Știri

La finele anului 2021, Witcher „bate la dublu” WoT și domină topul de vizionări

În SUA, numărul de vizionări și deci și topul serialelor originale digitale (adică cele ale rețelelor de streaming) este măsurat lunar de Parrot Analytics. Iar la finalul de an (săptămâna cu 24 decembrie) Parrot Analytics vine cu 2 vești bune pentru fanii lui Geralt și ai Cirillei: nu numai că topul 10 este zdrobitor dominat de SF și fantasy (9 din 10!!!), dar la fel de zdrobitor „taie” Witcher (seria a doua)… cam tot.

Chiar și mega-investițiile din WoT (Wheel of Time / Roata Timpului, după cărțile epic fantasy de Robert Jordan), față de care are număr aproape dublu de cereri.

Mai exact, seria a doua din Witcher are de de aproape 73 de ori mai multe accesări decât mediana serialelor digitale (adică media vizionărilor tuturor serialelor de streaming care rulează acum), în timp ce următorul (WoT, pe locul doi) „doar” de 46.

De altfel, chiar și în topul general al serialelor, unde se bat și cu mamuții televiziunilor clasice din SUA, Witcher e pe un spectaculos loc 2 (și WoT pe 5). Acolo, Geralt a fost înfrânt doar de nu tocmai spectaculosul, dar cert simpaticul… SpongeBob SquarePants (79x vs. 72,8x mediana).

Dacă sunteți curioși și de restul topului, după Witcher de la Netflix și WoT de la Amazon, urmează Hawkeye și Mandalorian de la Disney, Titans de la HBO Max, Daredevil, Cobra Kai, Arcane și Stranger Things de la Netflix și la coadă în sfârșit un serial care nu e F&SF, Ted Lasso de la A+ (despre sport).

Cât despre seria Witcher, cert știți deja că e inspirată din cărțile high fantasy ale polonezului Andrzej Sapkowski, drag și Blogului de Sefe (unde apare în topul Badass, topul de jocuri vs. romane dark, topul de fantasy pentru războinici și lista de fantasy slav, iar aici aveți și 10 creaturi din universul Witcher), iar în română e tradus și apărut la editura Nemira, în colecția Armada, aici:

imagine Nemira

surse: winteriscoming.net, mediaplaynews.com

imaginea reprezentativă: Netflix

%d blogeri au apreciat: