Știri

O veste bună pentru gameri: un serial Mass Effect. Dar cine va fi protagonistul? Hmmm…

Henry Cavill tocmai „s-a dat pe Instagram” citind o pagină blurată, în timp ce era machiat pentru un episod din Witcher (seria 2). Cu textul ”Secret project?

Hmmm… au stat nițel pe gânduri băieții pricepuți în IT și au deblurat pagina, doar ca să descopere că este un rezumat al intrigii din celebrul joc SF Mass Effect 3  (eu recomand seria ME 1-3 cu vârf și îndesat, este excelentă). Și au pornit presupunerile. Prima, că va fi vocea vreunui personaj din Mass Effect 5, tocmai confirmat de Bioware (yey!), fiind binecunoscut că Henry Cavill e gamer pasionat de jocurile RPG.

A doua presupunere este însă mult mai interesantă: că va fi vedeta noului serial Mass Effect.

Cum, nu știați de serial? Nu-i nimic, vă povestim noi.

La lansarea Roții Timpului (Wheel of Time), directorul studiorilor Amazon, Jennifer Salke, a declarat că în prezent serialele fantasy în general (și WoT în particular) au atâta succes, încât vor dezvolta și alte proiect F&SF. Iar ca exemplu a sugerat că se încheie negocierile cu Electronic Arts pentru drepturile de a adapta pentru streaming seria ME.

Mass Effect este o serie populară de jocuri video care constă într-o trilogie și un joc de sine stătător, toate dezvoltate de BioWare (cunoscută și pentru francizele fantasy Baldur’s Gate și Dragon Age). Trilogia – Mass Effect (2007), Mass Effect 2 (2010) și Mass Effect 3 (2012) – a fost lansată pe PC, Xbox 360 și PlayStation 3. Microsoft a publicat jocul original, iar cele două continuări și relansările ulterioare au fost gestionate de Electronic Arts. Mass Effect: Andromeda (2017), care ar fi trebuit să înceapă un nou scenariu plasat într-o galaxie complet diferită, nu a avut succes, iar EA și BioWare s-au reorientat de atunci pentru a realiza Mass Effect 5, care se pare că se va axa mai mult pe personajele și facțiunile trilogiei originale.

Plasat la sfârșitul secolului al XXII-lea, Mass Effect se desfășoară la câteva decenii după primul contact între Pământ și o comunitate de civilizații extraterestre care controlează cea mai mare parte a Căii Lactee. Această comunitate este reprezentată de Consiliul Cetății, un fel de Organizație a Națiunilor Unite în spațiu, care își are sediul în Citadela, un oraș-stație spațială colosală care acționează ca un centru comercial și diplomatic între diferitele specii. În ciuda statutului lor de nou-veniți pe scena galactică, oamenii solicită din răsputeri mai mult prestigiu și putere în cadrul Consiliului, spre enervarea raselor extraterestre care așteaptă de secole să fie promovate în rangurile superioare.

Cheia speranțelor Pământului este căpitanul (commander) Shepard, un abil agent uman care a devenit primul din specia lor care s-a alăturat Spectrelor, o divizie de elită a forțelor speciale care se subordonează direct Consiliului. Investigația lui Shepard asupra unui atac al ciberneticilor Geth îi conduce pe aceștia să descopere dovezi ale unei amenințări masive la adresa întregii vieți din galaxie, precum și încercările lor de a convinge alte rase de această amenințare înainte ca ea să se manifeste.

Henry Cavill teases role in upcoming 'Mass Effect' film

Zvonurile despre o versiune cinematografică sau TV circulă de ani de zile, cu diferite opțiuni pe masă. Se pare că planul actual al Amazon este cel mai serios de până acum. Nu este clar dacă Amazon va adapta direct trilogia sau va dezvolta o nouă intrigă în același univers narativ, dar povestirea trilogiei și accentul pus pe personaje ar face ca o tranziție directă să fie mai viabilă decât este pentru multe alte jocuri.

A, și încă o veste extra, aceasta pentru gamerii fani de SF post-apocaliptic: Amazon lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unui serial TV Fallout, cu echipa de creație Westworld!


surse: deadline.com, pagina Instagram a lui Cavill, wertzone.com

%d blogeri au apreciat: