Știri

23 de filme SF&F care se lansează în 2022

Fantasy

The King’s Daughter – 21 ianuarie

The King's Daughter: the lost Pierce Brosnan mermaid movie – Film Stories

Căutarea nemuririi de către regele Ludovic al XIV-lea (Brosnan) îl determină să captureze forța vitală a unei sirene (Fan), dar voința sa de neclintit este pusă la încercare atunci când fiica sa ilegitimă (Scodelario), ascunsă de mult timp, formează o legătură cu creatura magică.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore – 15 aprilie

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”... | News.ro

Profesorul Albus Dumbledore știe că puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald încearcă să preia controlul asupra lumii vrăjitorilor. Neputând să-l oprească singur, îi încredințează magizoologului Newt Scamander sarcina de a conduce o echipă curajoasă de vrăjitori, vrăjitoare și un curajos brutar într-o misiune periculoasă, în care vor întâlni bestii vechi și noi și se vor confrunta cu legiunea tot mai mare de adepți ai lui Grindelwald. Dar cu o miză atât de mare, cât timp poate Dumbledore să rămână pe margine?

Pinocchio – noiembrie

Guillermo Del Toro's Pinocchio Gets Delayed Until 2022

O marionetă vie, ajutată de un greier care îi servește drept conștiință, trebuie să se dovedească demnă de a deveni un băiat adevărat într-un remake muzical al clasicului animat Disney.

Spellbound – 11 noiembrie

Spellbound (2022) - IMDb

Acțiunea are loc în lumea magiei, unde o tânără fată trebuie să rupă vraja care i-a împărțit regatul în două.

SF

The Superdeep – 4 ianuarie

Superdeep Review: Brilliant Special Effects, But Not Much Else

Proiectul rusesc de forare superprofundă Kola este cel mai mare proiect de foraj din lume, care încearcă să pătrundă cât mai adânc posibil în scoarța terestră. După ce a ajuns la o adâncime de aproape 11 km sub suprafață, au fost raportate sunete inexplicabile asemănătoare cu țipetele și gemetele a numeroase persoane, iar forajul a fost oprit. Dar când o mică echipă de oameni de știință și personal militar încearcă să scoată la iveală sursa sunetelor ciudate, ei sfârșesc prin a descoperi cea mai mare amenințare cu care s-a confruntat vreodată omenirea.

King Car – 7 ianuarie

King Car (2021) - IMDb

Abilitatea unui tânăr de a „fi una” cu mașinile și de a vorbi cu ele declanșează o revoluție care ar putea salva comunitatea sa. Când invenția sa accelerează, fără să vrea, problemele de bază ale comunității, căutarea eroului nostru trebuie să își depășească ambițiile sale personale.

Moonfall – 4 februarie

Moonfall: 6 Quick Things We Know About The Halle Berry Movie | Cinemablend

O forță misterioasă scoate Luna de pe orbita sa în jurul Pământului și o trimite pe un curs de coliziune cu viața așa cum o știm noi. Cu doar câteva săptămâni înainte de impact și cu o lume în pragul anihilării, Jo Fowler (Halle Berry), director executiv al NASA și fost astronaut, este convinsă că deține cheia pentru a ne salva pe toți – dar numai un astronaut din trecutul ei, Brian Harper (Patrick Wilson, „Midway”) și un teoretician al conspirației, K.C. Houseman (John Bradley, „Game of Thrones”), o cred. Acești eroi improbabili vor organiza o ultimă misiune imposibilă în spațiu, lăsându-i în urmă pe toți cei pe care îi iubesc, doar pentru a afla că Luna noastră nu este ceea ce credem noi că este.

Cosmic Dawn – 11 februarie

New UFO COSMIC DAWN CULT TRAILER AND DETAILS » Horror Facts

După ce a fost martoră la răpirea de către extratereștri a mamei sale în copilărie, Aurora se alătură cultului OZN „The Cosmic Dawn”. În complexul izolat al cultului, Aurora are parte de revelații miraculoase și de flori care îi extind conștiința, dar nu totul este așa cum pare și cu liderul cultului, Elyse. Acum, părăsind cultul, Aurora este forțată să se confrunte cu trecutul ei și să caute adevărul suprem despre Zorii Cosmici.

Strawberry Mansion – 18 februarie

Strawberry Mansion (2022) Fantasy out of mind Adventure Trailer - YouTube

În 2035, visele noastre nu mai sunt ale noastre – ele sunt infuzate cu plasarea de produse, iar auditorii calculează taxe neplătite pentru cele mai intime reverii ale noastre. Inspectorul fiscal James Preble (Kentucker Audley) ajunge la o casă dărăpănată de la țară pentru un audit de rutină și o întâlnește pe Bella Isadora (Penny Fuller), o visătoare de-o viață care rămâne în mod hotărât analogică, ocolind statul de supraveghere cu ajutorul benzilor VHS și al căștilor făcute în casă. Pe măsură ce Preble își croiește drum prin arhiva de inconștient a Bellei, începe să se îndrăgostească de viziuni cu sinele ei mai tânăr (Grace Glowicki).

The Hyperions – februarie

Saban Films Acquires Superhero Film THE HYPERIONS Starring Cary Elwes |  Rama's Screen

În 1960, profesorul Ruckus Mandelbaum (Cary Elwes) inventează un dispozitiv, insigna Titan, care le oferă oamenilor superputeri, și creează o familie neobișnuită de supereroi care ajung la faimă și prestigiu. Dar, cu timpul, familia se destramă, iar lucrurile avansează rapid până în 1979, când doi supereroi originali fac eforturi extraordinare pentru a-și recupera insignele Titan.

The Batman – 4 martie

Tot ce știm până acum despre noul film Batman care va avea premiera în 2022!  [VIDEO] : VIRGIN RADIO ROMANIA

Warner Bros. Pictures revine în Gotham, cu regizorul Matt Reeves (filmele „Planeta maimuțelor”) la cârmă și cu Robert Pattinson („Tenet”, „The Lighthouse”, „Good Time”) în rolul eroului justițiar ,Batman, și al miliardarului Bruce Wayne.

Moonshot – 24 martie

(nu există imagini)

Doi studenți își unesc forțele și se strecoară la bordul unei navete spațiale către un Marte colonizat pentru a se reuni cu partenerii lor de viață.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 6 mai

DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS (2022) Now with first trailer!  - MOVIES and MANIA

Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) revine pe marele ecran și își continuă vrăjitoria, magia și exploatarea dinamicii de manipulare a lumii.

Jurassic World Dominion – 10 iunie

Jurassic World: Dominion”, un nou film cu dinozauri: data lansării e mai  aproape decât ne-am fi așteptat

Filmul continuă după finalul din Jurassic World: Fallen Kingdom, când dinozaurii au scăpat din captivitate și au ajuns în restul lumii.

Lightyear – 17 iunie

Lightyear - Lightyear (2022) - Film - CineMagia.ro

Povestea originii lui Buzz Lightyear (vocea lui Chris Evans) – eroul care a inspirat jucăria celebră. Filmul dezvăluie cum un tânăr pilot de încercare a devenit tânărul Space Ranger pe care îl știm cu toții astăzi.

Black Adam – 29 iulie

Dwayne Johnson Shares First Photo From Black Adam Set | EarlyGame

Black Adam, un străvechi predecesor egiptean corupt al Căpitanului Marvel, a luptat până în timpurile moderne pentru a-l confrunta pe Căpitanul Marvel și pe asociații săi din Familia Marvel. Dar el devine un antierou care încearcă să-și refacă numele și reputația.

Distant – 16 septembrie

(nu există imagini)

După ce se prăbușește pe o planetă extraterestră, un miner de asteroizi trebuie să-și croiască drum prin terenul dur, rămânând fără oxigen, vânat de creaturi ciudate, până la singurul supraviețuitor: o femeie care este prinsă într-o capsulă de salvare.

Don’t Worry Darling – 23 septembrie

Don't Worry Darling Starring Florence Pugh and Harry Styles Rated "R" For  Explicit Violence

O gospodină nefericită din anii ’50 ajunge să creadă că trăiește de fapt într-o simulare în care dorința soțului ei este de a trăi într-un trecut în care femeile sunt supuse soților lor.

The Flash – 4 noiembrie

The Flash (2022) - IMDb

Se crede că este vorba despre intriga din cartea de benzi desenate Flashpoint, în care Barry Allen (alias The Flash) se trezește într-o lume de nerecunoscut. El nu mai are puterea super-vitezei, iar Liga Dreptății nu mai există.

Avatar 2 – 16 decembrie

Filme 2022, cele mai așteptate filme ale anului 2022 | GEEKI

Avatar 2 va fi plasat la trei ani după primul film și se va concentra pe viețile lui Jake (Sam Worthington) și Neytiri (Zoe Zaldana) în timp ce explorează celelalte luni ale lui Polyphemus.

Fără dată de lansare anunțată:

Corrective Measures

Corrective Measures (2022) - IMDb

Acțiunea filmului are loc la San Tiburon, o închisoare Ubermax ascunsă în Marele Nord-Vest, în care locuiesc monștri, cyborgi și super-răufăcători, toți echipați cu inhibitori de putere 24 de ore din 24 și cu coliere de șoc. Cel mai faimos dintre ei este Julius „The Lobe” Loeb (Willis), un super geniu care se află pe o avere imposibil de urmărit. Directorul Devlin (Rooker) este, fără îndoială, la fel de corupt ca și deținuții săi, având ca unic interes bogățiile lui Lobe, și încearcă de ani de zile să îl descifreze pe Lobe fără succes.

Crater

O Explozie A Deschis O Nouă “poartă Spre Iad” în Rusia. Craterul 17, O  Consecință A Topirii Permafrostului Siberian | Libertatea

O poveste despre maturizarea unui băiat care crește pe o colonie lunară și care pleacă într-o călătorie pentru a explora un crater misterios împreună cu cei mai buni patru prieteni ai lui.

Man & Witch

Jennifer Saunders, Eddie Izzard Join Tami Stronach in 'Man & Witch' – The  Hollywood Reporter

O vrăjitoare retrasă, dar puternică și misterioasă, își pierde inima în favoarea unui căprar nefericit atunci când acesta o angajează să rupă un blestem aruncat de un vrăjitor malefic.

Batgirl

Batgirl movie has found its Jim Gordon – and it's a familiar face |  TechRadar

Barbara Gordon, fiica comisarului de poliție din Gotham City, James Gordon, preia mantia de Batgirl și acționează pentru a lupta împotriva criminalității.


sursa descrierilor: movieinsider.com

imaginea principală: ”The Superdeep

%d blogeri au apreciat: