Fiction Connection
Traducatori:
Irina Marina Bortoi

Deka are 16 ani și așteaptă înfrigurată ceremonia sângelui, după care ar putea deveni oficial membră a satului său. Dar sângele ei nu este roșu, ci auriu – culoarea impurității, ceea ce poate să aibă consecințe mai grave decât moartea.
O femeie misterioasă îi oferă posibilitatea să plece din sat și să lupte pentru împărat, într-o armată formată din tinere ca ea: sunt „alaki“, fete aproape nemuritoare cu daruri rare. Și sunt singurele care pot lupta împotriva celui mai mare pericol care amenință imperiul.
Deka știe ce primejdii o așteaptă, dar își dorește să-și găsească locul. În drum spre capitală, unde se va pregăti pentru cea mai mare bătălie din viața ei, va descoperi însă că marele oraș înconjurat de ziduri ascunde multe surprize. Nici locul, nici oamenii nu sunt chiar ce par a fi – nici măcar Deka.

Regatul umbrelor

Regatul umbrelor
LEIGH BARDUGO

Editura:
Trei
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
342
Colectie:
Fiction Connection
Traducatori:
Laurentiu Dulman

Primul volum din trilogia Grisha

Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monștri, distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă.
Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului – Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-și ţara?
Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă își va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său și cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân.
Însă în timp ce-și contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.

Banda celor sase ciori

Banda celor sase ciori
LEIGH BARDUGO

Editura:
Trei
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
592
Colectie:
Fiction Connection
Traducatori:
Laurentiu Dulman

Șase proscriși periculoși
O misiune imposibilă
Ketterdam: un centru înfloritor al comerţului internaţional, unde poţi găsi orice dacă eşti dispus să plăteşti preţul – şi nimeni nu o ştie mai bine decât Kaz Brekker, un hoţ de geniu. Lui Kaz i se propune să dea o lovitură extrem de periculoasă, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate să acţioneze de unul singur…
Așa că iată care este banda lui:
Un condamnat însetat de răzbunare.
Un trăgător împătimit de jocurile de noroc.
Un fugar cu un trecut privilegiat.
O spioană poreclită Fantoma.
O Sfâşie-Inimi care îşi foloseşte puterea ca să supravieţuiască într-un cartier rău famat.
Un hoţ cu darul evadărilor imposibile.
Kaz şi echipa lui sunt singurii care pot împiedica distrugerea întregii lumi – dacă nu se ucid mai întâi între ei.

Aceste juraminte goale

Aceste juraminte goale
LEXI RYAN

Editura:
Leda
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
496

Brie urăște zânele și refuză să aibă de-a face cu ele, chiar dacă asta înseamnă să sufere de foame pe străzi. Însă când sora îi este vândută sadicului stăpânitor al Regatului Unseelie ca să plătească o datorie, tânăra va face orice îi va sta în puteri ca să o salveze – inclusiv să cadă la o înțelegere cu suveranul, angajându-se să fure trei artefacte magice de la curtea Reginei Seelie.

Dar să primească acces neîngrădit la Curtea Seelie este mai ușor de zis, decât de făcut. Singura șansă a lui Brie este să pretindă că vrea să intre în cursă pentru a deveni mireasa prințului Ronan, de care se îndrăgostește pe nesimțite. Nedorind să-și lase inima să îi distragă atenția, fata acceptă ajutor de la o bandă de rebeli Unseelie, care au ticluit un plan secret. În vreme ce petrece tot mai mult timp alături de misteriosul lor conducător, Finn, tânăra încearcă din răsputeri să se împotrivească farmecelor lui irezistibile.

Captivă între două regate în care primejdiile pândesc la tot pasul, Brie va trebui să aleagă cui anume îi va oferi loialitatea sa. Și inima.

Fiica haosului

Fiica haosului
SARAH REES BRENNAN

Editura:
Leda
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
400

Jumatate vrajitoare, jumatate muritoare, Sabrina Spellman si-a acceptat in sfarsit latura intunecata. Cu fiecare zi, puterile ei sporesc, insa exista un pret neasteptat de mare pe care trebuie sa il plateasca. Hotarata sa lase in urma lumea muritorilor de la liceul Baxter, adolescenta in varsta de 16 ani vrea sa isi desavarseasca educatia la Academia Artelor Oculte si sa isi gaseasca locul printre colegii vrajitori si vrajitoare. O lume noua se deschide inaintea ei, iar tanara descopera ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum isi imagina. Prudence, Dorcas si Agatha ii sunt acum colege si, se pare, prietene, dar poate oare Sabrina sa aiba incredere in ele? Si ce se intampla cu fermecatorul Nick Scratch? Vor trece sentimentele lui proba timpului?

Lovecraft Country

Lovecraft Country
Calatorie in inima intunericului
MATT RUFF

Editura:
Leda
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
496
Colectie:
Fantasy
Traducatori:
Liviu Szoke

Chicago, 1954. Când tatăl său dispare, Atticus Turner, un veteran de armată în vârstă de douăzeci și doi de ani, pornește într-o călătorie în New England ca să-l găsească, însoțit de unchiul său, George – editorul Ghidului de călătorie în siguranță pentru negri –, și de prietena sa din copilărie, Letitia. În călătoria lor către conacul domnului Braithwhite – urmașul unui proprietar de sclavi care l-a deținut pe unul dintre strămoșii lui Atticus – vor întâlni atât terorile de zi cu zi ale Americii albilor, cât și spirite malefice, ieșite parcă direct din poveștile bizare pe care le devorează George.

La conac, Atticus își găsește tatăl în lanțuri, ținut prizonier de o societate secretă numită Ordinul Zorilor Străvechi – condusă de Samuel Braithwhite și de fiul său, Caleb – care s-a adunat să ducă la îndeplinire un ritual avându-l în centru, în mod șocant, chiar pe Atticus. Iar singura lui nădejde de salvare ar putea fi chiar propria distrugere – și, de altfel, a întregului clan Turner.


partea a doua – aici


Ilustrația reprezentativă de Tumisu @ pixabay

%d blogeri au apreciat: