Știri

10 jocuri SF&F care apar în 2022

Ce o să ne jucăm în 2022, după ce o să terminăm Witcher 3 pentru a 4-a oară, Skyrim a 7-a și Metro pentru măcar a 3-a? Cu rezervele de rigoare (căci a devenit standard la jocuri să NU respecte datele promise de lansare), iată 10 jocuri SF&F pe care cel puțin eu personal de-abia aștept să le încerc anul acesta:

THE CALLISTO PROTOCOL

A prisoner faces is trailed by a monster in a still from The Callisto Protocol’s cinematic trailer
Imagine: Striking Distance/Krafton

Glen Schofield, creatorul seriei Dead Space, se întoarce la genul survival horror SF cu The Callisto Protocol la noul său studio, Striking Distance. Cu acțiunea plasată pe cea de-a doua lună ca mărime de pe Jupiter, jucătorii vor prelua rolul unui deținut de la închisoarea Black Iron care, pe parcursul jocului, va dezlega un mister despre închisoare și despre oamenii din spatele ei. În condițiile în care următorul joc Dead Space mai are de așteptat încă mult timp, The Callisto Protocol promite să satisfacă aceiași fani, pe PlayStation 5, Windows PC și Xbox seria X.

DUNE: SPICE WARS

Armies cross a desert terrain in Dune: Spice Wars
Imagine: Shiro Games/Funcom

Dune: Spice Wars este un nou joc de strategie în timp real (RTS) cu elemente 4X dezvoltat de Shiro Games (Northgard). Dune: Spice Wars va include mai multe facțiuni asimetrice și posibilitatea de a sabota, asasina și spiona adversarii. Jucătorii vor putea chiar să tragă de sforile politice ale puterii, folosindu-și influența în rândul celorlalte case nobile din Landsraad. Jocul final va include un mod multiplayer și o campanie pentru un singur jucător, dar niciuna dintre acestea nu va fi disponibilă la lansarea inițială a versiunii early acces. Dune: Spice Wars va intra în early access în 2022 și va fi publicat de Funcom.

ELDEN RING

A Tarnished on horseback battles a dragon beneath the moon in Elden Ring
Imagine: FromSoftware/Bandai Namco

Mult-așteptatul Elden Ring, o ambițioasă versiune open-world a formulei Dark Souls de RPG-uri de acțiune provocatoare, dar pline de satisfacții, pentru care FromSoftware este acum faimoasă, sosește în sfârșit pe 25 februarie 2022. Jucătorii vor explora Tărâmurile dintre Lumi, o vastă lume medievală locuită de dragoni uriași, războinici ucigași și semizei; în calitate de protagonist, se vor îmbarca într-o misiune pentru a reface acest tărâm distrus și pentru a deveni noul său Lord Elden. După o scurtă prezentare a jocului în formă beta din noiembrie, jucătorii vor avea mai multe de explorat în februarie, când Elden Ring va ajunge pe PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One și Xbox Series X.

FORSPOKEN

Frey from Forspoken
Imagine: Luminous Productions/Square Enix

Conceput de foștii dezvoltatori ai Final Fantasy 15 și scris de un cvartet de scenariști occidentali, Forspoken o are ca protagonistă pe o tânără din New York, care a fost transportată într-o lume fantastică dezolantă, unde vrăjile magice și o brățară inteligentă o ajută să lupte cu o forță malefică cunoscută sub numele de Ruptura. Eroina Frey Holland este purtată ca prin magie în ciudata lume fantastică Athia, unde este incredibil de puternică. Frey va folosi vrăji pentru a se lupta cu creaturi mutante și pentru a traversa o lume open-world, vastă și mortală. Forspoken vine pe PlayStation 5 și Windows PC pe 24 mai 2022.

GHOSTWIRE: TOKYO

GhostWire: Tokyo are loc într-o versiune a orașului Tokio în care aproape toate persoanele în viață au dispărut. Jucătorii trebuie să folosească o combinație de magie și arte marțiale pentru a se lupta cu fantomele care ocupă acum orașul. Noul joc al dezvoltatorilor din spatele seriei Evil Within arată bizar și intrigant, chiar dacă povestea sa rămâne un mister complet.

NIGHTINGALE

A crew of Realmwalkers emerge from a portal in the game Nightingale
Imagine: Inflexion Games/Improbable

Nightingale este jocul de debut de la Inflexion Games, noul studio al fostului director general al BioWare, Aaryn Flynn. Este un joc de supraviețuire/crafting în lumea comună, amplasat într-o lume magică „Victorian gaslamp fantasy”, în care jucătorii devin un Realmwalker, supraviețuitori ai unui cataclism magic. Aceștia vor călători într-o varietate de tărâmuri periculoase, accesibile prin portaluri, în timp ce caută ultimul bastion al umanității. Realmwalkerii vor putea să facă echipă și să coopereze cu alți jucători pentru a aduna materiale și a construi așezări masive, precum și pentru a construi unelte și arme pentru a lupta cu monștrii atunci când Nightingale va ajunge pe PC în varianta early access în 2022.

STALKER 2: HEART OF CHERNOBYL

A character looks over a poppy field in a screenshot from STALKER 2: Heart of Chernobyl
Imagine: GSC Game World

STALKER 2 este plasat la periferia unui Cernobîl dintr-o lume alternativă, plină de radiații și mutanți. Dar, departe de lumea ciudată și ciudată a jocurilor Fallout, STALKER se concentrează mai mult pe simulation-style shooting și pe supraviețuire în timp ce vânezi comorile și misterele lumii post-nucleare. STALKER 2 urmează să fie lansat pe Xbox seria X și PC undeva în 2022.

STARFIELD

Starfield Coming November 11, 2022
imagine Bethesda

Dezvoltatorul jocurilor Elder Scrolls și Fallout, Bethesda Game Studios, se îndreaptă spre spațiul cosmic pentru Starfield, următorul joc RPG al studioului. Un Skyrim în spațiu, spune directorul de joc Todd Howard, unde te vei urca într-o navă, vei explora galaxia și „te vei distra”. „Starfield este un joc despre speranță, despre umanitatea noastră comună și despre căutarea răspunsurilor la cel mai mare mister al vieții”, a spus Howard când jocul a fost anunțat oficial anul acesta. Starfield va fi lansat pe 11 noiembrie 2022, pentru Windows PC și Xbox Seria X.

STRAY

A lone cat saunters down a neon-lit street filled with robots.
Imagine: Blue Twelve/Anapurna Interactive

O poveste cyberpunk de un tip diferit, Stray are ca protagonistă o pisică maidaneză care rătăcește pe străzile luminate de neon ale orașului, descoperind misterele unei lumi locuite de droizi și creaturi mortale în drumul lor spre casă. Jucătorii vor fi „agili, prostuți și uneori cât se poate de enervanți”, spune editorul Annapurna Interactive, în timp ce interacționează cu locuitorii inumani ai orașului cibernetic. Stray vine pe PlayStation 5 și Windows PC în 2022.

HORIZON FORBIDDEN WEST

Aloy in Horizon Forbidden West
Imagine: Guerrilla Games/PlayStation Studios

În 2022, Guerrilla Games va lansa continuarea lui Horizon Zero Dawn, jocul open world post-apocaliptic din 2017, despre o femeie războinică care pornește în căutarea mamei sale pierdute de mult timp și sfârșește prin a desluși motivul pentru care lumea sa este devastată de misterioși roboți animalici. Ashly Burch revine pentru a da voce eroinei Aloy, iar Lance Reddick revine și el în rolul lui Sylens, ajutorul reticent și misterios al lui Aloy în descoperirea secretelor lumii din jurul lor. Horizon Forbidden West va fi disponibil pe PlayStation 4 și 5.


sursa: polygon.com

%d blogeri au apreciat: