Știri

(cam) Toate cărțile fantasy apărute în 2021 în România (partea 2/2)

Dacă tot am făcut un grup FB (doar) de fantasy, Tărâmuri Fantasy (unde vă așteptăm cu drag să vă înscrieți și să postați), mi s-a trezit o curiozitate: în percepția mea (care citesc mai mult în engleză), pe română a cam fost excesiv de liniște în 2021 în privința noilor apariții fantasy (noi pentru români). Dar oare așa să fie, sau mi se pare mie? Ca urmare am făcut o rapidă cercetare online și postez rezultatele mai jos, căci probabil o să vă fie utile și vouă ca să găsiți idei noi de citit în română.

Concluzia? Mi-au ieșit peste 60 de apariții (și cert am mai și ratat câteva, mai ales pe partea de micro-edituri + că nu le-am inclus pe cele pentru copii) – deci nu e deloc liniște! Cel puțin la cantitate m-am înșelat!

Deși, dacă le scad pe cele YA, mai rămân… vreo 16. Hmmm…. Dacă scad și Outlander, pe care eu îl consider romance, nu fantasy, mai rămân… ăăă, 10?! Da, 10 cărți fantasy propriu-zis și non-YA/ non-romance deghizat, în 11 luni! Deci se pare că nu mă înșelasem, din perspectiva de cititor adult e foarte, foarte liniște…

(în rezumat, cele 10 ar fi așa: 2 x Sapkowski/ Witcher, 3 x Hobb/ Corăbiile însuflețite, 1 Jordan/ Roata Timpului, 1 Lovecraft Country, 1 Ana-Maria Negrilă, 1 Rodica Bretin, +1 Mirela Oprea sau John Boyne – poate, la acestea nu-mi dau seama dacă nu-s YA)

Aceasta este partea a doua, cu editurile mai mici (+Corint în continuare) – cu tot cu YA erau prea multe pentru un singur articol.

Cum am făcut „cercetarea”? Pe librării online – dar la Elefant nu se poa’ fiindcă au căutarea praf (întotdeauna m-a enervat la ei să caut după gen), la Emag se poa’, dar nu mă lasă să copiez imaginile (?!?!), pe Librex nu pot căuta după anul apariției, pe Librărie.net NU EXISTĂ categorie SF&F, d-apoi doar fantasy (pe bune?!? au categorii precum ”Cugetări” – lol – și ”Povești Terapeutice” – auch! – dar nu SF&F??), așa că m-am bazat pe Libris și Cărturești (nu am nicio legătură cu niciuna din librăriile online, așa că acest paragraf – și articol – nu reprezintă publicitate).

Dacă vreuna NU este de fapt apărută în 2021… îmi spuneți și o scot, eu m-am bazat pe ce zic librăriile. Ce am mai și scăpat… nu e nevoie să-mi spuneți, deja-s destule (articolul mi-a luat 2 zile), iar „toate” din titlu e totuși folosit cu aproximație 🙂

Am încercat să le grupez pe edituri, dar NU sunt aranjate cronologic sau alfabetic – ar fi fost o sarcină sisifică și oricum nu văd cât de relevantă, din moment ce probabil o să vă uitați doar la coperți și o să știți de la prima vedere dacă o aveți și, în caz că nu, dacă vă interesează. La seriile pe care nu le cunosc, e posibil să nu fie puse în ordinea corectă – sper că o să mă iertați 🙂


Ardoare - Volumul 1

Ardoare – Volumul 1
TRACY WOLFF

Editura:
Corint
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
640
Colectie:
Leda Edge
Traducatori:
Karla Dedu-Fotescu

Lumea lui Grace se dă peste cap de cum pășește pentru prima oară pe treptele exclusivistei academii Katmere. Nimic nu pare în regulă cu locul sau cu… elevii. O simplă muritoare între vampiri și dragoni, adolescenta nu se poate hotărî de partea cărei facțiuni războinice să se plaseze. Singura certitudine pe care o are este că toți ceilalți elevi o urăsc de moarte.

Mai puțin Jaxon Vega, un vampir cu secrete periculoase care nu a mai simțit nimic pentru nimeni de mai bine de o sută de ani. Deloc bizar, Grace se simte atrasă de frământările și traumele băiatului, care se potrivesc perfect cu propriile frământări și traume.

Există însă un motiv pentru care Jaxon și-a ferecat inima, iar acum cineva și-a propus să deștepte acest monstru adormit. Cu ce scop? Grace și-a propus să afle și nu mică îi este mirarea când descoperă că a fost adusă la Katmere intenționat, ca momeală.

Abatia portocalului

Abatia portocalului
SAMANTHA SHANNON

Editura:
Corint
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
736
Colectie:
Leda Edge
Traducatori:
Alexandru Szollo

Casa Berethnet a condus Inysul vreme de o mie de ani. Încă necăsătorită, regina Sabran a IX-a trebuie să nască o fiică pentru a-și proteja tărâmul de la distrugere, însă asasinii se apropie tot mai mult de ușa ei.

Ead Duryan este o paria la curte. Deși a ajuns în poziția de domnișoară de onoare, tânăra e în continuare loială unei societăți secrete de magi și rămâne în permanență cu ochii pe Sabran, protejând-o din umbră cu ajutorul harurilor sale ascunse.

Dincolo de marea cea întunecată, Tané s-a antrenat toată viața pentru a deveni călăreață a dragonilor, însă e silită să facă o alegere care ar putea destrăma tot ce-a construit până acum.

Între timp, Răsăritul și Apusul refuză să negocieze unul cu altul, în vreme ce forțele haosului se trezesc din somn.

Alesii

Alesii
VERONICA ROTH

Editura:
Corint
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
496
Colectie:
Leda Edge
Traducatori:
Loredana Fratila-Cristescu

Cu cincisprezece ani în urmă, în apropiere de Chicago, cinci adolescenți obișnuiți au fost aleși printr-o profeție să învingă o forță malefică nemaiîntâlnită, numită Întunecatul, care a aruncat în haos întreaga Americă de Nord, distrugând sute de orașe și curmând mii de vieți. „Aleșii”, așa cum li se spunea tinerilor, au făcut tot ce-au putut pentru a o birui.

După incredibila victorie asupra Întunecatului, viețile tuturor s-au întors la normal… mai puțin ale celor cinci eroi. Însă ce înseamnă asta atunci când te bucuri de celebritate, singura ta educație e în magie distrugătoare și ți-ai împlinit unicul țel pe care l-ai avut vreodată?

Un blestem sumbru și nimicitor

Un blestem sumbru și nimicitor
BRIGID KEMMERER

Editura:
Corint
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
512
Colectie:
CorinTeens
Traducatori:
Andra Elena Agafiței

Blestemat de o vrăjitoare foarte puternică să trăiască la nesfârșit cel de-al optsprezecelea an de viață, prințul Rhen, moștenitorul rega¬tului Emberfall, a crezut că se va salva cu ușurință dacă o fată se va îndrăgosti de el. Însă asta se întâmpla înainte ca el să se transforme într-un monstru pornit pe distrugere. Înainte de a-și spulbera cas¬telul și de a-și nimici familia și ultima fărâmă de speranță.

Pentru Harper, nimic n-a fost ușor vreodată. Cu tatăl dispărut, mama pe moarte și fratele care o subestimează tot timpul din pricina paraliziei cerebrale de care ea suferă, fata a învățat să fie dură ca să supraviețuiască. Atunci când încearcă să salveze o străină pe străzile din Washington DC, tânăra este transportată într-o lume magică.

Fiica stelelor

Fiica stelelor
SHVETA THAKRAR

Editura:
Corint
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
416
Colectie:
Corinteens
Traducatori:
Alina Dobre

Fiica unei stele și a unui muritor, Sheetal este obișnuită să țină secrete. Să se prefacă a fi „normală”. Însă atunci când o flacără a focului ei de stele scapă în mod accidental și-i rănește tatăl, care ajunge la spital, Sheetal are nevoie de ajutorul unei stele adevărate pentru a-l vindeca. O stea la fel ca mama ei, care s-a întors în cer cu multă vreme în urmă.

Călătoria lui Sheetal pentru a-și salva tatăl o va purta la o curte celestă plină de minunății strălucitoare și umbre întunecate, unde va trebui să urce pe scenă în calitate de reprezentanta a familiei sale într-un concurs ce va decide următoarea casă conducătoare din ceruri – și să câștige, altminteri riscă să nu se mai întoarcă niciodată pe Pământ.

Lantul de aur

Lantul de aur
CASSANDRA CLARE

Editura:
Leda
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
592
Traducatori:
Oana Stanescu

Cordelia Carstairs este vânătoare de umbre, o războinică plină de curaj, antrenată încă din fragedă pruncie să le vină de hac demonilor. Atunci când tatăl îi este acuzat de crimă, tânăra și fratele ei pornesc spre Londra, unde speră să găsească ajutor printre membrii Enclavei, împiedicând în același timp ruinarea familiei. În vreme ce mama Cordeliei nu dorește decât să își vadă fiica măritată mai repede, fata pare mai degrabă hotărâtă să devină eroină, decât mireasă. Curând, Cordelia îi reîntâlnește pe Lucie și James Herondale, prietenii săi din copilărie, și, alături de ei, pășește în lumea fastuoasă a balurilor și a reuniunilor cu vampiri, vârcolaci și sirene. În tot acest timp, tânăra trebuie să-și tăinuiască dragostea pentru James, care este îndrăgostit de altcineva.

Viața aparent liniștită și dominată doar de intrigi sentimentale nu durează însă mult, căci Londra este lovită de un număr neașteptat de mare de atacuri demonice. Creaturile care dau peste cap tihna Enclavei nu seamănă cu nimic din ce au întâlnit vânătorii de umbre până acum: atacă în plină zi și împrăștie pretutindeni o otravă mortală. Captivă în oraș, Cordelia și prietenii ei descoperă că propriile legături cu lumea întunericului le oferă puteri nebănuite și îi silesc să ia decizii grele, căci să fii erou nu e chiar o joacă de copii.

Cartea alba pierduta

Cartea alba pierduta
CASSANDRA CLARE, WESLEY CHU

Editura:
Corint
Tip copertă:
Hardcover
Nr Pag:
448
Traducatori:
Roxana Olteanu

Viața e minunată pentru Magnus Bane și Alec Lightwood. Trăiesc împreună într-o mansardă fabuloasă, fiul lor magician, Max, a început să învețe să meargă, iar străzile din New York sunt liniștite și tăcute – pe cât de liniștite și tăcute pot fi ele vreodată.

Asta până în noaptea în care două vechi cunoștințe ale lui Magnus pătrund în apartament și fură Cartea Albă, unul dintre cele mai puternice tomuri de magie existente. Acum, Magnus și Alec se văd nevoiți să renunțe la tot și să încerce să o recupereze. Pentru asta, trebuie să îi urmeze pe hoți în Shanghai, să mobilizeze întăriri care să-i însoțească și să găsească un babysitter pentru Max.

În plus, cineva l-a înjunghiat pe Magnus cu o ciudată armă magică, lăsându-i o rană care strălucește, așa că au o îngrijorare în plus.Din fericire, ajutoarele lor sunt Clary, Jace, Isabelle și Simon, proaspăt absolvent al Academiei Vânătorilor de Umbre. În Shanghai, ei află că o amenințare mult mai întunecată îi așteaptă.

Magia lui Magnus devine tot mai instabilă, și, pentru că nu pot opri năvala demonilor în oraș, vor trebui să îi urmeze la sursă – tărâmul celor morți. Vor putea ei să oprească pericolul care amenință întreaga lume? Vor reuși să ajungă acasă înainte ca mama lui Alec să nu-i mai poată face față lui Max?

Viata invizibila a lui Addie LaRue

Viata invizibila a lui Addie LaRue
V.E. SCHWAB

Editura:
Bookzone
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
512

Franța, 1714: într-un moment de disperare, o tânără face un pact cu diavolul pentru a scăpa de o căsătorie nedorită și o viață ordinară. Addie LaRue își vinde sufletul în schimbul nemuririi, dar realizează prea târziu că prețul plătit este mai mare decât credea: este blestemată să fie uitată de toți cei pe care îi întâlnește.

Urmează o aventură extraordinară, de-a lungul secolelor și al continentelor, de-a lungul istoriei și al artei, pe măsură ce tânăra învață cum să trăiască o viață fără constrângeri, dar și fără conexiuni.

Aproape 300 de ani mai târziu, două cuvinte schimbă totul. Cele două cuvinte rostite de un tânăr într-o librărie ascunsă din New York sunt: „Îmi amintesc”.

Lore. Volumul I+II

Lore. Volumul I+II
ALEXANDRA BRACKEN

Editura:
Bookzone
Nr Pag:
640
Traducatori:
Oana Stanescu

Numele ei va deveni legendar! O poveste despre putere, destin, iubire și iertare care a cucerit tinerii din toată lumea și a fost deja inclusă în Topul Amazon al celor mai bune 20 de cărți Young Adult ale anului.

Pornește într-o aventură mortală alături de Lore Perseous, ultima urmașă muritoare a lui Perseu, și singura care poate salva umanitatea de un nou zeu înfricoșător!

Cavalerii timpului

Cavalerii timpului. Izbanda
MIRELA OPREA

Editura:
Tritonic
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
208

Fragment din roman
Brusc, bărbatul căruia femeia îi spusese Peter, își întoarse capul spre ea, iar trăsăturile de monstru fioros se îmblânziră, transformându-se în cea mai tandră privire.
– Asta era și intenția, iubirea mea!
O scânteie ciudată șterse o parte din furia ce se citea în ochii comandantului suspendat în aer, iar chipul lui aprins trecu iute prin cele mai neașteptate expresii. Deși cu greu își putea ascunde zvâcnirea înspăimântată, se strădui s-o facă pentru că soldații săi erau obișnuiți să-i urmărească limbajul trupului și feței. Continuă apoi să privească intens, cu luare aminte la cei doi. De ce oare simțea că, deși fata părea neajutorată, avea o anume influență asupra forțosului din fața sa?

Cele patru oglinzi ale adevarului

Cele patru oglinzi ale adevarului
ANA-MARIA NEGRILA

Editura:
Hyperliteratura
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
464

Acesta este manuscrisul bătrânului Stefano Moro, medic și filozof în Florența, în care își istorisește povestea vieții sale. Născut în Moldova, salvat din sălbăticia codrilor de un vânător, capabil să vorbească cu animalele, Ștefan ajunge la o mânăstire pentru a-și perfecționa talentul de desenator. Implicat fără voie într-un complot misterios, unde Necuratul pare să-și facă apariția, ajunge să afle atât tainele poțiunilor vindecătoare, dar mai ales puterile nebănuite ale alchimiștilor. Destinul îl poartă însă spre Cetatea Sucevei, în vremea lui Alexandru cel Bun, iar aici îl întâlnește pe Miro, un personaj misterios, căruia un bătrân îi spusese că va deveni nemuritor. Acesta îi insuflă iluzia de a pleca și a vedea minunățiile lumii. Planul călătoriei spre Genova nu iese așa cum speră, și aventura sa de la Cetatea Albă la Constantinopol, plină de trădări și întorsături neașteptate, îl duce la pierderea lucrului cel mai de preț, al libertății lui.

Aer

Aer
LAURA NURELDIN

Editura:
Herg Benet
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
264

Bijuteriile vechi ascund povești. Istorie. Însă, uneori, ascund spirite malefice. De această dată, Annie Whelan este cea pusă față-n față cu unul dintre ele. Vor reuși Lisa și Yadiel să o salveze? Vor cere ajutor?

Un capitol din „Demoni” în care, mai mult decât puterile nemăsurate ale Armei, sunt greu încercate relațiile. Încrederea.

Tu în brațele cui te-ai lăsa să cazi cu ochii închiși?

Din sange si cenusa

Din sange si cenusa
JENNIFER L. ARMENTROUT

Editura:
Litera
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
720
Colectie:
New Moon
Traducatori:
Loredana Voicila

O FECIOARA… Aleasa de la nastere sa fie cea care sa le ofere oamenilor calea spre o alta lume, Poppy nu a simtit nici o clipa ca propria viata ii apartine. Viata Fecioarei este una solitara. Nu trebuie sa fie niciodata atinsa sau privita. Nu trebuie sa i se vorbeasca, iar placerile de orice fel ii sunt total interzise. In vreme ce asteapta ziua Ascensiunii, ea ar prefera sa isi petreaca timpul alaturi de gardienii castelului in care traieste, luptand impotriva fortelor raului care i-au ucis parintii, decat sa se comporte astfel incat sa fie considerata vrednica de catre zei. Insa alegerea nu i-a apartinut niciodata ei cu adevarat.

O DATORIE… Viitorul intregului regat depinde de Poppy, desi ea nu e convinsa ca este ceea ce isi doreste. Caci Fecioara are si ea inima. Si suflet. Si dorinte. Iar cand Hawke, gardianul cu ochi aurii insarcinat sa-i poarte de grija pana la Ascensiune, apare in viata ei, menirea si datoria se intrepatrund cu dorinta si cu nevoia. El ii starneste furia, o face sa puna la indoiala toate lucrurile in care crede si o ademeneste spre pacate interzise.

UN REGAT… Uitati de zei si temuti de muritori, sustinatorii unui regat decazut se revolta, hotarati sa ia inapoi cu forta ceea ce considera al lor. Si, pe masura ce umbra celor blestemati se apropie tot mai mult, granita dintre ce e corect si ce e interzis devine tot mai neclara. Poppy nu risca doar sa-si piarda inima si sa fie considerata nevrednica de catre zei, ci isi pune in pericol chiar viata cand toate itele imbibate de sange ce tin lumea ei laolalta incep sa se destrame.

Ruina si blestem

Ruina si blestem
JENNIFER L. ARMENTROUT

Editura:
Litera
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
276

Trinity și Zayne, Gardianul gargui și Protectorul ei, luptă împreună cu demonii pentru a opri apocalipsa care urmează să se abată asupra omenirii. Deși natura legăturii dintre ei nu permite, sentimentele celor doi se transformă curând în dragoste, astfel încât devine tot mai dificil să se concentreze asupra misiunii. Patrulează în fiecare noapte pe străzi în căutarea Mesagerului, o entitate misterioasă pe care nimeni nu a văzut-o și care ucide Gardieni și demoni deopotrivă, fără discriminare, iar când își dau seama că nu vor reuși singuri, își iau niște aliați neobișnuiți: Roth și cohorta lui.

Dar numărul de morți continuă să crească, un complot sinistru iese la lumină, iar Trin descoperă că servește unui scop obscur. Răul răbufnește, iar sentimentele scapă de sub control… ceea ce ar putea însemna distrugerea tuturor.

Libraria de investigatii magice

Libraria de investigatii magice
GARTH NIX

Editura:
Litera
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
320
Traducatori:
Iulia Dromereschi

Într-o variantă alternativă a Londrei anilor 1983, Susan Arkshaw își caută tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată. Călătoria ei începe cu niște nume de familie memorate sau scrise probabil greșit de mama ei, cu un bilet la sala de lectură și o tabacheră de argint gravată cu un însemn heraldic.

Merlin este un tânăr librar stângaci, care formează împreună cu librarii dreptaci o largă familie de ființe cu puteri magice, păzind legendara și mitica Lume Veche de intrușii din Lumea Nouă. La rândul lui, se află în căutarea unei entități din Lumea Veche care i-a ucis mama cu ajutorul unor criminali de drept comun. Mergând pe urmele investigației poliției, el și sora lui, librara dreptace Vivien, descoperă că planul lor se suprapune în chip ciudat cu cel al lui Susan. Cine a fost tatăl ei? Susan, Merlin și Vivien sunt nevoiți să afle cât mai repede răspunsul atunci când Lumea Veche se dezlănțuie primejdios asupra celei noi.

Trandafirul Stacojiu

Trandafirul Stacojiu
LARISA DOBRE

Editura:
Ink Publishing House
Tip copertă:
Paperback

Ultima fărâmă din societatea umană a fost sfâșiată și reconstruită, punând bazele unui Imperiu. Acum oamenii slujesc, iar vampirii, aflați la apogeul domniei, dețin puterea.

Existența lui Rosalind Kaverin pendulează între siguranță și supraviețuire, noapte și zi, teroare și întuneric. Controlată la fiecare pas, în haosul ordonat pe care cei din jurul ei îl acceptă fără să crâcnească, Rosalind ajunge un pion valoros în bătălia aprigă pentru glorie.

Ca orice alt om din Imperiu, Rosalind crede că va trăi și va muri în uitare, însă viața ei capătă un nou sens atunci când este repartizată ca servitoare a Palatului Imperial. În lipsa unei frumuseți răvășitoare, trebuie să învețe să-și mânuiască cele mai de preț atuuri în lupta pentru putere: inteligența aproape letală și șarmul magnetic.

Ultimul apus de soare

Ultimul apus de soare
BIANCA VILCU

Editura:
Ink Publishink House
Tip copertă:
Paperback

După ultimul apus de soare, lumea rămâne în întuneric.
De la munții Chatlam, până la vulcanii din Triav Prya, nu mai există suflet care poate vedea lumina zilei.
Zeii își întorc spatele, iar în lipsa lor, regatele oamenilor trebuie să găsească o cale prin care să salveze soarele de pe lumea cealaltă.
Soarta oamenilor capătă o nuanță întunecată și haosul pune stăpânire peste tărâmurile acestora, căci întunericul scoate ce e mai urât din ei la suprafață, iar eroii nu sunt ușor de găsit în beznă.
În final, prețul care trebuie plătit e mare și adevărul mult prea dureros. Într-un ultim ceas, vor putea aceștia să înțeleagă că noaptea fără de sfârșit e cea mai neînsemnată problemă a lor?

Intoarcerea vrajitoarei

Intoarcerea vrajitoarei
IOANA TRIF

Editura:
LiterPress Publishing
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
362

Pe un tărâm îndepărtat, bântuit de sărăcie și războaie, urcă pe tron un tânăr crescut la mănăstire, hotărât să afle cine se ascunde în spatele armatelor sângeroase. Însă, pentru a reuși, este nevoie să-și depășească prejudecățile și să apeleze la cea din urmă vrăjitoare bună, Aradia.

Două povești de iubire, țesute cu fir de aur muiat în sângele negru al magiei negre.

Un război pornit din răzbunare, care poate schimba soarta omenirii. Și doar iubirea, în toate formele ei, reprezintă salvarea.

Spintecatorul sortii

Spintecatorul sortii. Cartea lui Maitreya
MIRUNA DRAGHICI

Editura:
Eikon
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
204

Pe îndelungata și spinoasa cale străbătută alături de moștenitorul Daisho, aţi ajuns aici: la pragul dintre iluminare și uitare, la răscrucea dintre Timp și Soartă aici, unde se află numai… Spintecătorul Sorţii.

Cu cel de-al treilea volum, povestea lui Maitreya, ultimul mare învăţător al omenirii, își dezvăluie paginile și tainele finale. Ajunsă la destinaţie, călătoria răzbunătorului culminează cu bătălia epică dintre voinţa omenească și forţele destinului.

Însă din cenușa nimicniciei, din ruinele sfărâmate ale trecutului și durerii, se va naște o nouă cale, o nouă lume, o nouă făptură: călătoria Omului este abia la început. Cum va arăta aceasta, și încotro ne va conduce, vă las, pe fiecare dintre voi, dragi cititori, să vă imaginaţi.

Ab Aeterno. Din afara timpului

Ab Aeterno. Din afara timpului
ADRIAN PASARIN

Editura:
Heyday Books
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
158

Rătăciți în pustietatea unei lumi magice, Deimos și Freya sunt blestemați să trăiască aceeași zi la nesfârșit. Pentru ei, acel loc asemănător Edenului este, în același timp, și Rai, și Iad.

Însă, într-o zi, ceva se schimbă. Femeia descoperă că cineva se mai află printre ei. Dincolo de Copacii care Șoptesc, se află Damen, neștiutor și curios de propria existență, dar și de cea a celorlalți doi oameni. Astfel, el are de învățat multe și de luat decizii cruciale ce vor fi, mai mult sau mai puțin, influențate de prezența celor doi.

Demonul lui Marjorie

Demonul lui Marjorie
R. P. SOFIANIUC

Editura:
Heyday Books
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
458

Marjorie pare o femei simplă, dar trecutul ei macabru o urmăreşte zi de zi.

O vrăjitoare va fi doar o vrăjitoare, iar Demonul e acolo să-i amintească mereu

Orice bărbat îşi va îngădui să o iubească îşi va găsi sfârşitul.

Iubirea vieţii ei, întruchipată în Demon, soţul gelos şi dragostea pentru Liam se află într-o competiţie strânsă. Pe cine va alege Marjorie într-un final?

Indiferent de decizie, riscul de a fi arsă pe rug o urmăreşte la fiecare pas.

100 de zile pana maine

100 de zile pana maine
RAMONA LEE SOO-JUN

Editura:
Heyday Books
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
190

Oh Min-Hyun, trăind în lux şi ignoranţă, nu-şi poate imagina viaţa altfel decât în centrul atenţiei.

Din pricina unei clipe de neatenţie, îşi pierde viaţa, ajungând într-un spaţiu paranormal unde spiriduşul Mu-Ku îi propune o înţelegere.

Astfel, îşi recuperează viaţa pentru 100 de zile, o perioadă destul de scurtă, în care trebuie să-şi îndeplinească poruncile pentru a-şi primi sufletul înapoi, toate acestea, fără ca cei din jur să observe.

Umbrele care ne despart

Umbrele care ne despart
TRICIA LEVENSELLER

Editura:
Storia Books
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
384
Colectie:
Young Adult
Traducatori:
Simona Stefana Stoica

Nimeni nu știe cât de puternic este cu adevărat Regele Umbrelor. Unii susțin că le poate comanda umbrelor care se învârt în jurul lui să-i îndeplinească orice poruncă. Alții afirmă că ele îi vorbesc, șoptindu-i gândurile dușmanilor săi. Asta n-o împiedică pe Alessandra, conștientă de propria valoare, să facă tot ce îi stă în putință să obțină coroana.

Însă nu este singura care încearcă să-l ucidă pe rege. Pe măsură ce au loc tot mai multe tentative de asasinare, Alessandra se trezește luptând să-l țină în viață, suficient cât el să o încoroneze regina lui – străduindu-se, în tot acest timp, să nu-și piardă inima. Până la urmă, cine ar fi mai potrivită pentru Regele Umbrelor dacă nu o regină vicleană și parșivă?

Sa ucizi un regat

Sa ucizi un regat
ALEXANDRA CHRISTO

Editura:
Storia Books
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
360
Traducatori:
Iulia Dromereschi

Prințesa Lira este cea mai periculoasă sirenă din Marea Diávolos, deopotrivă temută și venerată, până când este blestemată de necruțătoarea Regină a Mării și transformată în om. Deposedată de cântecul ei, Lira trebuie să-i aducă reginei inima legendarului ucigaș de sirene, până la solstițiul de iarnă, sau să rămână de-a pururi om.

Prințul Elian este moștenitorul celui mai puternic regat din lume și căpitanul unui echipaj nemilos de vânători de sirene. Să le ucidă nu este doar o îndeletnicire nedemnă de rangul lui – este vocația sa. Când salvează o femeie de la înec, aceasta îi promite că îl va ajuta să distrugă definitiv sirenele. Dar poate avea încredere în ea? Și câte târguri va trebui să încheie Elian ca să elimine cel mai mare dușman al omenirii?

Negura rosie

Negura rosie
S.E. GROVE

Editura:
Unicart
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
448

Este sfarsitul lui august 1892 si Sophia Tims se intoarce acasa dintr-o Epoca straina, dupa ce si-a riscat viata in cautarea parintilor ei disparuti. Aum se afla la bordul unui vapor, cu o harta criptica pe care a dobandit-o cu greu si care o poate ajuta sa-i gaseasca in sfarsit.

Printesa desertului din Tinutul Gheturilor Eterne

Printesa desertului din Tinutul Gheturilor Eterne
ELLIE SPARROW

Editura:
Unicart
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
398
Colectie:
Imaginarium
Traducatori:
Mariana Alexandru

Printesa Avianna a avut dintotdeauna o mare dorinta, si anume aceea de a urca pe tronul regatului desertic. Numai ca, pentru a se dovedi vrednica de a domni peste Iralia , ea trebuie sa stapaneasca magia focului. In ciuda tuturor stradaniilor, flacarile nu vor sa ii dea ascultare si astfel telul ei se transforma intr-un obstacol de neinvins. Cand acest lucru ajunge la urechile tatalui ei, regele, inevitabilul se produce. Avianna este dezmostenita si ii este fagaduita drept sotie neinduratorului carmuitor al Glacienului, tinutul magiei ghetii. Un cosmar devenit realitate pentru printesa, chiar daca regele gheturilor simte o atractie ciudata pentru ea…

Potiunea de aur

Potiunea de aur
S.E. GROVE

Editura:
Unicart
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
538

Actiunea are loc in anul 1892, la un an dupa ce Sophia Tims si Theo au pornit intr-o aventura primejdioasa ce a rescris harta timpului.

Intr-o zi Sophia afla ca trebuie continue cautarile intr-o epoca straina. In acelasi timp, Theo descopera ca viata lui de nelegiuit de odinioara ameninta sa o distruga pe cea noua. Ceea ce nu stiu el si Sophia este ca descoperirile pe care le fac separat sunt conectate si ca au legatura cu o persoana remarcabila.

Exista un oras unde se afla toate raspunsurile, insa acesta nu poate fi gasit pe harta.

Nodul intunecat

Nodul intunecat
MATTHEW JOBIN

Editura:
Unicart
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
490

Edmund lupta impotriva raului cu ajutorul vrajilor, Katherine, cu ajutorul sabiilor, iar Tom, cu umilinta si intelepciune. Impreuna au reusit sa-l invinga pe Vithric si sa alunge Schelesii, dar nimic nu anunta aceasta ultima incercare – batalia finala, pe viata si pe moarte, impotriva Neiertatorului insusi. Lumea se prabuseste, iar salvarea regatului depinde de izbanda lor.

Muza cosmarurilor

Muza cosmarurilor
LAINI TAYLOR

Editura:
Epica
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
528
Colectie:
EpicWave
Traducatori:
Iulia Dromereschi

Unul zeu, celălalt fantomă, amândoi luptă să depășească hotarele din adâncul sinelui lor, în timp ce macabra Minya îi ține ostatici, ca să se răzbune pe cetatea Plângerea.

Lazlo e pus să aleagă între ce nu se poate alege — să o salveze pe femeia pe care o iubește sau pe toți ceilalți? —, pe când Sarai se simte mai neajutorată ca niciodată. Dar este ea? Uneori, numai cea mai disperată nevoie ne poate arăta ce sunt propriile abisuri, iar Sarai, muza coșmarurilor, încă nu știe de ce este în stare. Oamenii și odraslele zeilor sunt năuciți din cauza căderii aproape iminente a cetății, un dușman nou le distruge orice urmă de speranță, iar misterele Mezartimilor trebuie din nou deslușite: de unde vin zeii, și cu ce scop? Ce s-a întâmplat cu miile de copii născuți în creșele din cetate? Și, lucrul cel mai important dintre toate, fiindcă, odată ce porțile uitate au fost deschise, s-au arătat lumi noi: e întotdeauna nevoie ca eroii să masacreze monștri, ori, din contră, e cu putință să îi salveze?

Iubire și ură, răzbunare și împăcare, distrugere și salvare.

Printesa rosie - Amelie Wen Zhao

Printesa rosie
Amelie Wen Zhao

Nr. pagini: 464
Autor: Amelie Wen Zhao
Traducator: Sorin Petrescu
Editura: EPICA
Editie: Necartonata

In Imperiul Chirilian, Analogii sunt detestati. Harurile lor ii ajuta sa controleze lumea din jur, iar asta ii face sa para nefiresti si primejdiosi. Printesa Anastasia Mihailova are un secret: Analogul ei ii permite sa controleze sangele celorlalti. Aceasta putere e un blestem care a osandit-o sa traiasca in captivitate, ascunsa dincolo de zidurile palatului regal. Lumea Anastasiei se naruie cand tatal ei, imparatul, este ucis. Banuita de acest omor, fata e silita sa fuga pentru a scapa cu viata. Daca doreste sa-si recapete reputatia, trebuie sa-l gaseasca pe adevaratul asasin. Insa, dincolo de fastul si opulenta oferite de caminul ei, Imperiul Chirilian nu seamana cu ceea ce si-a inchipuit printesa. Tara e plina de coruptie, iar in taina se pune la cale un complot intunecat, care pune in pericol echilibrul lumii, asa cum o cunoaste fata. Un singur om e indeajuns de abil si de viclean pentru a o ajuta sa dejoace complotul: Ramson Vorbadulce. Desi este un sarlatan calit in lumea faradelegilor chiriliene, s-ar putea ca Ramson sa-si gaseasca nasul in curajoasa Anastasia. Fara sa stie, tanarul intra intr-un joc foarte riscant, in care printesa s-ar putea dovedicea mai primejdioasa piesa.

Amurgul elkilor - Rodica Bretin

Amurgul elkilor
Rodica Bretin

Editie: Necartonata
Nr. pagini: 210
Editura: CREATOR

Amurgul elkilor nu seamana cu nimic din ce s-a scris pana acum in literatura autohtona, originalitatea fiind unul dintre atuurile cartii. In plan ideatic, autoarea demonteaza un adevar paradoxal: oamenii cavernelor nu erau neaparat inferiori celor de astazi, ci diferiti. Iar unele caractere s-au pierdut irevocabil, cum ar fi capacitatea neanderthalienilor de a se naste cu „memoria speciei”, posesori ai cunostintelor acumulate de generatiile anterioare. Rodica Bretin remarca aportul individualitatilor – lideri si elite – in opozitie cu multimile-turme. Acestia au curajul de a lupta cu forte superioare, chiar avand sanse minime de reusita si tocmai lor li se datoreaza progresul omenirii. Totusi, uneori selectia naturala actioneaza haotic, supravietuind doar cei mai norocosi, astfel incat zorii civilizatiei nu au fost o perioada paradisiaca, de armonie cu natura, ci un purgatoriu evolutionist. Unele fragmente ale cartii aduc o atmosfera aproape apocaliptica, insa ceea ce pare un sfarsit se vadeste a fi un inceput de lume.

Imparatia ultimului cerb

Imparatia ultimului cerb
ELENA DRUTA

Editura:
Petale Scrise
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
526

Sara, o adolescentă închisă în muțenia ei, nu are așteptări de la viață: echipajul de pe corabie o evită, tatăl ei, căpitanul, o urăște fățiș și viitorul nu-i oferă nimic decât camera în care stă închisă toată ziua. Dar lucrurile se schimbă: tatăl ei o anunță că urmează să devină slujnică la Taverna Rozelor și o anumită doamnă Maeve se va ocupa de ea… dar Taverna are secretele ei și Sara se trezește în mijlocul unui complot ce-i pune viața în pericol.

Împărăția ultimului cerb este povestea unei copile ce află că lumea, de cele mai multe ori, îi vrea răul. Dar aceeași lume, în chipul unui prieten vechi, a unui pirat magician, a unui îngrijitor naiv și a unui gardian cu ochi galbeni, îi va demonstra că universul are de oferit mai multe decât fuga și frica.

O poveste despre curaj, încredere, prietenie, iubire și loialitate, în care lumea e împărțită între uscat și ape, real și imaginar, într-un spațiu unde magia există, dar nu este accesibilă oricui…

Copiii viitorului

Copiii viitorului
CRISTINA DINU

Editura:
Siono
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
686

Aflat la intersecția dintre Fantasy și SF, ,,Copiii viitorului” poartă cititorul printr-o lume post-apocaliptică, dar diferența față de producțiile clasice ale genului este uriașă. Omenirea nu s-a transformat într-un panopticon, într-un bestiar unde legea junglei primează, ci, cu un anumit pragmatism, câteodată cinic, dat de rațiune, s-a reconstruit pe ea însăși într-o formă aproape optimizată.
Autoarea reușește pe deplin să creeze o Lume, înfățișând, uneori cu o brutalitate însorită, dacă putem spune așa, situații, personaje, reacții întru totul credibile. În definitiv, cine poate ști ce se află Dincolo sau dacă acest Dincolo nu e de fapt lângă noi și e doar una dintre multiplele posibile manifestări ale Multiversului?

Sfera. Volumul I

Sfera. Volumul I
IOANA-AMALIA DRAGOMIR

Bifrost
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
322

Sfera este o poveste despre oameni şi umbre. Este o poveste fantastica despre iubire, despre onoare şi despre ură. Într-o lume magică, deasupra căreia planează Sfera, dorinţa de putere orbeşte vrăjitorii şi îi duce cu paşi mari spre distrugerea realităţii pe care o cunosc. Din lumea lor liniştită, din mijlocul Sferei, umbrele decid că este momentul să intervină, sărind în ajutorul oamenilor.

Într-o lume aflată în pragul distrugerii, Sabrina își redescoperă puterile și luptă alături de propria umbră pentru a readuce armonia, fără să știe că în Sferă, soarta ei este deja scrisă. În primul volum vei afla cine este de fapt Sabrina și cât de puternică este, dar și că, indiferent de abilități și forță fizică, sentimentele sunt cele care dictează deznodământul.

Radacini. Felruk

Radacini. Felruk
I. OANNA MATEI

Editura:
Cartea Romaneasca Educational
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
144

Povestea din aceasta carte va fi savurata de toti, dar in mod deosebit de catre adolescenti, pentru ca povestea da in vileag razvratirea, cautarea de sine si lupta pentru viata. Este povestea unei adolescente, in prag de majorat. Este povestea Anastasiei care traieste niste schimbari inedite de identitate. Povestea ei iti sfasie inima, pentru ca in fond descoperim aici o constiinta puternica a familiei, descoperim o serie de mistere si revelatii care fac din Radacini – Felruk o lectura deosebit de atractiva si fascinanta. 

Ephialte. 5 Volume

Ephialte. Seria completa
C. C. CRISTINNE

Editura:
Creator
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
1426

Ne aflam intr-o Noua Lume care se zbate sa supravietuiasca in urma unui eveniment cataclismic ce a avut loc cu mai bine de 500 de ani in urma, o lume in care oamenii incearca pe de o parte sa reconstruiasca, iar pe de alta parte, sa lupte impotriva unei boli cumplite si misterioase. Insa exista si alte creaturi care traiesc printre ei, Ephialte si Umbre.
Alisia Iacob, o tanara impulsiva, nonconformista, un Ephialt novice, abia trecuta de Initiere, se trezeste aruncata dintr-o banala coincidenta, intr-o serie de evenimente ce o plaseaza in mijlocul unui adevarat conflict intre Ephialte si dusmanii acestora, Umbrele. Descoperind din intamplare intrigile tesute de unul dintre cei mai importanti si puternici oameni, secrete care pun in pericol atat viata oamenilor, cat si a Ephialtelor, Alisia devine tinta principala a mai multor dusmani. Pentru a supravietui, se vede nevoita sa lege aliante neasteptate, dar si sa-si descopere abilitati surprinzatoare si periculoase. In mijlocul tuturor acestor evenimente care se succed cu rapiditate, la fel de neprevazuta este si descoperirea primelor atingeri ale pasiunii, pentru ca, la fel de brusc, sa fie curmate de resentimente vechi si inradacinate.


prima parte o aveți aici


Ilustrația reprezentativă de Tumisu @ pixabay

%d blogeri au apreciat: